Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nějaký tester baterií 18650?

Od: 18650 odpovědí: 10 změna:

Nějaký tester baterií 18650? Máte? Znáte? Doporučíte?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Mám nabíječku Liitokala LII-500s, která umí nabíjet, vybíjet a měřit kapacitu Li-ion, NiMH i NiCd článků.
18650

Jo, slyšel jsem, že Tyhle nabíječky jsou prý dobrý, no bohužel jejich skládaný baterky LiFePo jsou pěkný Šmejdi... to mi hlava nebere.

Spíš jsem myslel - jestli neexistuje nějaký vyzkoušený levnější wergel na to nežli přímo celý drahý charger?

Ps: já mám spíš články 21700 - a ty se asi do té tvé nabíječky nevejdou na délku? liitokala.com.cn/...

thetruth

Já si na tohle koupil nabíječku IPC-7. Liitokala jsem měl také, jenže té se na jedné šachtě rozbila detekce, a detekovala klasické Ni-MH jako Li-Ion. A než jsem se toho všim, tak akumulátor vybublal a bylo po něm. Ale IPC je také kompletní nabíjecí stanice, ne jen tester.

Tak proč se ptáte na 18650, když pak napíšete, že máte hlavně články 21700?
Ale vejdou se i ty, maximum je 26 mm průměr a 73 mm délka. Asi existuje i něco levnějšího, ale já už jsem trošku zpohodlněl a na měření kapacity "ručně" po jednom článku už nějak není čas. Navíc se dá ta nabíječka přímo z Číny koupit asi za pětistovku.
Taky mám LII-500s a lituju jen toho, že jsem s koupí tak dlouho váhal a mezitím kupoval nebo vymýšlel třeba nějaký levnější testery. Pro jednotlivý články už nepoužívám skoro nic jinýho.
Taky kolem pětikila z Alíku.
21700

Prý se ta nabíječka mechanicky zničí - prostě se tam nevejde na délku 21700 a ani výrobce to nepíše

Výrobce píše maximální rozměry článku, 21700 se do těchto rozměrů vejde, ale pouze bez ochranné elektroniky, která u všech článků přidává délku navíc. Není nic jednoduššího, než si svoje články změřit.

kare
hodnocení

0x
Pokud Vás zajímá kapacita tak mohu doporučit univerzální (na 1-15V) ZB2L3. Pro měření vnitřního odporu YR1035. Opět univerzální měřák, 0,00001 až 200 Ω a 0-100V.
Z mého pohledu nemá cenu kupovat něco přímo na 18650, oboje uvedené Vám změří třeba i autobaterii.

bum®
hodnocení

0x
Používám k plné spokojenosti IMAX B6 a pokud potřebují jednou za určitou dobu nabíjení nebo vybíjení graf tak používám vyrobenou nabíječku/vybiječku připojenou k počítači kde si ukládám naměřená data.
bam

Který konkrétně? Tam je snad 100 konstrukci :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]