Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada zdroje v žárovce

Od: milosak® odpovědí: 19 změna:

Ahoj,

Ano,je to nebezpečné, ale to nevadí:)

mám žárovku OSRAM 29W, 3600lm , vyhořel zdroj, potřebuji jiný zdroj, na štítku je CLW12 29W 78-88V 305mA.

mohl bych použít tento a jim podobný zdroj?

gme.cz/...

děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ne, potřebujete dodržet proud, protože při 350 mA místo 305 mA by mohly brzo odejít LEDky.
Jinak bych problém neviděl, pokud to jste schopen udělat bezpečně.

hodnocení

takže toto? bohužel proudový zdroj 305mA jsem nenašel,(78-88V)

elproshop.cz/...

Výstupní proud: 300 mA

Rozsah napětí zdroje: 15-150 V

Rozsah výkonu zdroje: 5 - 42 W

Napájecí napětí: 85 - 260 V

děkuji moc za pomoc

Mierne mensi prud 300 mA voci 305 mA je nepodstatny, ono pri rozptyle parametrov suciastok mozno aj povodny zdroj daval + - 10% od hodnoty v katalogu. Videl som aj zdroje 280 a 290 mA, tie su tiez ok.

Dolezite je, aby pri danom prude zdroj zvladal dodavat napatie pre ledky v serii, podla udajov to je splnene.

Ano, tenhle použít můžete.

hodnocení

0x

Jak ten samostatný zdroj zkompletujete s torzem žárovky?

Tak ona to nebude nejspíš žárovka, ale samostatný led modul + driver.

Tohle je žárovka:

mám žárovku OSRAM 29W / 3600 lm ...

Jinak by se to jmenovalo "svítidlo" / "LED svitidlo" ...

Náhrada zdroje v žárovce

To je sice hezké, ale vy víte, jestli se tazatel vyjadřuje přesně a opravdu myslí žárovku? Nějak se mi nezdá, že by do žárovky chtěl cpát navrhovaný zdroj, protože je evidentní, že to by byl nesmysl.

hodnocení

@vibe2 má pravdu tohle je žárovka (kterou mám)

hodnocení

@dragoncz

jj, vyjádřil jsem se přesně :) to bych si janak ani nedovolil :)

a přesně tak, jak jsem psal, potřebuji náhradu zroje, zdroj už nebudu dávat do objímky, to by byl nesmysl :) bude pěkně vedle.

jinak moc děkuji za pomoc a spolupráci *ua*

hodnocení

takže i zde půjde o změnu stavu "TA" žárovka na "TO"svítidlo :) *modla* *placni*

hodnocení

0x
Spíš je nejprv třeba zvážit jestli do toho má smysl investovat. Led modul je navržen taky aby měl omezenou životnost. Pravděpodobně ledčipy budou mít menší svítivost a jednotlivé čipy budou postupně odcházet. Doma svítidla s E27 a trubicová postupně ruším, přecházím na 12V led pásky.
hodnocení

náhradní zdroj stojí cca 100,- předpokládám, že LED čipy budou v pořádku a budou svítit dál (životnost min 15.000 - 50.000 hodin?)

elproshop.cz/...

Poštovné, práce, riziko, že to fungovat nebude, ať už, že je tam i jiná vada, nebo to z nějakého důvodu nebude kompatibilní.. A to ani nepočítám čas rádců.
hodnocení

oprava, má životnost 50.000hodin,

zož je cca 5,5 roku při celodenním svícení, takže i když to hodně přeženu, při povoliční době svícená je to 11 let? tak proč to kurňa přestane svítit po záruce? *zed*, (stála cca 600,-?)

hodnocení

@tomkk ... poštovné 0, riziko - s tím se počítá, kompatibilita - cože? *haha* , čas rádců 0, ... určitě máte pravdu *klik*

vernon
hodnocení

0x
Nevyplatí se to. Vyhoď to...
hodnocení

ok *palec* , ikdyž vím, že máte pravdu, tak to chci zkusit *nevi*, jelikož to mám jako další projekt, tak to ještě promyslím... ale jinak jsem normální *smich2*

,,, tak si rovnou přidejte ještě další projekt - první pomoc při úrazu el. proudem *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]