Nejste přihlášen/a.
potřeboval bych z akupacku z článků Nicd identifikovat vadné články.Jaký vnitřní odpor mají tyto články mít,aby se daly v pohodě použít?Děkuji.
4x
Proud měř krátce!
Výborné dají víc než 8A.
Ostatní jsou mezi.
Nonek byl rychlejší
3x
2x
1.po nabití akupacku změřím naprázdno jednotlivé články, označím vadné.
2. Rozeberu na jednotlivé články a změřím jejich "zkratový" proud; co nejkratší měřeni...a vyřadím "slabé"... možná mě budete bíti, ale osvědčil se mi tento postup
No, a pokud něco zbude, složím "repasované" aku. Některé slouží ještě nějaký rok, některé pouhých pár měsíců... Rozsah měření proudu alespoň 20A.
Takže asi tak, snad se ozvou další se svými zkušenostmi...
doplněno 04.12.24 14:26: Třeba vnitřní odpor: ≤ 0,4mΩ u LIFEPO4...
doplněno 04.12.24 14:33: Teď jsem si všiml, že se jedná o NiCd...
0x
Já jsem testoval LiFePo články tak, že mám doma chytrou nabíječku článků s displejem. Z nabíječky jsem si vytáhl vodiče + a -. Ty dva vodiče jsem pak připojil k jednotlivým článkům akupacku s tím, že jsem si dával velký pozor, abych připojil správně polaritu.
Nabíječka článek vždy po připojení diagnostikuje. Pokud začala článek nabíjet, tak je článek v pořádku. Pokud hlásila při nabíjení chybu, tak je článek vadný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.