Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spravit zlomeny kabel od siciho stroje?

Od: hankas® odpovědí: 40 změna:
Kabel je nastavovany a po nekolika letech se zase rozpojil. Je tam modrý a hnedy drat. Děkuji.
Jak spravit zlomeny kabel od siciho stroje?

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Nejlépe sehnat nový kabel, tohle od pohledu zavání průserem.
asd1

Jestli s enepletu tak na konci je originál zalitá koncovka kterou jen tak snadno nenahradíš, takže novej kabel neni jen tak jednoduchý..

hodnocení

Ta koncovka original se prave ulomila a proto je to nastavene jiným kouskem kabelu s koncovkou. Kabel drzel x let, ale izolacka povolila a kabel se rozpojil.

jir
hodnocení

3x
Co třeba taková spojka? mojeelektro.cz/...
Nevyžaduje žádné speciální nástroje, pájku, lisovací kleště, spojky..., stačí vhodně oholit a zapojit barvu na barvu.
hodnocení

Jsou tam jen dva dráty, tak nevim jestli to bude fungovat.
kdosi

Bude, ta spojka jsou tři průchozí spoje, vy máte dva dráty, tak zapojíte dva dráty do dvou spojů a třetí necháte prázdný.

hodnocení

Moc děkuji:)

hodnocení

3x

Na stránce dole je návodné video jak kablíky zapojit. A když už tam ten vypínač dáte, tak ho používejte. Šicí stroj by neměl být trvale připojen do síťě skrz ovladač rychlosti,

hodnocení

Děkuji, dobrý nápad .

hodnocení

3x
hodnocení

To neni on ;)
Tak jaký to je? Potřebujeme fotku
14.12.24 15:09
hodnocení

Tady ten.
Jak spravit zlomeny kabel od siciho stroje? #5

jestli je to ten černej tak ten koupíš novej nebo se dá sehnat ze starých kazetáků a těch bude plný elektrozběrny dvůr

To chce fotku, kde jsou vidět všechny konektory, co jsou na tom kabelu.
To není možný, že není k sehnání
hodnocení

Vzdyt jsem fotku dala. Mozna se dá sehnat,ale o vikendu asi ne a pak to nespecha. Ptala jsem se jen na spojeni drátů :) Děkuji
hodnocení

Ten černý je prave spojený (zalitý ) s tim druhym, ten neni zvlášť.

hodnocení

3x

osobně bych ten kabel vyměnil celej a dal dýlku co mi vyhovuje

kabel bud koupit přimo ze zástrčkou nebo tu zástrčku koupit samostatně a zapojit

pokud to nezvládnete sama požádat šikovnyho souseda

pokud dojde na nejhorší tak oholit starej kabel a novej kabel smotat do sebe modrý dráty zaizolovat izolační paskou pak smotat do sebe hnědy dráty a zaizolovat

následně ten kabel ve spoji přeizolovat celej

asd1
hodnocení

1x

Lisovací spojky a přes to smršťovačku, např. toto:

+ krimpovací kleště, maj je tam ca za 300, někde budou i s těma spojkama..

50pcs insulated b/...

premium 2:1 thick/...

hodnocení

0x

Zdravím.

Hani máš doma elektro izolačku, páječku, pájku, kalafunu nebo pájecí tekutinu, smršťzovací izolaci různých průměrů?

Pokud ano jdem na to.

Odizoluj kabely dle obrázku, nasuň - připrav si izolaci na jednotlivé vodiče i na kabel, spájej konce vodičů, nasuň a zaizoluj jednotlivé vodiče, zaizoluj páskou vodiče do průměru kabelu a na tuto izolaci nasuň předpřipravenou smršťovací izolaci.

Člověk dělá chyby a hrát si s elektřinou může i zabít.

Jak spravit zlomeny kabel od siciho stroje? #6
hodnocení

Pajku bohuzel nemam,ale smotam dohromady ty dráty tak jak jsou na obrazku a zaizoluji ;)

Raději bych svěřil svůj život a lidí kolem Tebe do rukou elektrikáře.

hodnocení

Tady žádný není, neboj dodržuji bezpečnost práce
asd1
Pájet NE
To neni slaboproud... zákaz pájení má svoje důvody.
ČSN 33 2000 5 52 ed 3
Tvrdit sebevědomě, že dodržuju bezpečnost práce pouhým smotáním vodičů je fór roku.

hodnocení

0x
Co je to přesně za šicí stroj?
Možná se dá koupit kabel jiný, zachovalý
hodnocení

Stara skrinova veritaska. U nas kabel nesezenu , jedine na netu uz jsem se divala :)

hodnocení

0x
Originál k připojení na svorky do "šlapky" sicistroje-radovsky.cz/...
No jo, ale tahle jejich věta se mi nelíbí:
Připraven pro naletování do původního pedálu.
V silnoproudu se fakt nemá letovat.
To spíš už tu lisovací spojku
Co jsem opravoval staré nožní regulátory Veritas, byly tam svorky. I zde jsou nalisované koncovky...

To ríkají sllnoproudaři proto, že se bojí, že teplem by se mohl cín roztavit. Je to snad možné na proudově namáhaných nebo nedotažených spojích. V praxi jsem se s tímto případem ještě nesetkal a to používám i pájení / letování.

No nevím - ta cena je trochu moc ! Nechci paní @hankas podceňovat, ale pro neznalého není jednoduché nožní ovladač rozdělat, připojit a pak ho složit dohromady.

Pánové nechci se hádat pájený spoj by byl docela OK, kdyby paní uměla dobře pájet a navíc by dala kolem spoje nějakou pružnou návlečku, pájený spoj je tvrdý, takže místo přechodu od pajeneho spoje k nepajenemu je vystavený lámání při pohybu celýho kabelu.
Jinak norma ČSN říká něco takového
Spajene, pocínované konce vodičů složených z jemných drátků (slanene vodiče) a které jsou vystaveny vzájemnému pohybu(=pohyblivá šňůra) NEJSOU povoleny.
Fakt je nejlepší řešení koupit nový kabel ait klid

Vzájemný pohyb vyloučíte tou převlečnou manžetou / smršťovačkou.

Ale je to jen pro zručnější montéry.

Navíc nevíme, jak to fakt paní zvládne aby to nebyl jeden velký studený spoj.
Navíc nevíme co má za pájecí kapalinu, některý jsou dost agresivní. Žlutá průhledná kalafuna je v pořádku.
Pro většinu rádců je pájení koníček a zvládnou perfektní spoje levou zadní...paní v takový pozici není.
ČSN 33 2000 Norma pojednává o pájení v "silnoproudu"
hodnocení

Nic pajet nepotřebuji, pouziji kolébkový vypinac na dvoupólový kabel, jak mi doporucil kimba.

hodnocení

0x

Jen tak na okraj: Tohle rádi dělají králíčci - prostě hlodají, aby se jim obrousily řezáky ...

Zpravodla králíček přežije.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]