Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Shelly smart zasuvka

Od: shl odpovědí: 5 změna:

Ahoj, jde na Shelly Smart zásuvce nějak alertovat (Do aplikace, do mailu) výpadek proudu/pokles nspětí/odpojení? Jak?

Mám vyzkoušenou Tuya - A ta umí zahlásit výpadek proudu jen při > 30 minutovém výpadku/odpojení - Přijde push do aplikace...

Chci, aby jí krátkodobý výpadek nebo restart, byl někde zaznamenán - JAK NA TO? Díky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ako to ma poslat cez wifi kdesi na Shelly server info o vypadku, ked to nema ziadny zalozny akumulator? Vasa poziadavka je nezmyselna.

Toto dokaze napriklad jeden cesky SMS komunikator na DIN listu, ten ale obsahuje zalozny litiovy akumulator.

shl
hodnocení

A jak asi to dela ta Tuya? Mysli... to dělá cloud, Nejspíš tím, že se v nějaké periodě nepřihlásí na cloud

Ale o to mi nejde, Špatně jsem to asi popsal - jde mi o nějaký log, kde se zapíše například restart, a vypnutí / zapnutí elektřiny. Aby to šlo zpětně dohledat ne že to potřebuju vědět teď hned, chápeš?

Prostě chci zpětně zjistit - že

20241211175905 boot 235,6V

apod...

Prostě něco jako detekce výpadku sítě (Když jí vypadne, tak to asi logicky neuloží, ale klaud jistě bude detekovat, že se nepřihlásí, a až se přihlásí, z toho lze dovodit, že proud zase naběhnul (anebo log vnitřního OS), snímač napětí tam je takže to asi taky není problém. Jelikož tu věc mám v krabici a neumím s tím, tak se ptám někoho, kdo to zařízení má a zná a věděl by

riva
hodnocení

0x

Přes cloud to je nespolehlivé, protože závislé na funkční wifi. Ale jinak když je zajištěn nepřerušovaný systém napájení aby základní věci v baráku fungovaly, tak se dá logovat všechno možné a podívat se, kde měl distributor výpadek. A je jedno, jestli používám nejlevnější tuya, nebo spolehlivé Shelly:

Shelly smart zasuvka

bat
hodnocení

0x

Koukám že Shelly umí zadarmo zobrazit jenom posledních 5 zpráv, za log více událostí chtěj Bulhaři platit měsíční fee!?:(

Koukám se dobře nebo to je pravda? Znáte nějaký jiný systém, kde jde zobrazit aspoň 10 nebo víc událostí?

A ještě by mě zajímalo, jaký systém je vhodný na tuto modelovou situaci:

Ovládání topení v chatě, a možnost aby hosti si nasdíleli přes URL (=QRkod např) účet s možností +/- nastavení teploty typicky...

Znáte prosím něco takovýho? Jde to v Shelly? Vidím tam že uživateli mohu poslat Sdílení, ale musím mít jeho email zaregistrovaný v Shelly...

Já to potřebuji opačně, na zeď nalepím QR kód, kde mu to otevře app nebo si stáhne a vytvoří účet aplikaci (pokud nemá) a pak se může přihlásit přímo k tomu konkrétnímu zařízení...

Zdá se mi to, snebo fakt tuhle funkci mají placenou?

riva

Host na chatě bude ovládat topení přes nějakou aplikaci, kterou by si měl nainstalovat? Chudák host. Chce relaxovat a namísto toho bude řešit takové špeky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]