Jen tak pro zajímavost dávám fotky, kde vůbec není jištění měření proudu. A to ani mA zdířka, zdířka kde je psáno 20A je docela nadhodnocená. Do obou dám malé držáky pojistek 5x20mm Na díru 20 A půjde 10 rychlá a na mA díru půjde 250mA rychlá Jen taková zajímavost, kdyby měl někdo podobný měřák a nechtěl ho omylem zničit větším proudem. Může se stát, ve spěchu... Je to měřák na orientační měření na stavbě, kde se rádo krade. Dražší výbavu si nechávám v autě a beru do kufru jen když je potřeba. Stál 200Kč ve večerce. Multimetr Fluke 27 mi ukradli buď Moldavci nebo Ukrajinci. Klasika na stavbách
Poistka tam je, samotny plosny spoj a jeho pomerne uzka cesticka. Doplnenim poistky rozhodite kalibraciu a bude to ukazovat nezmysly. Najma na 10A rozsahu sa kazdy miliohm navyse prejavi, otazne je, kde to ma bocnik, na ktorom to meria napatie.
Osobne by som taky smejd za par korun neriesil a kupil by som nieco strednej triedy.
Osobne by som taky smejd za par korun neriesil a kupil by som nieco strednej triedy. Tam se jednou otočíš a máš werkcojk v luftu. Nepomůže nic, ani když je profackuješ. Krade se dost. Ale pořád se to těm firmám co sem tahají takový dělníky těžce vyplatí. I kdyby firmy měsíčně měly platit 40 tKč za krádeže
Ten znám, za 7 euro jsem koupil abych měl na dovolené čím měřit a nefungoval mu vypínač, byl furt zapnutý (tj. musel jsem vyndavat baterku, abych ji nevybil). Teda číslo souhlasí, měřák vypadal trochu (opravdu jen nepatrně) jinak. Po návratu jsem okolí vypínače proškrábnul a už to funguje. Ale od takového krámu nikdo snad nečeká zázraky, ani si nevzpomínám jak tam je udělanej proudovej rozsah. Ale všimněte si toho rozsahu 200 mega na odpory, to neni úplně běžné na multimetrech, proto mě to i u toho mého zaujalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.