Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám starší digi kameru Panasonic NV DS60 a mám problém po návštěvě jeskyní mi navlhla a nefunguje a druhý problém je že nemám kabel pro převod videa z kamery do tv na jedné straně je jack a nadruhé 3x cinch červený,bílý,žlutý, prosím vás o radu kam bych jí měla dát opravit a kde bych mohla sehnat onen kabel prošla jsem několik elektro a prostě nemají.
děkuji za odpověď pěkný den Kolářová
Přesně tak jak píšete nejde natáčet/přehrávat a stále bliká chyba- vlhkost,myslíte že půjde opravit?
děkuji za odpověď Kolářová
Nevím jak dlouho vám takto zlobí, ale vyjměte kazetu, nechte otevřena dvířka a nechte jí v suchu a teple - měla by se vzpamatovat. Páskové videokamery mají v sobě sensor vlhkosti, je to kvůli tomu, že když se vlhkost srazí na rotační videohlavě tak se na ní přilepí pásek, hlavu zabrzdí a v horším případě může dojít k poškození pásky. V případě vlhkosti tento senzor zablokuje všechny funkce při kterých dochází ke styku videopásky s hlavou, tedy přehrávání a natáčení. Když bude kamera v suchu tak by se měla rozchodit, mě se jednou stalo, že kamera se probrala až po několika dnech.
doplněno 03.08.10 08:51:A to jsem jí vysoušel fenem na vlasy, to můžete vyzkoušet taky, ale pozor z fenu mohou lítat nečistoty ve formě prachu nebo nasátých zbytků vlasů.
To jsem udělala nechala otevřená dvířka je to už 14dnů 1x se chytila a od té doby zase né tak nevím jestli mám ještě čekat nebo jí dát někam opravit ,ale z jednoho servisu mi napsali že to nemá cenu opravovat tak mám dilema tedy i kamarád říkal že se mu to stalo taky a už to dělala pořád,tak co myslíte?neznáte nějaký dobrý servis kam bych to měla dát opravit?
děkuji Kolářová
Dobrý servis neznám, v dnešní době je jakákoliv oprava čehokoliv většinou nákladná i když se jedná o směšnou maličkost. Vědět kde přesně se nachází ten senzor tak vám doporučím otřít jej špejličkou z vatou navlhčenou izopropylalkoholem a bude možná klid.
doplněno 03.08.10 10:25:Senzor je málá bílá keramická destička s černou napařenou vrstvou uhlíku, umístěná někde v prostoru kazety. Tu vrstvičku je třeba opatrně očistit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.