Nejste přihlášen/a.
Zdravím, možná jsem to dal do špatné sekce, ale zkusím to tady:
poslední dny jsem si všiml, že na mé smart TV TCL s Google TV se na Youtube seká obraz. Nejvíc je to vidět při záběrech, kdy se kamera buď pohybuje víceméně horizontálně či vertíkálně, nebo kamera stojí a předměty na obraze se pohybují horizontálně nebo vertikálně a nebo kombinace těchto dvou věcí. Obraz jakoby na okamžik zastaví a pak pokračuje, něco jako když se přeskočí 1-2 snímky. Toto se děje pravidelně (odhadem 1 za sekundu). Je to fakt otravné, sledoval jsem např. nějaké video o Star Wars, kde je scéna, kdy kolem prolétají ty kluzáky nebo co to je (SW nesleduju) a je pěkně vidět, že se zhruba co sekundu na okamžik ony kluzáky "zastaví" a potom obraz pokračuje. Není to prostě plynulé. To samé např. při závěrečných titulcích u filmu, kdy obraz jede zespodu nahoru, titulky jakoby "skáčou".
1) dělá to u všech nastavení rozlišení videí (720,1080,2K,4K).
2) v nastavení TV mám vyplé vyhlazování obrazu (dělá to pak "soap opera effect"), resp. ponechané na hodnotě 1 (z 10)
3) TV je připojena k routeru kabelem (speedtest ukazuje download kolem 80-90mbit/s, upload kolem 20-25mbit/s)
4) dělá to i na stolním PC a mobilu (vyzkoušeno na stejném videu na YT)
Má někdo nějaký typ, čím by to mohlo být? Moc děkuji.
To znám, je to otravné
Mě se jednou přihodilo, že jsem měl stejný filmík, ale jeden .webm a druhý .mp4. A ten .mp4 se sekal, webm šel krásně plynule. Telka LG "B" něco něco - je to velká 4K mašina. Filmy zásadně z disku přes USB. Televizi téměř nedávám k netu ani čichnout, chová se pak jako blázen
Tak dej link na to video. Taky bych to viděl na problém s kodekem, kdy procesor nestíhá.
Mimochodem, sledovat filmy na YT je docela masochistická prasárnička, ale každý máme svý chutě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.