Ahoj chci se zeptat, dostal jsem darem výše uvedeny dron do 250g. Je nutné se někde registrovat, nebo dělat nějakou tu online zkoušku? Popřípadě je to nějak omezené kde létat? Chci jen tak rekreačně ofotit si třeba dům, a někde na poli si zalétat.. Dík za pomoc
DJI 4mini je v kategorii C0, tam vám bude stačit registrace dronu a kód, který obdržíte, přilepíte na dron. Doporučuji přilepit i tel. číslo, pro případ, že by se vám dron stratil. Na stránce AisView 3.9, se dozvíte, kde jsou letová omezení, či zákazy. Je i apka do mobilu.
Nemusí, ale mě se po týdnu dron vrátil. Náhoda je blbec a občas se na poctivého nálezce narazí.
peter11
Díky za odpovědi. Takže stačí jenom registrace provozovatele? Už mám kód a mám je na dron ale je nutný se registrovat i jako pilot,? Tak sem viděl že to po mě chce nějaký online test.. A co se tCe létání tak chápu že s tímto typem můžu létat třeba ve městě pokud není výslovně zakaz Apps? Nebo třeba nad domem, mezi ostatními domy .. nebo je problém že na mě někdo vlítne že ho tam třeba muž fotit nebo tak?
U této kategorie, tzn. C0 od ledna letošního roku nic jiného nepotřebujete, jen registraci dronu. Pokud chcete létat i jinde, než na zahradě, nebo na louce, tak je více než vhodné se s legislativou zeznámit, např. zde něco najdete: Legislativa, Regi/.... Je řada pravidel, které platí i pro dronaře, kteří nemusí vlatnit pilotní průkaz.
Před časem jsem se o to zajímal a pochopil jsem to tak, že i do 250 g je problém v kameře. Dron s kamerou by se měl registrovat, pokud není v kategorii hračka. A tam už mi to přišlo dost na vodě. Hlavně si nastudujte, kde všude nesmíte létat.
Zdravím, jo, je to tak, jak je kamera, tak registrace. Nic to není, hlavně bacha na zakázané zóny, létání nad lidmi, památkami,... P.S.:Pokud Vás to chytí, uvažoval bych nad profi licencí, můžete potom více věcí a hodně zajímavých.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.