Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vánoční světýlka na 12 V

Od: vanocnisvetylk odpovědí: 10 změna:

Nemáte prosím někdo tip, případně nepoužíváte vánoční světýlka venkovní, ale na 12 V DC nominálně (TY co se prodávají v obchodech jsou s vidlicí na 230 V AC - Jasně že V vidlici je transformátor a programová deska )

Mělo by to mít nějaké programy, případně ten program na 6 hod. a mělo by si to zapamatovat

Ale jak říkám, potřebuji to na 12 V, nevím co mám přesně hledat

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujer
hodnocení

0x

No to je dobrý, my ti máme po vánocích hledat světýlka na 12V? Zkusil bych napsat: Vánoční osvětlení programovatelné

12V... Mám taková, přímo určená pro venkovní použití (koupená nějak po r.89) náhodně v Českých Budějicích. (Snad je ještě nikdo nevyhodil- moc blikaly.

hodnocení

0x
Bohužel to u vánočních světel není běžné napětí. Asi bude nutné trochu improvizovat (předpokládám, že chcete použít autobaterku, nebo jiný vlastní zdroj). Blikání nechtějte. Vánoce nejsou cirkus. ;)
Jsou dvě základní možnosti. Buď zapojit do série dva až tři stejné řetězy s původně bateriovým napájením, nebou koupit ten řetěz "se síťovou krabičkou", která většinou dělá cca 33V, a tu nahradit step up konvertorem, kterému se dají předřadit 12V spínací hodiny, což jsem udělal já. Tuším, že ani jedno řešení se vám líbit nebude, je to celkem pracné.
doplněno 04.01.25 12:37:

Pokud elekronice nehovíte, dá se to i celkem bezpracně vyskládat z klasického autoadaptéru 12 V na USB a koupit USB světýlka.

vanocnisvetylk

No, děkuji za radu když to jinak nepůjde (A není to běžný sortiment - tedy opravdu to nepůjde sehnat hotový). Ale co je to za ten konektor Vodotěsný, dá se někde sehnat abych nemusel řezat ty kabely? ()

Blikání snižuje příkon a myslím i fade efekt. Samozřejmě tvrdé blikání je tak akorát na epilepsii

Problém je že ten programátor je přímo v tom trafičku

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, leda koupit "sadu-část"nekonečného světelného řetězu a pak si to upravit pro svoje použití.

eva.cz/...

Hojně to prodává Retlux: retlux.cz/... a retlux.cz/...

vanocnisvetylk

Anebo a.aliexpress.com/...

A překopat to, tohle je z 5V USBčka no otázka je jakou to bude mít životnost

jak bude 20 metru za 4,69$ z USB asi tak svítit? To zjistíme až za 2-3 týdny...

Jak říkám problém je že ten časovač je spojený s tím převodníkem napětí asi... Ten USB konektor by mohl být Vodotěsný teoreticky, ...

Vánoční světýlka na 12 V
trtr

Tak asi takto, popište na co to přesně bude a kde to bude. Pak se dá poradit lépe. Třeba já bych klidně koupil takový ten tenký drátek (bývá na baterky, LEDky jsou jakoby kapky) - teďka to bude určo ve výprodeji a zdroj a časovátko si člověk už udělá jako hobby. Záleží, jaký k tomu máte vztah a jestli třeba nějakou stovku pustíte.;)

Ten rětěz bude mít pevnou spotřebu na metr, tedy by měl svítit furt stejně, pokud budete mít dostatečně proudově dimenzovaný zdroj. Limit autoadaptérů bývá kolem 2 A/5V, tedy 10 W. Což je pro led víc než dost i pro těch 20 M. Tipui, že si to spíš vezme 0,5..1 A...

dával bych si pozor na barvy, dnes de často prodávají řetězy, kde je červená LED nahrazena fialovou a celé to pak barevně působí jako něco mezi Bearbie domečkem a a přiteplalým osvětlením baru Modrá ustřice. *smich*

Já osobně bych raději sháněl bez blikací krabičky, nebo bych ji vyřadil, protože jsou často nastavené tak, že po zapnutí napájení je tam ten nejdivočejší reřim a je nutné se proklikat až nakonec, což člověk pokaždé dělat nechce. Ale proti gustu..

yarda1
hodnocení

0x

IMHO teď po vánocích toho bude po výprodejích plno.

kutilska.poradna.net/...

Nejen po výprodejích, kolem Vánoc toho jsou plný elektrokontejnery, často třeba jen jedna špatná ledka, nebo vytrzenej drátek, případně vyteklý baterky, nebo to při legrační nákupní ceně leckdo jentak vyhodí funkční.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]