Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PIP nebo MultiView

Od: havran® odpovědí: 8 změna:

Vážení, v RD přijímám televizní signál přes O2TV STB (2022) a Skylink přes Humax IRHD5100S. Lze nějak doplnit funkce PIP nebo MultiView na starší TV - není Smart. Jaký je rozdíl mezi PIP a MultiView? Chci si koupit TCL 55C765, nemá PIP, ale má MultiView, které se prý nastavuje s pomocí mobilu. Ještě přijímám pozemní signál přes anténu na půdě + DVB-T2 Tesla 300 . Funkce PIP prý potřebuje duální tuner. Nebo stačí tunery DVB-T2 + DVB-S. A co spolupráce s STB O2TV.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Na stálé sledování druhou nebo třetí televizi...
Na rozbočení signálu HDMI přepínač...
S O2 settopboxem nic.
Když si platíte O2 tv a Skylink,tak druhá televize je to nejmenší...

gg*
hodnocení

0x

Nelze pokud to neumí výrobek od počátku (Nemá napsáno v parametrech). Jednak musí mít více tunerů A nikoliv jeden Multi tuner, Druhak musí mít podporu v CPU (The kódovat dva digitální streamy současně a vykreslovat).

Dříve to dražší TV uměli - ale jenom tak, že mohl být třeba DVBs nebo DVBT, A jako druhý zdroj mohl být HDMI. Taky to nešlo takže mohl být jeden obraz ze satelitů a druhý obraz z pozemáku Anebo jeden obraz z pozemák u a druhý obraz z pozemáku.

V Novější televizi střední třídy (smart) už to myslím nešlo vůbec.

V nejnovějších vůbec netuším jestli ta funkce ještě existuje? Jako bylo by to fajn mít možnost si pustit více kanálu najednou že jo...

Takhle mi to naposledy šlo myslím u DreamBoxu, když měl 2 (až 4 tunery). Tam šlo o to že on uměl z jedny karty dekódoval současně více kanálů, Uměl nahrávat nekryptovanej záznam na disk apod.

----

Multiview - není to něco že si můžeš sledovat z TV (myslím že to měli Samsung?) i na mobilu, televize to sdílí do mobilu? Ale jenom to co běží na té televizi zrovna :)

Jak si tak vzpomínám tak tohle uměl ten Dreambox už před 15 lety, nejen do tabletu (Ale i kamkoliv do internetu přes ajpí, do webového prohlížeče) sdílet bez zapnutí TV cokoliv i nahrávky z disku . Konkrétně to byly DM 800, DM 8000, Ještě někde v šuplíku mám

jirib
Ano lze přijímat jedním settopboxem satelit,pozemko a kabelovku,ale musí být uživatel schopný se v tomto orientovat,což dle dotazu není.
A nebo mít po ruce někoho schopného a neustále ho dotazovat...

hodnocení

0x

Doplnit do starší televize to asi nepůjde, i když mohla by to umět nějaká chytrá krabička třeba Chromecast, ale nemám to vyzkoušený, nikdy mě to moc nezajímalo.

Ale zeptal bych se proč si platit O2TV, k tomu ještě Skylink a navrch ještě mít pozemní signál?

jirib
Chromecast umí jen vysílání přes internet.
o2

O2 Se platit nemusí, ten může být zdarma

hodnocení

Více systémů příjmu mám postupným zaváděním. V RD mám 3 starší TV, bez Smart, jednu v podkroví, v přízemí v obýváku a druhou v ložnici. Anténu mám přes 50 let, pak Skylink a nakonec O2TV. Omezení systémů asi až po obnově TV. Nyní mi jde hlavně o funkci PIP, která mi dost často chybí. MultiView je dle popisu rozdělení obrazu pro TV program + aplikaci. Co je O2TV - aplikace, nebo ne? Uvažuji o nákupu TV TCL 55C765 do obýváku. Dále TCL 40L5A do ložnice - má pouze 50/60Hz , vadí to na sportovní přenosy?

gui

To si musíš vyzkoušet v prodejně, jestli je dostatečná frekvence. Požádáš obsluhu aby ti tam pustila sport a pak vidíš všechny TV najednou se stejným programem Můžeš dokonale porovnat, jak se která chová... Já myslím že to umí kde jaká lepší prodejna, třeba ale nejen Datart, i když jsem to dělal naposledy před mnoha lety...

Aplikace v moderních televizich (třeba 5 let zpátky) už samozřejmě je jak pro Skylink tak pro O2 TV tak pro Disney Netflix Apple (včetně Sdílení obrazovky iPhone iPad) YouTube LepšíTV a asi i všechny další... nevím jak TCL, ja měl Damcung tak 5 let starý model

Dojdi si do prodejny a tam si to vyzkoušej.

Ušetří ti to hodiny a hodiny rešeršování na internetu!...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]