Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přenos souborů z telefonu do počítače přes flešku

Od: fia® odpovědí: 10 změna:
Prosím poradíte mi nějakou bezplatnou aplikaci pro přenos souborů z telefonu do počítače přes flešku? Mám SanDisk Memory zone. Na začátku aplikace fungovala (po zasunutí flešky do mobilu se mi hned načetla data z flešky), teď již nefungujey přestože uvádějí že ukončení podpory bude až od 3.3.2925. Uvádějí, že je k dispozici nová aplikace SanDisk Memory zone explore, ale ta bohužel také nefunguje. Píše mi to: "připojte své externí zařízení". Když flešku připojím, nic mi to nenajde...
Přenos souborů z telefonu do počítače přes flešku

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinkupka
hodnocení

5x

můj telefon po zasunutí datoveho kabelu do usb stareho notasu nabizi prenos souboru automaticky, nepotrebuji flesku

hodnocení

5x

Pro přenos datových souborů nemusíte používat flešku ani žádný daší program. Stačí když telefon propojíte s počítačem přímo kabelem a v telefonu povolíte přenos dat. Jinak můžu doporučit starý osvědčený MyPhoneExplorer. Je zdarma, v češtině a kromě přenosů dat umožňuje i přenos a synchronizaci kontaktů, SMS, telefonátů a vytváření záloh kamkoli. Umožňuje i bezdrátové připojení pomocí WiFi nebo BT.

111®

a musím potvrdit že funguje pro Android. nevím jak pro iPhone...

thetruth
hodnocení

2x

Žádná speciální aplikace není třeba, když se zařízení připojí jako OTG, tak může pro přenosy fungovat jakýkoli Filemanager. Nějaký bude určitě i předinstalovaný v telefonu. Za mne ale nic nepřekoná X-Plore.

SanDisk nepoužívám, ale jestli to jejich zařízení vyžaduje nějakou speciální aplikaci, aby vůbec fungovalo, tak bych to hodil obloukem na skládku a pořídil obyčejnou flešku a OTG kabel.

OTG musí teda ten telefon podporovat, ale za posledních spoustu let jsem se nesetkal s takovým, který by to neuměl. Ale neznám moc takové ty obskurní značky.

Zásadně, a na tom trvám, fleška (a ne jen mobil) musí podporovat OTG. Nebo koupit adaptér na OTG, příklad zde.

halamus

OTG fleška nepotřebuje OTG redukci. S OTG redukcí připojíte kajoukoliv fkešku, pokud mobil danou velikost a formát flešky podporuje.

hodnocení

0x
Zkuste použít správce souborů. Použijte stažený z GPlay (Files od Googlu / CX File Explorer), nebo zkuste ten vestavěný (aplikace Moje soubory).

fia®
hodnocení

Máte pravdu že by to mělo jít i bez apky, teď jsem se na to byla ptát v počítačové prodejně, a tomu prodavači ta fleška v jeho telefonu fungovala, mně ne, což nechápu. Přitom na začátku mi šla, ale s tou apkou, která už teď není podporována. Zřejmě mám prý v tom telefonu něco bloknutého, ale netuším co. A tovární nastavení se mi moc nechce, přišla bych o všechna data
mathew
Dám vám nevyžádanou radu. Zjistěte co znamená slovo "záloha". Ideálně dřív než se stane ta poslední věta.

Na přetahování dat nepotřebujete flešku. Stačí WiFi, nebo kabel a aplikace My phone Explorer v telefonu i v PC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]