Nejste přihlášen/a.
Můj telefon má výrobcem deklorované rozlišení displeje 2340×1080 (FHD+). Pokud překontroluji rozlišení na stránce whatismyscreenresolution./... stránka detekuje 892×412. Úplně nerozumím tomu číslu/přepočtu, protože pokud by se jednalo o princip retina disleje, předpokládál bych velikost rozdílu v nějakém poměru, například 3×, pak by to bylo k 2340×1080 780×360. Poradí někdo? Děkuji.
to si samozřejmě spočítat umím také, ale když už jste se ozval, napište mi důvod proč výrobce uvádí 2340×1080 (FHD+) a stránka 892×412, děkuji
jk2021: děkuji, už jsem pochopil. doteď jsem si myslel, že DPR může být jen v nějakém "smysluplném"poměru, nejlépe celá čísla, ale evidentně to tak není, viz:
vzhurudolu.cz/...
Teď jsem podle zmínek v několika diskuzích na redditu a jiných fórech, které jsem našel, zjistil že to, co ukáže měřící web přímo ovlivňuje nastavení měřítka zvětšení obrazu ve Windows a také v prohlížeči (měřící web jsem otevřel na monitoru u PC a přitom měnil měřítko zvětšení obrazu a s tím se měnila i čísla na webu). To potvrzuje, že mnou i vámi nalezené zdroje mají pravdu, tj. že se opravdu jedná o CSS pixely - předtím jsem neměl sebemenší ponětí, že něco takového existuje - po přečtení vašeho dotazu jsem došel k závěru, že to je otázka nějaké mě zatím neznámé technikálie. Díky za rozšíření vědomostních obzorů.
Hm tak jsem chválně udělal test a skutečné rozlišení monitoru 3840x2160 to ukazuje, když nastavím zoom na 67%...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.