Nejste přihlášen/a.
Potřebuji napájet z 12V a současně i zálohovat zařízení (senzor, teploměr) napájené z USB (5V).
Mám několik 18650 článků...
Napadlo mne toto jako idea (Aby to bylo kompaktní, váleček s baterkou bytelnej): a.aliexpress.com/...
Ale potřebuji zajistit toto: Aby se to mohlo dobíjet 12 V a ne 5 V to bych musel mít ještě jeden převodník, a aby těch 12 V když půjde do zařízení, tak aby to nepřerušilo výstup jestli rozumíte... Některý power banky totiž když se nabíjejí tak ukončí výstup, to je naprd.
Takže chci realizovat step down měnič se zálohou 18650 a s kompaktní krabičkou (na odkaze kovovém váleček)... Na válečku ani nrpotřebuji USB A výstup ale stačil by vstup 12 a výstup 5V --- a nějaký solidní dobíjecí obvod pro 12V co nezničí 18650 článek a nesmahne ani neodpovjí mi senzor při dobíjení a změnách na 12V rozvodu... Je pravděpodobný že solar 12V půjde jenom přes den.
Primárně mi jde o to aby to navenek dobře vypadalo a bylo nerozbitný blbuvzdorný jestli rozumíte...
maji na aliexpresu toto:
vybral jsem nahodny odkaz
podle modelu 5V, 9V nebo 12 V
padon, ty to teda potrebujes naopak...
pak stepdown (12->5V USBc) plus co jsem dal v odkazu na 5V
Děkuji, tam je docela hodně elektro niki na tý desce, čemu to je?
Já hlavně potřebuju aby to bylo zakrytovany kompaktní A nechce se mi k tomu hledat nějakou krabičku bůhví kde která bude zbytečně dvakrát větší než je potřeba - Tak ideálně nějaký váleček se závitem
Nic proti tobě Jaryne, ale já jsem našel 2 pneumatiky z auta a chtěl bych si auto postavit. Musí být opanceřované,aby rychle jezdilo, málo vážilo a skoro nic nežralo... (nepřipomíná ti to něco- někoho?) Koupil bych hotovou UPS,pokud není
tak vyrobit bhž.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.