Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni, zkazila se nám pračka, a tak jsem ji rozebral a po diagnostice, kde by mohla být chyba, jsem ji nejspíš objevil. Chyba by měla být ve vypouštěcím čerpadle. Našel jsem náhradu a to: kupaoprav.cz/...
Avšak nevím co znamená tento parametr "Pracovní cyklus - 8min. ON/10min. OFF".
Může mi to nějaký elektrikář vysvětlit? Děkuji!
4x
Nevydrzi to viac ako 8 min chodu v kuse, potom sa to asi prehreje. Je nutna prestavka 10 minut na vychladnutie.
Podobne udaje su napriklad u stojanovej vrtacky, kde sa nepredpoklada trvaly chod motora so zatazou.
Chápu, díky moc! Na originálním čerpadle mám ON 7,5 min a OFF 2,5 min. Jak si to pračka ohlídá, aby se nepřehřálo? Je fakt, že pračka by se neměla víc jak 7 minut vypouštět.
4x
Motorek čerpadla se nechladí vodou. Ve vodě má jen vrtulku (čerpadlo samotné). Takže by se přehřálo, kdyby to někdo využil k jinému účelu (třeba na čerpání vody ze studny nebo sudu). Pracovní cyklus si ohlídá sama pračka. Pokud to jde do pračky za poškozený díl, tak neřešte.
Totiž - jedno používám za vytrvalých dešťů k "hlídání" hladiny studny, respektive sklepa před vodou ze studny (je výš než dům). Cerpadylko pak běží i několik dní v kuse, střídavě s vodou a nasucho, někdy celý hodiny. S vodou je celkem horký jen vinutí a stator, ale po pár hodinách bez vody se na motorek nedá sáhnout a horký je i samotný cerpadylko a oba konce hadice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.