Nejste přihlášen/a.
Tak hele: koupil jsem tuten zdroj Lyonzg. Bude napájet dvě Arduina a bude v piksle IP56. Jištěné to je domovním zásuvkovým jističem. Rozvod je TN-C. Takže nemám extra zem. Obrázek je ilustrativní, zdroj má 12V, 2A.
Otázka na elektrikáře zní: můžu teda nechat svorku č. 3 nezapojenou?
Prostě jen ano, nebo ne s případným vysvětlením, tak trochu "akademicky"
Pokud nevíte, nebo Vás dotaz irituje (pociťujete návaly horka) - neodpovídejte. Reakce typu : "zverte pripojenie odbornej firme alebo pracovníkovi znalému príslušných noriem" mi je k ničemu.
Jo, ještě popis svorky:
1 - L
2- N
3 - zem
4 -
5 +
Na obr. nevidím značku předmětu II. třídy , takže bez ochrany zelenožlutého NE. Nevidím tam ani značku bezpečnostního trafa...
Souhlas. Zařízení I. třídy uzemnit! Bez PE , nebo PEN vodiče z toho děláš zařízení třídy ochrany 0! V ČR zakázána!
@111: Díky. Nakonec to asi budu muset zahodit, protože tam opravdu nemám co připojit. Jedině k tomu natáhnout "jitrnici" s ochranným vodičem PE. K zařízení, které bude mít tak 30 deka
hujer - taky dík.
Tak dík všem.
Udělám to nakonec tak, že použiji třívodičový kabel s vodiči L,N a PE, ten nakouřím přes průchodku do krabice s "udělátkem" a připojím zdroj. Udělátko je plánováno stále na jedno místo, ale konstrukcí je samozřejmě jakoby "přenosné".
bude to komunikovat po eternet kabelu s dalším udělátkem, které jím bude i napájeno - a to bude venku, takže to fakt musí být precizní.
Nic o tom nevis*****Proto se obrací na poradnu. Ale kdo nechce radit, ten nemusí. Je to na každém, jak pomoci bližnímu.
Robine, "delam revizaka 20let ", OK, to je v pořádku, takže přesně víte, jak to má udělat, tak mu poraďte.
Já měl revizáka, který mi dělal revizi na pátý, stejný byt, a zjistil, že minulé revize napsal špatně jističe. Taky se nic nestalo.
Takže podle Vás, jak to má udělat?
Na elektrická zařízení bys neměl sahat, když o tom nic nevíš.0
Cokoliv s kovovým povrchem, tedy 99,99 % výrobků s kovovým povrchem, musí mít zapojeno PE, a spojovat to PE+N ve výrobku myslím si že není dovoleno a ani rozumné, musí být 3 vodičový přívodní kabel! Cožpak se to nepíše v manuálu?
Ps: Ještě bych si to troufnul U pevného výrobků typu světlo, který je při montovány na stropě, Ale u přenosného bastlu raději ne! Protože nikdy nevíš kdo ho za 20 let a jakým způsobem použije
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.