Mám nabíječku Liitokala LII-500s, která umí nabíjet, vybíjet a měřit kapacitu Li-ion, NiMH i NiCd článků.
18650
Jo, slyšel jsem, že Tyhle nabíječky jsou prý dobrý, no bohužel jejich skládaný baterky LiFePo jsou pěkný Šmejdi... to mi hlava nebere.
Spíš jsem myslel - jestli neexistuje nějaký vyzkoušený levnější wergel na to nežli přímo celý drahý charger?
Ps: já mám spíš články 21700 - a ty se asi do té tvé nabíječky nevejdou na délku? liitokala.com.cn/...
thetruth
Já si na tohle koupil nabíječku IPC-7. Liitokala jsem měl také, jenže té se na jedné šachtě rozbila detekce, a detekovala klasické Ni-MH jako Li-Ion. A než jsem se toho všim, tak akumulátor vybublal a bylo po něm. Ale IPC je také kompletní nabíjecí stanice, ne jen tester.
Tak proč se ptáte na 18650, když pak napíšete, že máte hlavně články 21700? Ale vejdou se i ty, maximum je 26 mm průměr a 73 mm délka. Asi existuje i něco levnějšího, ale já už jsem trošku zpohodlněl a na měření kapacity "ručně" po jednom článku už nějak není čas. Navíc se dá ta nabíječka přímo z Číny koupit asi za pětistovku.
Taky mám LII-500s a lituju jen toho, že jsem s koupí tak dlouho váhal a mezitím kupoval nebo vymýšlel třeba nějaký levnější testery. Pro jednotlivý články už nepoužívám skoro nic jinýho. Taky kolem pětikila z Alíku.
21700
Prý se ta nabíječka mechanicky zničí - prostě se tam nevejde na délku 21700 a ani výrobce to nepíše
Výrobce píše maximální rozměry článku, 21700 se do těchto rozměrů vejde, ale pouze bez ochranné elektroniky, která u všech článků přidává délku navíc. Není nic jednoduššího, než si svoje články změřit.
Pokud Vás zajímá kapacita tak mohu doporučit univerzální (na 1-15V) ZB2L3. Pro měření vnitřního odporu YR1035. Opět univerzální měřák, 0,00001 až 200 Ω a 0-100V. Z mého pohledu nemá cenu kupovat něco přímo na 18650, oboje uvedené Vám změří třeba i autobaterii.
Používám k plné spokojenosti IMAX B6 a pokud potřebují jednou za určitou dobu nabíjení nebo vybíjení graf tak používám vyrobenou nabíječku/vybiječku připojenou k počítači kde si ukládám naměřená data.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.