Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekavý obraz na smart TV (YouTube)

Od: miki93® odpovědí: 5 změna:

Zdravím, možná jsem to dal do špatné sekce, ale zkusím to tady:

poslední dny jsem si všiml, že na mé smart TV TCL s Google TV se na Youtube seká obraz. Nejvíc je to vidět při záběrech, kdy se kamera buď pohybuje víceméně horizontálně či vertíkálně, nebo kamera stojí a předměty na obraze se pohybují horizontálně nebo vertikálně a nebo kombinace těchto dvou věcí. Obraz jakoby na okamžik zastaví a pak pokračuje, něco jako když se přeskočí 1-2 snímky. Toto se děje pravidelně (odhadem 1 za sekundu). Je to fakt otravné, sledoval jsem např. nějaké video o Star Wars, kde je scéna, kdy kolem prolétají ty kluzáky nebo co to je (SW nesleduju) a je pěkně vidět, že se zhruba co sekundu na okamžik ony kluzáky "zastaví" a potom obraz pokračuje. Není to prostě plynulé. To samé např. při závěrečných titulcích u filmu, kdy obraz jede zespodu nahoru, titulky jakoby "skáčou".

1) dělá to u všech nastavení rozlišení videí (720,1080,2K,4K).

2) v nastavení TV mám vyplé vyhlazování obrazu (dělá to pak "soap opera effect"), resp. ponechané na hodnotě 1 (z 10)

3) TV je připojena k routeru kabelem (speedtest ukazuje download kolem 80-90mbit/s, upload kolem 20-25mbit/s)

4) dělá to i na stolním PC a mobilu (vyzkoušeno na stejném videu na YT)

Má někdo nějaký typ, čím by to mohlo být? Moc děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To znám, je to otravné *co*

Mě se jednou přihodilo, že jsem měl stejný filmík, ale jeden .webm a druhý .mp4. A ten .mp4 se sekal, webm šel krásně plynule. Telka LG "B" něco něco - je to velká 4K mašina. Filmy zásadně z disku přes USB. Televizi téměř nedávám k netu ani čichnout, chová se pak jako blázen *ee*:-P

hodnocení

0x

Tak dej link na to video. Taky bych to viděl na problém s kodekem, kdy procesor nestíhá.

Mimochodem, sledovat filmy na YT je docela masochistická prasárnička, ale každý máme svý chutě.

hodnocení

youtu.be/...
Hned na začátku je scéna o které mluvím. Jinak na YT filmy nesleduju, vlastně filmy vůbec nesleduju :D

pproh
hodnocení

0x
Protože to je připojením nekvalitním internetem, ne tousmrad TV :) Může to být poskytovatelem, nízkonákladový poskytovatel šetří na kapacitě datového přenosu nebo příliš mnoho lidí stahuje, sleduje videa apod. v jeden čas na stejné síti.
hodnocení

Nemyslím si. Zkoušel jsem teď různá videa přes Prima+ nebo VOYO a vše v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]