Nejste přihlášen/a.
Ahoj, čistě náhodou, netušil by někdo, pod čím hledat náhradní topné těleso na fotce?
Je to z nástěnného 2kw topidla, délka je 62cm, spirála přepálená a hliníková žebra popraskaná. Stejně, jako na všech obrázcích, co jsem našel na webu ... Ale typ nemůžu najít nikde Je na tom jen "HEJ 230V/2000W", jinak ani písmenko.
Tak kdyby někdo tušil, budu vděčněj. Díky
To je ono ! Díky ! Alík jsem u něčeho tak velkýho vůbec nezkoušel
Teď už aspoň vím, co hledat, akorát na Allegru to ani tak nenacházím vůbec a na alíku buď jinou wattáž (což je fuk, ale rozměry...), nebo přesně to správný, ale s dopravou za trojku
Pro příště stačí použít na mobilu google lens a vyfotit si to. Nabídne odkazy a tam už jste o krůček dál - vidíte jak se to jinde nazývá a kde to nabízejí.
Pravě tak jsem to zkoušel a našel jen nějaké ty .ru a .ua odkazy, ale nic bližšího, použitelného. Každopádně díky za ten Aliexpres, to je asi jediná eventuelní možnost, pokud by s náhradou majitel souhlasil.
Tohle vím, ale není to moje, jen na opravu, sám bych si takovou blbost nekoupil
Ale zrovna křehnoucí plasty u toho nehrozí, jde o skleněnej panel na zeď a kromě tý skleněný tabuje už je tam jen plechová krabice. A pak teda úplně zbytečný dotykový programovací ovládání s displejem, nejde to jenatk zapínat a vypínat Něco "navíc" to za 4 tisíce musí přece umět
Jako díl to nikde nevidím, spíš mě napadá, jestli by nebylo řešením koupit nějaký topidlo za pár stovek na Allegru a to tělěso z něj přehodit, ale netuším, jestli jde o něco běžnýho. Tohle těleso jsem vygogloval jen na ruských a ukrajinských webech, ale asi se používá stejný v různých značkách, v popisu tam bylo třeba Aeg a Bosch, tohle teda je nějakej noname Klarstein.
Az to sposobi u tej osoby, ktora vam to dala do opravy poziar, tak vas moze navstivt vysetrovatel a prejavit zivy zaujem o to, ci ste to opravovali, ako vypovedal poskodeny.
Díky za upozornění, vím, taky jsem na tohle riziko v rámci návrhu možnosti opravy výměnou tělesa za dostupný slabší typ majitele hned upozornil, každopádně i to nejlevnější těleso je vzhledem k hodnotě (nikoli pořizovací ceně ) topidla asi nerentabilní. Jinak dát tam kus za kus bez jakékoli úpravy stejné těleso jako z výroby, byl bych klidný, je to plug&play, kryt na 4 šroubky a uvnitř 3 fastony, skoro jako výměna zářivkové trubice ve světle
, to nemá co způsobit, není tam nikde nic na způsob odhalené spirály, ta je zapečená (a časem se přepálí) v keramice v trubce uvnitř hliníkového tělesa a ven to hřeje jen těmi hliníkovými žebry. Navíc konstrukce topidla je plechová krabice se skleněným čelem a kromě ovládací elektroniky jsou tam 2 pojistné termostaty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.