Nejste přihlášen/a.
Vážení, v RD přijímám televizní signál přes O2TV STB (2022) a Skylink přes Humax IRHD5100S. Lze nějak doplnit funkce PIP nebo MultiView na starší TV - není Smart. Jaký je rozdíl mezi PIP a MultiView? Chci si koupit TCL 55C765, nemá PIP, ale má MultiView, které se prý nastavuje s pomocí mobilu. Ještě přijímám pozemní signál přes anténu na půdě + DVB-T2 Tesla 300 . Funkce PIP prý potřebuje duální tuner. Nebo stačí tunery DVB-T2 + DVB-S. A co spolupráce s STB O2TV.
Nelze pokud to neumí výrobek od počátku (Nemá napsáno v parametrech). Jednak musí mít více tunerů A nikoliv jeden Multi tuner, Druhak musí mít podporu v CPU (The kódovat dva digitální streamy současně a vykreslovat).
Dříve to dražší TV uměli - ale jenom tak, že mohl být třeba DVBs nebo DVBT, A jako druhý zdroj mohl být HDMI. Taky to nešlo takže mohl být jeden obraz ze satelitů a druhý obraz z pozemáku Anebo jeden obraz z pozemák u a druhý obraz z pozemáku.
V Novější televizi střední třídy (smart) už to myslím nešlo vůbec.
V nejnovějších vůbec netuším jestli ta funkce ještě existuje? Jako bylo by to fajn mít možnost si pustit více kanálu najednou že jo...
Takhle mi to naposledy šlo myslím u DreamBoxu, když měl 2 (až 4 tunery). Tam šlo o to že on uměl z jedny karty dekódoval současně více kanálů, Uměl nahrávat nekryptovanej záznam na disk apod.
----
Multiview - není to něco že si můžeš sledovat z TV (myslím že to měli Samsung?) i na mobilu, televize to sdílí do mobilu? Ale jenom to co běží na té televizi zrovna
Jak si tak vzpomínám tak tohle uměl ten Dreambox už před 15 lety, nejen do tabletu (Ale i kamkoliv do internetu přes ajpí, do webového prohlížeče) sdílet bez zapnutí TV cokoliv i nahrávky z disku . Konkrétně to byly DM 800, DM 8000, Ještě někde v šuplíku mám
Více systémů příjmu mám postupným zaváděním. V RD mám 3 starší TV, bez Smart, jednu v podkroví, v přízemí v obýváku a druhou v ložnici. Anténu mám přes 50 let, pak Skylink a nakonec O2TV. Omezení systémů asi až po obnově TV. Nyní mi jde hlavně o funkci PIP, která mi dost často chybí. MultiView je dle popisu rozdělení obrazu pro TV program + aplikaci. Co je O2TV - aplikace, nebo ne? Uvažuji o nákupu TV TCL 55C765 do obýváku. Dále TCL 40L5A do ložnice - má pouze 50/60Hz , vadí to na sportovní přenosy?
To si musíš vyzkoušet v prodejně, jestli je dostatečná frekvence. Požádáš obsluhu aby ti tam pustila sport a pak vidíš všechny TV najednou se stejným programem Můžeš dokonale porovnat, jak se která chová... Já myslím že to umí kde jaká lepší prodejna, třeba ale nejen Datart, i když jsem to dělal naposledy před mnoha lety...
Aplikace v moderních televizich (třeba 5 let zpátky) už samozřejmě je jak pro Skylink tak pro O2 TV tak pro Disney Netflix Apple (včetně Sdílení obrazovky iPhone iPad) YouTube LepšíTV a asi i všechny další... nevím jak TCL, ja měl Damcung tak 5 let starý model
Dojdi si do prodejny a tam si to vyzkoušej.
Ušetří ti to hodiny a hodiny rešeršování na internetu!...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.