Dobrý den, je vhodné konce kabelu k reproduktorům opatřovat vrstvou cínu proti oxidaci? Kabel má měděné lanko, průřez 2.5mm2, svorky u beden i u zesilovače jsou šroubovací. Děkuji.
Nutné to není, ale lépe se s tím pracuje, než s roztřepenou licnou. Případně bych na vodič nalisoval dutinky vhodného průřezu. Bude to vypadat řemeslnicky a kulturně upravené.
Dobrý den, nikoliv, stačí lanko smotat a udělat očko. Zdravím! P.S. Předpokládám, že nejde o koupelnu či WC nebo sprchový kout, kde je vyšší vzdušná vlhkost. doplněno 22.12.24 13:45: Nemáte zač.
25 let mám kabely (4 žilové 2x4mm2 Cu+2,2,5mm2 Ag+Cu bi-wiring) reproduktorům bez cínové vrstvy...
Jistě, uši mi stárnou, ale opravdu si nemyslím, že to hraje hůře než v době kdy jsem je koupi a zapojil. Kdyby to co se dnes v obchodech běžně prodává hrálo alespoň z poloviny tak dobře, považoval bych to za úspěch.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.