Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypouštěcí čerpadlo u pračky - parametr, který neznám

Od: hanyz odpovědí: 6 změna:

Ahoj všichni, zkazila se nám pračka, a tak jsem ji rozebral a po diagnostice, kde by mohla být chyba, jsem ji nejspíš objevil. Chyba by měla být ve vypouštěcím čerpadle. Našel jsem náhradu a to: kupaoprav.cz/...

Avšak nevím co znamená tento parametr "Pracovní cyklus - 8min. ON/10min. OFF".

Může mi to nějaký elektrikář vysvětlit? Děkuji!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Nevydrzi to viac ako 8 min chodu v kuse, potom sa to asi prehreje. Je nutna prestavka 10 minut na vychladnutie.

Podobne udaje su napriklad u stojanovej vrtacky, kde sa nepredpoklada trvaly chod motora so zatazou.

hanyz
hodnocení

Chápu, díky moc! Na originálním čerpadle mám ON 7,5 min a OFF 2,5 min. Jak si to pračka ohlídá, aby se nepřehřálo? Je fakt, že pračka by se neměla víc jak 7 minut vypouštět.

Pračka pravděposobně počítá s původním čerpadlem, tedy její program by neměl umožnit vyšší činitel zatížení. než mělo původní čerpadlo.

dana*
hodnocení

4x

Motorek čerpadla se nechladí vodou. Ve vodě má jen vrtulku (čerpadlo samotné). Takže by se přehřálo, kdyby to někdo využil k jinému účelu (třeba na čerpání vody ze studny nebo sudu). Pracovní cyklus si ohlídá sama pračka. Pokud to jde do pračky za poškozený díl, tak neřešte.

hanyz
hodnocení

Jasný, díky! Je to za poškozený díl, jen se liší parametrově. Tak bádám a bádám.

Ono se to sice nezdá, ale vodou se chladí. Asi ne primárně, při běhu do povolených 8 minut se to nemá šanci uplatnit, navíc ta voda z praní může mít až 90°C. Ale později už jo.
Totiž - jedno používám za vytrvalých dešťů k "hlídání" hladiny studny, respektive sklepa před vodou ze studny (je výš než dům). Cerpadylko pak běží i několik dní v kuse, střídavě s vodou a nasucho, někdy celý hodiny. S vodou je celkem horký jen vinutí a stator, ale po pár hodinách bez vody se na motorek nedá sáhnout a horký je i samotný cerpadylko a oba konce hadice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]