Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pohybove cidlo

Od: belus odpovědí: 11 změna:

Machri poradte. Mam vonkajsie pohybove cidlo. Niekedy pracuje v pohode,zosnima pohyb ,alebo teplo a sa rozsvieti svetlo.Niekedy zase rozsvecuje z nicoho nic za sebou viackrat.Niekedy celu noc -zapne,vypne. Potom prestane. Cim to moze byt. Prebehnutie zvieratka vylucene. Mohlo by byt napr.teraz v zime,ze zavanie teplejsi zavan a zaregistruje zmenu tepla. Ale v lete? Diky za poznatky,pripadne skusenosti s podobnym problemom.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Tak asi tam straší duch :) Nebo jen hmyz.
Mě přijde, že venku občas zazlobi každý čidlo a s jeho stářím čím dál častěji. Asi jak postupně matní a zanáší se prachem čočka, nebo se zhoršují tolerance parametrů součástek.
Každopádně v mrazu je citlivost cidla vyšší.

hodnocení

1x
Vadí cokoli, co se v zorném poli může hýbat. Větve stromu, kouř, závěs, nebo když je celé čidlo na nepevném uchycení, třeba tenkém stožáru, nebo pružné konzoli. Vůbec to nemusi být teplé.

hodnocení

0x

Tohle mi dělá několik vnitřních čidel ve světlech na chodbě domu. Hlavně v zimě, i když na chodbě je cca 15 stupňů. Ustálí se po pár desítkách vteřin. A dělá to prakticky od instalace už několik let, takže stářím čidel to nebude.

hodnocení

0x

Kupuj kvalitní přístroje a ne nějaký šunt za pár korun.

belus
hodnocení

Dakujem za super radu.Budem sa jej drzat. Aj to je nazor o ktory nestojim.Mimochodom nie je to nejaky lacny sajrajt.Ale aky, nepisem,lebo podla teba aj tak to nie je taky super aky mas ty.

hodnocení

0x
Mozete skusit mikrovlnne, to je necitlive na teplotu.

Ale zase vidí i přes stěnu ...

riva
hodnocení

0x
Jaké čidlo? Jsou infračervená - z nich kouká takový mléčný kopeček a mikrovlnná, z nich nekouká nic a fungují i skrz zeď.
V obou případech je dobré volit variantu s nastavitelnou citlivostí, dobou svícení a senzorem okolního světla.
belus
hodnocení

Je to infracervene,je tam ten " mlecny kopecek. " Je tam vsetko "nastavitelnou citlivostí, dobou svícení a senzorem okolního světla" Asi 2 roky to slo vsetko v pohode a potom to zacalo,z casu na cas a cim dalej castejsie.Teraz sa to deje denne. Zrobi to 5-6 krat. Intervaly medzi zopnutiami su rozne dlhe a potom je pokoj.

babakj
hodnocení

0x

Zdravím,mně se toto také stává,že čidlo bez nějaké příčiny sepne.Toto se mi stávalo ihned od zabudování čidla. Zkoušel jsem i jiné čidlo na kterém jsem měl světlo a nepozoroval jsem,že by spínalo samovolně (ale to bylo nastaveno na noční provoz). Toto světlo bylo zpojeno na klakson (220v) a také se někdy seplo bez nějakého podnětu. Také nevím ,co se dá . dělat. Já to mám zapojené jako upozornění na nechtěnou návštěvu a tak to občas někoho vyleká,když jde okolo.(je to seřízené,tak aby to nezachytilo kolem jdoucí.)

belus
hodnocení

Ja to mam tiez na nocny provoz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]