Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
Dva roky staré komponenty, složené pc. Dneska jsem chtěl vyměnit procesor za lepší, ale po řádné výměně, když jsem vypojil PC ze zástrčky, tak PC po zapojení do elektriky, ani nemuklo, ani nesvítily diody. Vyzkoušel jsem druhou základní desku a ta také nesvítí. Je to zdrojem? Vše jsem zkusil několikrát překontrolovat, zapojit znovu, ale pořád to samé.
Zdroj mi nepřišel nikdy jako poruchový, vše dodnes fungovalo normálně.
A samozřejmě o tlačítku vyp a zap na zadní straně zdroje vím. Ale vůbec. Chová se to, jako kdyby tam nešel proud.
Co byste mi ještě poradili?
Děkuji.
Co to je "vyměnit procesor za lepší"?
Máte popis / návod k základní desce (MB)? Do MB můžete osadit jen to, co její čipset dovolí - podle návodu k MB.
Nemůžete tam nacpat procesor, jaký se vám zamane - byť lepší.
Vidím "Teď je tam a původně byl AMD 5600G". Pořád nevím, co je to za základní deska a jaký procesor jste tam dával.
Také to může být dotek některého vývodu MB na skříň / kostru / šasi PC - pokud nedáte dostatečně vysoké distanční sloupky.
Zdroj obvykle má tavnou pojistku (pájenou na zdroji). Pokud by byla přepálená, znamená to nějaký větší problém související s výměnou desky.
Zkoušel jste tam dát zpátky původní procesor a desku jestli to funguje? Pokud to nejede ani na původní sestavě, tipoval bych nejspíš vadný zdroj. Také se mohly poškodit nějaké komponenty z důvodu statické elektřiny.
Tyjo...
tak jsem koupil nový zdroj, kde byl i tester... věc se má tak, že jsou oba zdroje v pořádku... vyndal jsem původní desku a připojil ji samotnou bez komponent ke zdroji... svítila, jako kdyby nic... sotva jsem jí zapojil do pc se všemi součástmi, tak nesvítí...
co to může znamenat?
takže jsem pak vyndal postupně všechny komponenty a zkoušel, jestli se deska rozsvítí a nerozsvítila se ani, když zůstala sama zapojená ve skříni
Takže jsem vyndal desku ze skříně a zapojil ji do zdroje a svítí..
ale nezdá se mi, že by byl někde nějaký odhalený kontakt, když je deska ve skříni
Tak jsem to postupně zase zapojil a zkontroloval, jestli ta deska vždy po každém zapojení bude svítit a vše je v původním stavu a vše funguje v pořádku. Nevím, co se stalo.
Děkuji za všem za přítomnost v tomto okamžiku.
Jestli byla samostatně ve skříni a s připojenými kabely k front panelu a nejela, tak je zkusit odpojit. Mohla by tam být záměna kablíků. Není tam náhodou taky pin pro chassis intruder?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.