Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wago svorky

Od: petrnovak1010 odpovědí: 17 změna:
Dobrý den, je vhodné používat wago svorky nebo podobné rychlospojky pro spojení vodičů v autě?
Wago svorky
Wago svorky #2

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud se vám ty páčky vlivem otřesů neuvolní ...

Tady máte konektory pro autoelektriku

https://www.autokabel.cz/konektory

hodnocení

2x

Použijte jenom jeden dotaz.

Proč se práte dvakrát na totéž?

Spojení dvou vodičů do jednoho

https://www.poradte.cz/auto-moto/46075-spojeni-dvou-vodicu-do-jednoho.html

Myslíte tohle?

Wago svorky #3
petrnovak1010
hodnocení

Ano, asi mohl být jen jeden dotaz.
Těmi spojkami UR2 se asi spojí dva vodiče dohromady ale třetí už ne.

Ty odkazy nejsou funkční.

UR2 spojí dva nebo tři vodiče. Co je na tom k nepochopení?

---

Které odkazy nejsou funkční?

Poradna má buď odkaz nebo někdy vkládám text, který vložíte do adresního řádku ...

petrnovak1010
hodnocení

Co je na tom k nepochopení. Nevěděl jsem že ty svorky UR2 jsou na spojení až tři vodičů.
Proč musíte hned psát co je na tom k nepochopení?
Já se jen slušně ptám.
Vy byste zřejmě potřeboval kurz slušného chování.
l1

Vždyť má vibe2 pravdu.

Máš tam malůvku pro 2 i 3 vodiče, že do toho lezou.

Pokud to nezvládáš, tak to nech na odbornících a sám se pouštěj jen do vaření. A to píšu slušně.

petrnovak1010
hodnocení

Ano hned jsem si toho nevšiml a to je pro některé z vás strašný problém.
Uznávám že jsem nevěděl že je svorka na tři dráty.
Vy ale nezvládáte odpověď na otázku a řešíte místo toho nesmysly a tím se asi bavíte.
Nechávám otázku smazat aby vás to dále neobtěžovalo.

hodnocení

2x

wago svorky nejsou uršený pro spojení autokabelů

wago je určený pro pevný drát a ně licnu

na autokabely sou určeny třeba tyto automarket-sukorady.cz/...

petrnovak1010
hodnocení

Ano ale dle popisu jsou některé wago svorky určené pro laněne vodiče

cpat wago do auta je prasárna

bud to sletuj nebo lisovací dutinka nebo letovací dutinka

l1

Lankové ano, ale ne do aut, kde jsou vibrace, DC proud a větší proudy.

trtr
hodnocení

0x

Zdravím, souhlasím s rádci, Wago svorka na doma, do auta buď pájet, nebo dutinka, případně faston atd. Určitě bacha na takový ty spojky s čepelkou - často se dávají k tažnému k dodatečné montáži - to je hnus a vůbec to tam nedávejte.Takto to vypadá - nebrat !

allegro.cz/...

Taktéž pozor na vodiče, není totiž stejný vodič na 230V a 1A a pro 12V a třeba 30A, tak taky bacha - použijte autokabely/vodiče - mají větší jádro při stejném venkovním průměru.

petrnovak1010
hodnocení

A co ty svorky UR2? Ty byste doporučil?

Není to rozebiratelné.

Zastrčíte vodiče (i s izolací) a spojovací třmen se zařízne. Spojky jsou plněny silikonovou vazelínou. Běžné telefonní spojky.

Pokud se svazek vodičů hýbe / kmitá / vibruje - nevím, tady jsou moje telefonní skutečnosti krátké (v telefonních rozvodech se vodiče / kabely za běžných okolností nechvějí ani nekmitají).

Ale vím, že pokud se nějaké zařízení použije v jaderné elektrárně v seismicky aktivní oblasti, musí být zkoušeno na zkušební stolici, která vytváří vibrace se zrychlením odpovídajícím požadovanému spektru odezvy. Je vaše aplikace takhle kritická?

petrnovak1010
hodnocení

Moje aplikace bude v autě. Děkuji
trtr
Ty UR2 fyzicky neznám, ale pokud je to na telefon atd, tak bych to do auta nedal. Spoj bude nic moc a riziko zkratu v autě je docela vysoké.
Já nejraději pájím, vodiče oholím na stejnou délku, lehce zakroutím, nachystáno bužírku na jeden z nich (navléknout). Pak dám vodiče přes sebe, opět zakroutím do sebe, zapájím a nakonec přetáhnu bužírku a zasmršťím. Výsledkem je opět esteticky i vizuálně celistvý vodič, pozor vodiče spojeny za s sebou, jako v případě použití dutinky. Určitě nespojuji vedle sebe, jako v případě UR2 spojky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]