UR2 spojí dva nebo tři vodiče. Co je na tom k nepochopení?
---
Které odkazy nejsou funkční?
Poradna má buď odkaz nebo někdy vkládám text, který vložíte do adresního řádku ...
petrnovak1010
Co je na tom k nepochopení. Nevěděl jsem že ty svorky UR2 jsou na spojení až tři vodičů. Proč musíte hned psát co je na tom k nepochopení? Já se jen slušně ptám. Vy byste zřejmě potřeboval kurz slušného chování.
l1
Vždyť má vibe2 pravdu.
Máš tam malůvku pro 2 i 3 vodiče, že do toho lezou.
Pokud to nezvládáš, tak to nech na odbornících a sám se pouštěj jen do vaření. A to píšu slušně.
petrnovak1010
Ano hned jsem si toho nevšiml a to je pro některé z vás strašný problém. Uznávám že jsem nevěděl že je svorka na tři dráty. Vy ale nezvládáte odpověď na otázku a řešíte místo toho nesmysly a tím se asi bavíte. Nechávám otázku smazat aby vás to dále neobtěžovalo.
Zdravím, souhlasím s rádci, Wago svorka na doma, do auta buď pájet, nebo dutinka, případně faston atd. Určitě bacha na takový ty spojky s čepelkou - často se dávají k tažnému k dodatečné montáži - to je hnus a vůbec to tam nedávejte.Takto to vypadá - nebrat !
Taktéž pozor na vodiče, není totiž stejný vodič na 230V a 1A a pro 12V a třeba 30A, tak taky bacha - použijte autokabely/vodiče - mají větší jádro při stejném venkovním průměru.
Zastrčíte vodiče (i s izolací) a spojovací třmen se zařízne. Spojky jsou plněny silikonovou vazelínou. Běžné telefonní spojky.
Pokud se svazek vodičů hýbe / kmitá / vibruje - nevím, tady jsou moje telefonní skutečnosti krátké (v telefonních rozvodech se vodiče / kabely za běžných okolností nechvějí ani nekmitají).
Ale vím, že pokud se nějaké zařízení použije v jaderné elektrárně v seismicky aktivní oblasti, musí být zkoušeno na zkušební stolici, která vytváří vibrace se zrychlením odpovídajícím požadovanému spektru odezvy. Je vaše aplikace takhle kritická?
petrnovak1010
Moje aplikace bude v autě. Děkuji
trtr
Ty UR2 fyzicky neznám, ale pokud je to na telefon atd, tak bych to do auta nedal. Spoj bude nic moc a riziko zkratu v autě je docela vysoké. Já nejraději pájím, vodiče oholím na stejnou délku, lehce zakroutím, nachystáno bužírku na jeden z nich (navléknout). Pak dám vodiče přes sebe, opět zakroutím do sebe, zapájím a nakonec přetáhnu bužírku a zasmršťím. Výsledkem je opět esteticky i vizuálně celistvý vodič, pozor vodiče spojeny za s sebou, jako v případě použití dutinky. Určitě nespojuji vedle sebe, jako v případě UR2 spojky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.