Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze zapojit desku i troubu

Od: marcaj odpovědí: 17 změna:

Zdravím,

než abych zbytečně táhl elektrikáře do bytu, tak bych rád bych zde místní uživatele poprosil o radu, zda je možné varnou indukční desku (jeden přístroj) a vestavnou troubu (druhý přístroj) bylo možné zapojit do instalované zásuvky.

Snažil jsem se najít všechny dostupné údaje a dát je do obrázků.

Už jen samotný součet 3490W + 7400W (i když by si mohlo brát 7400W jen při maximálním zatížení), který se blíží těm instalovaným 12 kW se mi nelíbí, ale určitě je více možných problémů.

Nebudu lhát, jsem v této oblasti laik, tak jsem se právě raději chtěl zeptat zkušených uživatelů na jejich názor.

Pevně doufám, že jsem všechny důležité informace uvedl a pokud by něco chybělo, dejte prosím vědět.

Předem díky za všechny reakce.

Lze zapojit desku i troubu
Lze zapojit desku i troubu #2
Lze zapojit desku i troubu #3

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Situace je taková, že je to celý jištěný jedním třífázovým jističem a to je prostě ŠPATNĚ.
Do krabičky leze CYKY 5x2.5 a z ní jde CYKY 3x1.5
To celý pod jedním třífázovým jističem.
Kdyby měly kabely své vlastní jističe, proč by ty kabely jinak pseudo "elektrikář "strkal do jedné krabičky, když je možný pro jednofázový kabel udělat hned jednofázovou samostatnou zasuvku
Klasický případ zpatlané elektroinstalace
doplněno 16.12.24 06:34: Znamená,že ten modrej vodič v CYKY 5X2.5 bude zatěžován (přetěžován) proudem ze 2 obvodů-pokud se dá v rozvaděči vodič fáze na fázi stejnou jako jeden ze dvou ostatních. S tím jsem se taky setkal.
Zbytečný bordel pro pár metrů ušetřených kabelu CYKY
Předělat elektroinstalaci
doplněno 16.12.24 11:55: Oprava:
Do krabičky leze CYKY 5x2.5 a z ní jde CYKY 3x1.5
Mělo být CYKY 3X2.5
Průřezy obou kabelů jsou 2.5mm^2
To ale nemění nic na tom, že je to prostě paskvil. Bohužel poměrně častý. A bohužel i od "elektrikářů"

hodnocení

2x

Ano. Jedna faze na troubu a dve na varnou desku. Jisteni min. 3x16A.

hodnocení

1x

Spravne a normove riesenie :

- samostatny 5 zilovy privod pre varnu dosku, 3f istic, v koncovom bode pripojenia vyuzite dve fazy, ziadne odbocky a dalsie spotrebice

- samostatny 1f privod s vlastnym istenim pre ruru na pecenie, ziadne odbocky a dalsie spotrebice
- vsetko na chranici, postacuje jeden 3f pre celu kuchynu

hodnocení

0x
V tej krabici je to divne, ako by bol z 5 ziloveho kabla odboceny 3 zilovy a to este technicky nespravne, pod jednou skrutkou cokolady.
uu

No jo ale ničemu to nevadí a funkční i bezpečně to bude, zřejmě to je odbočení do další zásuvky-pokud to je průřez 2,5 mm tak je jistič 16A

@uu : vadi to, obvod je 3f a vznika nejaky paskvil s dalsou 1f zasuvkou (alebo kam teda ten kabel vedie). Strcit dva vodice pod jednu skrutku tiez nie je ok.

hodnocení

0x
Mate v byte 3f privod aj elektromer?

uu
hodnocení

0x

Pochybuju že trouba bere 3400 v jednu chvíli - v jakém režimu? Jako ze gril + spodek?

Ale zapojíte to úplně bez problémů:

Troubu zapojte na tu pro smyčkovanou fázi co vede dál

desku zapoj na černý a hnědý...

Tak moj Bosch v rezime "cistenie vypalovanim na vysoku teplotu" tych 3.5 kW berie hodinu v kuse.

Další "odborník" radí paskvil. Auto také můžeme postavit na dřevěná kola, bude to v pořádku?

marcaj
hodnocení

Zdravím,

omlouvám se za pozdní odpověď, teprve jsem se vrátil z práce.

Velmi Vám děkuji za vaše připomínky. Ještě přidávám lepší fotografii zásuvky a fotku rozvaděče.

Pokud jsem správně pochopil, bylo by nejlepší provést úpravy - zase z hlediska laika - dá se něco dělat pro zlepšení situace bez nutnosti vysekávat znovu ve zdi vedení? Například jen úprava rozvaděče?

A v případě, že by to možné nebylo, dává Vám smysl zapojit troubu a desku i tak?

Omlouvám se, za pravděpodobně velmi naivní dotazy, bohužel v aktuální situaci jsem rád za každou radu.

Přeji Vám Všem jinak hezký večer.

Lze zapojit desku i troubu #4
Lze zapojit desku i troubu #5
A kde jsou jističe na světla?
@boban : to je foto len hornej casti, podla skrutiek a priestoru hore to ma viac Din list.

@peter

máš pravdu, teď koukám, že rozvodnice má 24 modulů, takže jsou tam 2 din lišty

marcaj
hodnocení

Dobrý večer,

máte pravdu, v rozvodnici je ještě spodní panel, ale nebyly tam věci, které se týkaly kuchyně, tak jsem to nechtěl komplikovat.

hodnocení

0x
Bez sekania sa nic ine, ako rozfazovat to v krabici, robit neda. Nie je to spravne, ale ani to nie je strasne zverstvo.
marcaj
hodnocení

Dobrý večer,

děkuji Vám za informace. Zkusím se tedy domluvit s elektrikářem, zda by to bylo možné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]