Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

HELP – termostat do trouby, přišel mi asi jiný model, foto, co to je?

Od: freaq odpovědí: 14 změna:

Objednal jsem na a.aliexpress.com/... variantu A2 (=16A) viz foto (1)

Přišlo mi foto (2)

V červeném rámečku označuju nějakou topnou spirálu která je (při sepnutí)!žhavá do červena (Červená dioda by se mohla zahrabat) - při zapnutí, mám takový dojem že to je termostat nikoliv do trouby ale do něčeho jinýho?

Nějak to nesedí ani s těmi fotkami na objednacím odkaze

Ten označený plíšek, vždycky se rozpálí okamžitě do ruda, vyhřívá to ten bimetal snad nebo já už nevím co to má bejt?
Docela to topí a to je přeci nesmysl, nechápu jakou to má funkci...

Otázka zní, k čemu ten termostat je, k čemu je tam ten výhřevný plíšek!?

V troubě to přece musí reagovat na teplo trouby a ne se nechat vyhřívat - navíc jakou může mi ten žhavej plíšek životnost

Přijde mi to jako něco do topinkovače? Tam je takovej nějakej mechanizmus asi ne?

Termostat má označení

WK-03

AC 250V 12A

AC 250V 16A

jinak nic. A taky nemá 180 stupňů chod (rozsah) jak tam píšou ale cca 280!

doplněno 05.01.25 15:55:

Tím jinak nic myslím: jakože nemá žádné označení teploty!

Fyzicky tam ten termostat sedí, všechny jsou stejný, akorát já potřebuju skutečně rozsah otáčení 180° úhlových (tento má 280) pro rozsah teplot 100°C do 250°C (co je psaný na troubě:)

Jenže jak ho najít?

Když pošlou něco úplně jinýho než tam popisují a mají vyfoceno?!

HELP – termostat do trouby, přišel mi asi jiný model, foto, co to je?
HELP – termostat do trouby, přišel mi asi jiný model, foto, co to je? #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Hele, existují termostaty a "termostaty". Termostat reaguje na teplotu prostředí. "Termostat", který se používá všude možně funguje tak, že nereguje na teplotu prostředí, ale na teplotu svého bimetalu. Když na něm nastavíš "vyšší" teploty, tak bimetal vypne až když bude mít vyšší teplotu. Tedy točítkem reguluješ poměr mezi dobou kdy je seplý a rozeplý.

freaq
hodnocení

Což přesně dělá termostat u topinkovače (tedy časovač) i ten rozsah točení odpovídá

No ale když se podíváš co jsem objednal, tak jsem měl dostat něco jiného, ne? Případně dokázal bys natipovat správný ks?

Já bych tam dal radši něco digitálního ale to asi nehrozí, aby bylo kompatibilní.

riva

Tyto termostaty se používají úplně běžně u menších troub. Obsluha je používá tak, jak je vrozené - málo to hřeje, tak trochu přidám. A nějaké stupně C je nezajímají. Pro drtivou většinu případů vyhovují. Nebo v čem je problém?

Alternativně skutečný termostat vi.aliexpress.com/...

111®

TERMOstat od teplo, takže se nějak musí ohřát a od toho je tam to topítko v červeným, a reguluje se ochota odskoku kontaktů

freaq
hodnocení

111 Ale teplem trouby snad se ten termo-bimetal ohřejvá proboha ne?!

Riva To vypadá dobře za ty prachy bude snad i přesný, díky. Myslíš že to má stejnou rozteč na ty šrouby?

A k čemu jsou 3 fastony, stačí zapojit jen 2, ano?

riva

Vůbec to neznám. 3 fastony předpokládám spínací a rozpínací kontakt relé.

Nebude ten tretí terminál pre to žhavítko?

mnd®
hodnocení

1x

Obrázky termostatů žehličky a trouby.Tazatel by měl napsat co vlastně opravuje.

ame.cz/...

kupaoprav.cz/...

HELP – termostat do trouby, přišel mi asi jiný model, foto, co to je? #3
HELP – termostat do trouby, přišel mi asi jiný model, foto, co to je? #4

111®
hodnocení

0x

a nejde přemontovat ten doraz ze starého?

freaq
hodnocení

Jakej doraz? To v červeným obdélníku je nejspíš odporový drát fungující jako časovač - nevím

Na starým odešly kontakty - kapky, celý je to snejtovany...

hodnocení

0x

Čo to máte za rúru,že je tam taký termostat? Taký vídavam v žehličkách. V rúrach sa stretávam s termostatom,ktorý má čidlo.

111®

no právě, to nevypadá na termostat do trouby...chtělo by to foto..

hodnocení

0x

Ty termostaty, které máte na fotkách jsou do trouby nevhodné. Aby se termostat zahřál a fungoval, tak by jste ho musel mít celý i s ovládacím knoflíkem a vodiči uvnitř trouby.

Vhodný je jedině ten, který má čidlo vyvedené mimo ovládání, jak tu již někdo dal odkaz.

Vy nevíte, jaký termostat tam byl, když tam chcete dávat nový?

111®
hodnocení

0x

tak koukám co je to zač a to je nějaká NONAME stolní trouba a tam to tak asi bude...No JAK TO NAJÍT podle typu trouby, kdyb sem azatel napsal co má, už to měl dávno opravený...Má to třeba trouba DELONGI

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]