Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se koupit iPhone 13?

Od: darja odpovědí: 12 změna:
Tento rok mi skončila podpora na muj iPhone 6s a vzhledem k tomu, že jsem na apple zvyklá. Chci ho znovu ale partner tvrdí že iPhone 13 skončí podpora za dva roky, že je drahý ať si vyberu třeba samsung. Já ale 6 let měla tento na aplikace applu sem zvyklá a v jiných telefonech se nevyznám.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

5x
Samozřejmě, že se to vyplatí koupit, je to totiž otázka prestiže. I děcka ve škole ví, co znamená mít iPhone a tak je lepší mít jabko s vylágrovanou baterkou, co vydrží 6 hodin, než nějakej nabušenej číňan.

Píšete nesmysly. Vlajkové lodě s Androidem také stojí raketu, Google Pixel stojí přes 25 tisíc, Galaxy S24 také, ohýbací Foldy stojí přes 40 tisíc. Ano, Android se dává i do levných telefonů, takže si můžete koupit nabušeného Číňana co má papírove 8GB RAM a 512 GB interní paměti, já koupil tetě takový telefon od Xiaomi a stál pouze přes 5 tisíc. Ale v systému předinstalována tuna nežádoucích aplikací, přímo v systému na mě vyskakovala reklama na Temu...děkuji nechci.

Navíc ten kdo má víc zařízení od Applu, tak ví, jak v rámci ekosystému spolu perfektně spolupracují. Já si koupil před 6 lety iPhone XS a používam ho do teď a bez problému. Kolik iPhonů jste měl vy, že můžete tvrdit to co tvrdíte? Hádám, že ani jeden :)

Každej jsme nějakej, třeba já bych se naopak za drahej telefon styděl, stejně jako za "SPZ" na přání nebo podobnou kravinu, co většinou slouží jen zamindrákovaným omezencum k ukazování peněz a prodlužování pinďoura, často na splátky. Telefon používám hlavně při práci, většinou venku, denně ho můžu ztratit nebo rozbít. Vždycky jsem si vystačil s telefonem kolem dvojky, aktuálně mám Motorolu a nějak v ní nic nežádoucího, natož obtěžujícího nebo vyskakujícího není, baterka 5000mAh s výdrží i několika dní. Měním tak po 2-3 letech z důvodu celkového mechanického rozkladu, nikoli dosluhující baterky nebo morálního zastarání či zpomalení následkem nikdy neaplikovanych zpomalujících aktualizací.
Netuším ceny těch iPhonu, ale jestli nějakej stojí novej dvojku, tak bych proti němu nic nenamítal, ale mám pocit, že je asi dražší.

hodnocení

2x
Iphone 13 bude mít podporu minimálně 3 roky. A i kdyby pak neměl nový iOS, pořád budou vycházet aktualizace na starší iOS. Takže ano, vyplatí se.

hodnocení

2x
Chce to počítat s výměnou akumulátoru.
To že vám napíše, že je baterka v kondici řekněme 93% nic neznamená. Jak se zvýší odběr proudu větší zátěži procesoru atd, klesne napětí víc.
Ta diagnostika akumulatoru enni úplně košér

Přesně tak! Mně odešla "baterka" v iPhonu 8 2 měsíce po diagnostice, která byl "dobrá".

Ten iPhone 8 jsem zdědil, aktualizoval na iOs 16 a po výměně baterky si nemohu stěžovat. Aktualizace OS fungují nadále normálně a já mám za velmi slušnou cenu (výměna prasklého displeje a baterie) velice dobrý a hlavně rychlý a spolehlivý telefon, který i přes své stáří má z mého pohledu stále vynikající vlastnosti. Dříve jsem měl několik Huaweiů novějších, než ten iPhone, v cenové hladině vyšších jednotek tisíc Kč a kam se všichni na mého současného jablíčkového dědečka svými vlastnostmi hrabaly!

satan
Při diagnostice akumulátoru by se měl zatížit procesor, paměť a teprve potom by bylo hodnocení stavu podle napětí v pořádku.
Tahle jejich diagnostika měří napětí bez větší zátěže. Je to na nic. Počet cyklů taky není nějak vypovídající

prosím, proč počítat s výměnou akumulátoru? Tazatelka chce koupit nový telefon..

yarda1
hodnocení

1x

hodnocení

0x

Darja, nedejte na pritele, kupte si ho. Ja mam iphone treti v poradi, nedavno jsem prechazela z 13 na 14. S obema velka spokojenost. 13 bych ani nemusela menit, ale nechala jsem ji vnoucatum na hrani. Pokud byste poslechla pritele, budete si tezko zvykat na jine ovladani a budete nestastna.

hodnocení

0x
To bych se vubec nebál. iPhone není android, podpora ze dne na den neskončí. Mám 11tku, před pár dny došla nejnovější verze 18.2. a počítám s tím, že nejméně ještě 3roky bude podpora pokračovat a i kdyby ne, pořád bude fungovat stejně rychle a hbitě, protože to není android. Poté dcera nejspíš vymění svou 15tku, které dám další život. Android už ee...

hodnocení

0x

Zdravím,

chcete-li, tak si ho v klidu kupte.. Pokud jste navíc již měla iOS, tak víte jak dobrý je a jak je bezpečný atd.

Podpora hardware bude ještě "min" tři roky a nadále bezpečnostní aktualizace budou dalších několik let, tak jako u všech modelů.

Např. váš model 6S, vyšel nový na podzim 2015. A poslední hardwarová podpora na iOS 15 byla v létě roku 2021. To není špatné ne? A navíc, teď se dívám, ještě letos byla vydána 29.července 2024 bezpečnostní aktualizace 15.8.3. To je skoro 9 let? A samozřejmě nevím jestli nepřijde další.. Se staršími modely to pochopitelně ubývá..

A model 13 je dnes pod 13 tis. kč, to je celkem slušné..

ps: já prodal svůj 11 na konci září a koupil zrovna právě ten (jen) iPhone 13, plus dotace od T-mobile, takže mě vyšel opravdu! levně, ale tím se chlubit nechci. Já také nedávám desítky tis. za nové modely, to si mohou dovolit jiní. Já si vystačím s dvou nebo tříletým modelem. Ale je to každého věc.

Každý ať si dopřeje cokoliv co chce a může!

A nakonec.. iPhone nebo cokoliv od Apple není žádná prestiž. Je to obdobně vyrobeno v číně. Ale, říká se, kdo jednou nakousne, většinou nechce měnit. Jde především o jejich operační systémy iOS a macOS atd. a jejich stabilitu, které běží bohužel jen na jejich produktech..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]