Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rušení 433Mhz - dálkového ovládání vrat

Od: zajixxx® odpovědí: 16 změna:

Zdravím. Poslední dobou cca o vánoc, mi špatně fungují ovladače o brány. Baterie vyměněny, ale u původních ovladačů je dosah ze dvora stěží poloviční, přes kovové vrata tak na 3 metry, dříve 20m s rezervou. 10 let nebyl žádný problém. S novými ovladači je to ještě horší. Mám obavy o rušení odněkud z venku, ulice. Jestli si nějaký dobrák v dobré víře nepořídil něco,z alíku,temu, co nevědomky ruší...Na sdr-rtl, GQRX jsem tento signál nikdy za posledních 5 let neviděl. Až teď, když jsem si všiml že DO nefunguje tak jak fungovalo. Něco odněkud vysílá cca 3 x za sekundu. Netuším co to je. Nejde to dekódovat. DO mají fixní kód. Díky.

Rušení 433Mhz - dálkového ovládání vrat

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
V Třebíči u Kauflandu mi nefungovalo ovládání na 433Mhz ne Fordu... Za několik let to ukazovali na TV Nova, ale úplně jinde a v jiném městě. V práci 8ks jeřábů (blízko sebe) s DO na 433Mhz rušilo dálkově ovládaný výdejní stojan tak, že jsem ho musel předělat na ovládání 833Mhz...
A DO auta funguje dobře? Nemůže být závada na přijímači v braně, to už jsem taky viděl...
hodnocení

DO na auta jsou.Ale nikdo si na to nestěžoval, nepoužívají to...

do
hodnocení

2x

Pakliže máš přijímač, hádám že v notebooku nějaký USB čko? No tak asi nebude problém si ho vzít na ulici a vystopovat, odkud signál jde?

To je jasný když něco někde vysílat třikrát za sekundu, no tak se ti samozřejmě sníží velmi dosah u tvého Rx jenom na nejbližší vzdálenost...

Když se s ním nedomluvíš holt tak můžeš volat čtu a oni to musí prověřit, jestli nepřekračuje výkon a nebo zjistit kdo to vysílá, Protože na to jsou vysílací limity výkonu, pokud se nepletu - i na toto volné pásmo

hodnocení

2x

Cesty Boží a radiových vln jsou nevypočítatelné. Od té doby, co u nás v ulici, namontovali vodoměry s radiovým přenosem, někteří mí zákazníci nemohou napoprvé otevřít své auto dálkovým ovladačem. Kolikrát se jim to povedlo až na pátý pokus. Jinde se jim to neděje. Dokonce i jednomu se super moderním autem se sice povedlo auto otevřít, ale nešlo nastartovat. Tak si počkal pět minut a pak bez problému. Je to tady zahlcené radiovým smogem od KV až do UKV.

bear
hodnocení

0x

Píšete 10let žádný problém.

Já bych na to šel jednodušeji. Závadou může být přijímač brány. Elektronika vystavená 10 let mrazu a vedru v létě prostě časem odchází. Nejčastěji kapacity kondenzátorů v obvodech přijímače. Pak VF obvody přijímače nemusí fungovat jak mají a rozkmitávají se. Ztratí pak citlivost postupně na svůj vysílač, který máte nový.

Já sám bych to takto zkusil řešit. Rozebral modul přijímače brány a začal měnit kondíky. Na tme shopu bych si vybral s nízkým ESD nějaké kvalitní značky a vybíral na provozní teploty minimálně 105;C.

Také bych v souvislosti s RoHS proletoval na desce spojů všechny pofidérní spoje. Hlavně u součástek, které se hřejí (polovodiče) a nebo jsou mechanicky namáhané (velké součástky co drží jen za nožičky a konektory).

hodnocení

0x
Elektronických zařízení co něco vysílají nebo vydávají rušení kolem nás přibývá, a s tím nic nenaděláte. Zdroj rušení nemusí být koupen přímo z čínského eshopu, i naši překupníci prodávají věci které plně neodpovídají požadavkům EU.
U nás před několika lety nedaleko postavily TV vysílač, od té doby mne nepravidelně vypadává wifina a blůtu.

hodnocení

Mě to snad připadá že je ten signál snad kazdý den silnější, a i trochu se mění. Směrovou anténu nemám a lítat po ulici s notebookem a anténou tak budu za místního blázna :) Asi tam zatím hodím wifi modul (ewelink), a zatím budu otvírat přes telefon... řešením by bylo koupit modul na 868Mhz, ale k tomu zase 6 ovladačů..., nevím.

Rušení 433Mhz - dálkového ovládání vrat #2
ouje

Tak jeden bude za blázna s čelovkou, druhý bude za blázna s notebookem, no lidi chápete to?

Ale je fakt že já když jsem zaměřoval a to bylo v jednu v noci, tak přijeli policajti, někdo je zavolal, Myslel si jestli netipuju, No tak jsem jim řekl že měřím a zase odjeli ...

Kdyby jsi ten notebook vzal do ruky tak jsi to měl od Vánoc vyřešený :)

hodnocení

Já tu bránou nepužívám, začali výměnou baterek v ovladačích..., to trochu asi pomohlo ale né moc. Někdy se to chytlo, někdy ne ... Já už fakt tam chtěl dát ten wifi modul, co mám na stole *hi* Až po výměně baterek mi řekli, ať se na to mrknu...

ouje

To z původního dotazu neplyne, že nejsi uživatelem.

A že se za 3 týdny nebo kolik? nevybila baterie (AAA) v tom zaseklém zvonku - no to je taky divný ne?
To je dobrej tip na "permanentní" jammer.

Jak jako nepotřebuje baterie tomu asi nerozumím, takže k němu vede drát a on něco vysílá? ;))

hodnocení

Jsou dálkové ovladače zvonků, které nepotřebují napájení, energie se generuje stisknutím tlačítka zvonku. To jsem předpokládal že že tam je. Autem nejezdím. Že to zvládlo cca asi od vánoc vysílat na baterku, je taky skoro zázrak.

hodnocení

0x

U nás to byla anténa přijímače brány...špatný kontakt, do spoje se dostala vlhkost..

hodnocení

VYŘEŠENO ! Sice teď budu za hlupáka, ale přiznám se. Ale nemůžu za to já :). Neustále druhý den poletuji po domě s rtl-sdrkem a drátovou anténou (17,3cm). Furt vidím nestandartní rušení. Nevím odkud nemám směrovou anténu. Vím že máma doma bezdrátový zvonek z Emosu,který už ani nefunguje. Na stránkách emosu jsem se podíval který by to tak mohl být. Vidím typ co nepotřebuje baterie, tak si říkam to je asi on. Ten to dělat logicky nemůže. A před chvílí jdu ven před vrata, jdu k vietnamcovi, dívám se kde ten zvonek vůbec je, a hele on slabě svítí červeně(starší typ na baterii). Bylo to vidět tak z 30cm, páč jel v kuse od vánoc odhadem. No a měl zaseklé, zamáčklé tlačítko ...Z auta to nebylo vidět - světla, přes den už vůbec ne. Děkuji za rady. Pokud někde uvidíte svítít tlačítko bezdrátového zvonku, když jej nikdo nemačká, vemte jej prosím kladivem směrem k zemi :) S pozdravem :)

Pokud někde uvidíte svítít tlačítko bezdrátového zvonku, když jej nikdo nemačká, vemte jej prosím kladivem směrem k zemi ...

Může to být hra dospívající mládeže - aretace tlačítka vteřinovým lepidlem ...

Tímtéž lze zablokovat zvenku i vložku FAB - taky mi trvalo delší dobu, než jsem na to přišel ...

caryazahrady

On píše o bezdrátovém zvonku který nepotřebuje baterku. A že tam generuje stiskáním elektřinu? Ale to pak přece vylučuje zaseknutí...

Takže zbývá vyřešit tuhle záhadu?! Anebo spíš renonc - Někde je chyba.

Anebo Křeček v noční košili, kde pradědeček vynalezl Perpetum mobile.

@ ajixxxdnes 19:12

... Vidím typ co nepotřebuje baterie, tak si říkam to je asi on. Ten to dělat logicky nemůže. A před chvílí jdu ven před vrata, jdu k vietnamcovi, dívám se kde ten zvonek vůbec je, a hele on slabě svítí červeně(starší typ na baterii). Bylo to vidět tak z 30cm ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]