Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meteo neukazuje venkovní teplotu

Od: josef odpovědí: 8 změna:
Meteostanice mi neukazovala venkovní teplotu.dal jsem nové baterie-marně.
Ježíšek mi přinesl tedy novou.požadovanou teplotu ukazoval,ale o 5C méně.venku -4C na stanici 1C.toto mi ukazovalo 6 dni a pak - -.dal jsem i senzor bliž jak jsem vyčetl a stále - -.baterie nove!prosim kde je chyba?!
Mam si koupit opět novou?diky za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hujerbratr
hodnocení

1x

Opět další ma.or! Proč nenapíšeš typ? Je to tajný? Mám auto a přestalo mi jet ,prosím všechny co s rím, kde může být chyba? Není to Sencor?

hodnocení

0x
Kupte teploměr co má kabel s externím čidlem.

host
hodnocení

0x

Zkuste si znovu přečíst návod, a při spárovní čidla se staničkou postupovat podle návodu. Co je to za typ? Je zbytečné kupovat nové baterie, nebo dokonce novou meteostaničku, nebo čidlo.

riva
hodnocení

0x

To je otázka na výrobce, jak to jeho programátoři napatlali a co tam udělali za chyby. Jedná se o jednoúčelová uzavřená zařízení. Nemáte to čidlo umístěné někde, kde je tepleji?

Nejlepší je si něco takového z univerzálních komponent sestavit sám. Pak máte možnost třeba i zpětně sledovat jak se teploty měnily. Pokud je to moc náročné, tak třeba využít nějaké univerzální čidlo komunikující přes wifi (nejlevněji snad něco jako vi.aliexpress.com/... ) a pak se můžete z celého světa - třeba přes mobil - podívat jaká je teplota na dvorku nebo v ložnici.

Meteo neukazuje venkovní teplotu

hodnocení

0x

Zdravím.

Vlastnil jsem už dvě meteostanice. U obou jsem si musel přečíst návod a pochopit ho :)

První se musela při výměně bateríí restartovat a znovu vyhledat čidlo venkovní teploty.

U druhé jsem musel "kalibrovat" venkovní čidlo bo ukazovalo o pět stupňů víc.

petrm
hodnocení

0x

Měl jsem meteostanici Hyundai, fungovala mnoho let bez problémů. Pak odešlo venkovní čidlo a nahradní se už nedalo sehnat. Koupil jsem v Lidlu stanici Auriol a je to hrozný krám. Každou chvíli je třeba měnit baterie, chytá to signály široko daleko (dosah 100 m) a když chci tastavit číslo svého čidla, podle návodu to nefunguje, musím resetovat čidlo i stanici. Auriol už nikdy.

kolemjdouci
hodnocení

0x

Předpokládám, že se jedná o bezdrátové venkovní čidlo.

Vyndejte baterie z meteostanice i čidla a nechte je v místnosti vedle sebe, ať se zaklimatizují. Potom je, podle návodu, uveďte do provozu a nechte je stále vedle sebe. Vnitřní i "venkovní" teplota by měly být téměř stejné.

Pokud by byl mezi teplotami opět rozdíl 5°, tak reklamovat.

Pokud to bude ukazovat oboje teploty stejné, tak teprve potom dejte čidlo ven, aby měřilo venkoví teplotu.

petrm

Tento postup funguje, pokud v okolí nikdo nemá stejnou meteostanici. Pokud je v okolí stejná meteostanice, může se klidně stát, když dáte čidlo ven, že vaše stanice přijme signál z cizího čidla. Pak je potřeba přeladit vaše čidlo i meteostanici na jiný kanál a celý postup inicializace zopakovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]