Nejste přihlášen/a.
zdravim mam bezdotykovy odpadkovy kos . baterky nove ale kos nejde sam otevrit i když tam sviti cervena a zelena kontrolka jestli tam nemaji prijit silnejsi monoclanky,ted tam mám r20 dekuji za radu
Takový monočlánky D bych vyhodil. To jsou ty největší šmejdy. Vhodné jen do hodin nebo budíku.
Navíc asi zinkouhlíkové, tedy rády vytečou do přístroje.
Kupte alkalické a kvalitní. V koši bude motor a ten potřebuje dostatečný proud na pohon.
Třeba energizer, duracell, zlatý GPčka (ne ty zelenozlatý, ale ty ULTRA).
a jaké silnější by tam vešly? tam bude jiný problém třeba motor nebo co to otvírá ..možná pružina ...
Prověřil byl současné baterie, vidím že to jsou obyčejně zinkouhlíkové v jakém jsou stavu... Jak byly dlouho skladované atd. Jinak je to dělané spíše na výkonnější alkalické... Tím nechci říci, že by aspoň nějakou dobu by to na obyč baterie nemělo fungovat... Ale životní zkušenost mi říká, že jsou třeba vydechlé... Ale problém může být samozřejmě i jinde...
Bez ohledu na typ baterií by koš měl dělat alespoň něco, (pokud nejsou úplně vybité):
a) funguje otevření (a po 90 sekundách opětné uzavření) stiskem tlačítka OPEN? (případně zrychlené uzavření)
citace z Návodu obsluze "Pokud 2× stisknete tlačítko "Open – Otevřít"v části senzorického okénka, víko se otevře na delší dobu, přibližně 90 sekund, následně se zavře automaticky nebo můžete stisknout tlačítko "Close – Zavřít"pro urychlení"
b) podívejte se na bod 5) v Návodu k obsluze - Barevné indikátory
c) dejte na radu rádců, kteří radí použít kvalitní zinkouhlíkové nebo alkalické články, které nevytečou, jinak dojde ke korozi všeho, kam baterie vyteče - a přestane fungovat.
Tohle jsou asi ty neobyčejnější, prodávají se s různým potiskem, už asi ne po 5 korunách, ale pořád jsou to ty nejlevnější. Čekal bych na takovou aplikaci radši alkalické (tedy LR20) i když budou o dost dražší. Něco by ale dát měly i takové, pokud jsou nové, měly by víko otevřít (třeba nevydrží tak dlouho apod. to už tady vypodobnili ostatní).
Chtělo by zkontrolovat, jestli neni nějaký problém s tím mechanizmem koše. Jestli neni zanesený nebo zaseklý. Jestli je prostor pro baterie čistý a nejsou tam přechodové odpory v podobě kozore od vyteklých bateriíí. Prostě taková ta klasika. Baterie (pokud jsou čerstvě vybalené) bych podezíral jako poslední.
Jinak osobně mám radši koš na šlapku, nepotřebuje elektriku (ale zaseklý mechanizmus jsem u něj už taky řešil).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.