Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabíjecí baterie do skákacího balónku

Od: stama® odpovědí: 11 změna:

Koupila jsem psovi ze zvědavosti skákací balóne (v čínském e-shopu). Pes se do něho úplně zbláznil, ale baterie už nejde nabít. Bohužel po rozmontování nejsou ani čitelné hodnoty baterie. I když si nedávám velkou naději, možná se najde někdo, kdo z přiložených fotografií pozná, o jakou baterii se jedná. Děkuji!

Vkládám 3 fotografie: balónek s vnitřkem, pouze vnitřek balónku a samotnou baterii

Nabíjecí baterie do skákacího balónku
Nabíjecí baterie do skákacího balónku #2
Nabíjecí baterie do skákacího balónku #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Změřte šíku, výšku a délku akumulátoru. Dělají se v řadách podle rozměrů. Otázkou je. jestli je problém opravdu v něm. Ono to asi dostává celé mechanicky dost požrat. V tomto případě skoro doslova. :)
doplněno 13.12.24 22:07: Nenechte se odradit. Změřte ten clánek (bez tišťáčku) a tak najdeme označení. Např. běžná baterka 502040 má rozměry ćlánku 5x20x40mm.
doplněno 13.12.24 22:07: Nenechte se odradit. Změřte ten clánek (bez tišťáčku) a tak najdeme označení. Např. běžná baterka 502040 má rozměry ćlánku 5x20x40mm.
No hezky to tu naskočilo 3x :-D
A já to 3x3x četl a hledal rozdíl:)

kdosi
hodnocení

0x

Ta baterie se dá vyměnit za libovolnou jinou podobnou se stejným napětím, která se dovnitř vejde.

V podstatě jde jen o to, zda má jeden, dva, nebo tři články. Jestli máte voltmetr a baterie není ještě naprosto totálně mrtvá, tak i napětí na prázdno umožní odhadnout počet těch článků.

V rámci správného počtu článků je potřeba jen aby se vešla fyzicky, rozdíly v kapacitě jen znamenají, jak dlouho to vydrží na jedno nabití, čili jak často to budete muset nabíjet. Napětí je dané tím počtem článků.

Už na první pohled se na 100% jedná o jeden článek, tedy 3,7V.

yarda1
hodnocení

0x

Mně ta baterka připomíná baterku co jsem měl v podobném vrtulníčku rcprofi.cz/... Když mi baterka zeslábla a už se nedala pořádně nabít, tady maps.app.goo.gl/... byl obchod s podobnými modely a koupil jsem tam náhradní.

BTW: Je problém v baterce, není někde jinde, co takhle nabíječka, je v pořádku?

riva
hodnocení

0x

Pravděpodobně nemáte výbavu na opravu elektroniky a asi to není ani váš koníček. Proto kupte nový balónek a neřešte baterii, protože problém může být jinde.

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Zeptala jsem se AI a údajně by mohlo jít o baterii Li-Pol 3.7V 250mAh nebo Li-Pol 3.7V 300mAh (602025). Ještě oslovím prodejce baterií. Pozn. Nový balónek už mám taky, ale pokud by se mi podařilo opravit i starý a bylo to finančně výhodné, škoda ho. Jsem v důchodu, tak tomu zjišťování mohu věnovat čas. Ještě jednou všem děkuji za rady.

kare
Na baterii máte napsáno 300mAh a 1.11Wh i přes mechanické poškození baterie to je čitelné.

youtu.be/...

hodnocení

0x
To AI se nám tu rozrůstá... Zeptal jsem se AI... poradte.cz/...
Citace:
Ten druhej odkaz má moc mAh a umělá inteligence mi to nedoporučila :D že by se to mohlo prehrit a nebo zhoret něco. Což mi dává smysl.

hodnocení

0x
Mimochodem. pokud tu baterku seženete, snažte se vložit nějakou plošnou mechanickou ochranu v místě, kde se prodřela. Normálně tyto baterie bývají přilepené oboustrannou páskou i v mnohem méně mechanicky namáhaných zařízench. Tahle vypadá, že len lítá v kapsičce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]