Nejste přihlášen/a.
Jak vyrobit ze zdroje 5V napájecí napětí pro operační zesilovač +-15V případně +- 30V?
Nejlíp koupit nějaký ten konvertor, něco jako gme.cz/... a je to vyřešené. Výběr je nepřehledný, ale určitě se vhodný najde.
Kdysi jsem si narychlo zbastlil ze zdroje +5V jednotranzistorový zdroj 175V pro tři digitrony. Ale už je to dávno. Co je to za zdroj, nešlo by tam dát jiný nebo z toho zdroje ta napětí vytáhnout nebo jiné OZ co by jim těch 5V mohlo stačit? Možností je víc.
Existujou oz co fungujou už od +-1,5V takže na 5V s umělým středem (tedy +-2.5) pracujou s rezervou. Už jsem se v tom dlouho nehrabal, ale měl jsem svého času oblíbený jeden typ, co fungoval od 3 do 40 voltů nesymetrického napájení (1.5 až 20 symetricky). Předpokládám, že tazatel má důvod, proč chce +-15 a proto jsem ho odkázal na konvertory, které se vyrábí rovnou se symetrickým výstupem a nestojí zase tolik peněz, aby se vyplatilo vymýšlet cokoliv jiného.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.