Prosím poradíte mi nějakou bezplatnou aplikaci pro přenos souborů z telefonu do počítače přes flešku? Mám SanDisk Memory zone. Na začátku aplikace fungovala (po zasunutí flešky do mobilu se mi hned načetla data z flešky), teď již nefungujey přestože uvádějí že ukončení podpory bude až od 3.3.2925. Uvádějí, že je k dispozici nová aplikace SanDisk Memory zone explore, ale ta bohužel také nefunguje. Píše mi to: "připojte své externí zařízení". Když flešku připojím, nic mi to nenajde...
Pro přenos datových souborů nemusíte používat flešku ani žádný daší program. Stačí když telefon propojíte s počítačem přímo kabelem a v telefonu povolíte přenos dat. Jinak můžu doporučit starý osvědčený MyPhoneExplorer. Je zdarma, v češtině a kromě přenosů dat umožňuje i přenos a synchronizaci kontaktů, SMS, telefonátů a vytváření záloh kamkoli. Umožňuje i bezdrátové připojení pomocí WiFi nebo BT.
Žádná speciální aplikace není třeba, když se zařízení připojí jako OTG, tak může pro přenosy fungovat jakýkoli Filemanager. Nějaký bude určitě i předinstalovaný v telefonu. Za mne ale nic nepřekoná X-Plore.
SanDisk nepoužívám, ale jestli to jejich zařízení vyžaduje nějakou speciální aplikaci, aby vůbec fungovalo, tak bych to hodil obloukem na skládku a pořídil obyčejnou flešku a OTG kabel.
OTG musí teda ten telefon podporovat, ale za posledních spoustu let jsem se nesetkal s takovým, který by to neuměl. Ale neznám moc takové ty obskurní značky.
Máte pravdu že by to mělo jít i bez apky, teď jsem se na to byla ptát v počítačové prodejně, a tomu prodavači ta fleška v jeho telefonu fungovala, mně ne, což nechápu. Přitom na začátku mi šla, ale s tou apkou, která už teď není podporována. Zřejmě mám prý v tom telefonu něco bloknutého, ale netuším co. A tovární nastavení se mi moc nechce, přišla bych o všechna data
mathew
Dám vám nevyžádanou radu. Zjistěte co znamená slovo "záloha". Ideálně dřív než se stane ta poslední věta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.