Funguje booster k nastartování auta při slabé autobaterii?
Od:tondasodpovědí:14změna:
Dobrý den, chtěl bych se poradit. Mám straší asi 6 let autobaterii a každý den jezdím do práce. Zatím jsem se startem neměl problém, však jak příjdou na pár dní mrazy pod nulu, mám obavy abych vždy opravdu nastartoval. Na měřáku v Mototechně mi řekli, že to je tak na hraně, že ta baterie možná ještě vydrží i mrazy. Jaké je řešení? Pomohlo by mít doma v záloze na rychlý start když by baterie sehnal tento startovací booster? allegro.cz/... Jde o to ať to k něčemu je. Děkuji za pomoc při rozhodování
Ve službách MP Tábor booster používáme už zhruba 5 let. Přes zimu startuje několik aut týdně, občas i několik aut denně a je stále bezproblémový. Dokáže nastartovat i auto, které baterií neotočí ani startérem. Nicméně v porovnání s tím v odkazu náš stál cca 2500 Kč.
asd1
Lepší je uvést parametry nebo konkrétní typ, cena toho moc neřekne. Stejný výrobek může stát i násobky ceny, záleží kde se to kupuje..
Podle mého názoru ano. Kdyby byla baterie úplně vybitá, tak by to mohl být problém, protože by odčerpávala značné množství dodané energie pro své nabíjení.
Včera jsem si objednával tu z Lidlu před chvilkou zmiňovanou v jiném dotazu. Je jasné že vám nepomůže při totálním k.o. baterie. Na to vám nepomůže ani nabíječka. Pokud to není trafo ale inteligentní nabíječka tak jakákoliv baterie pod cca8v je považovaná za 6V nebo vadnou. Z velké spousty recenzí nejen na heurece je ta lidlovská opravdu dobrá a v akci za litr se mi zdá fajn.
Ta Lidlovská (stála tehdy asi 1500 Kč) je dobrá! Pokud vážně není baterka úplně v háji, tak funguje dobře. V zimě s ní na parkovišti v práci kluci startují. Je asi stejně velká jako mobil, jen širší. Slouží i jako baterka na svícení nebo powerbanka.
Měl jsem půjčený ten booster z Lidlu a samotného mě to překvapilo, jak dobře to funguje. Taky jsem k tomu byl skeptický, ale u auta, kde baterka byla prakticky mrtvá (ani nezvládla odemknout centrálem dveře) to naprosto v pohodě a hned nastartovalo.
Nevěř tomu. Má to tenký vodiče. Funguje to spíš jako powerbanka. Na chvíli to připojíš, trochu to oživí autobaterii a z ní se potom startuje. Baterie vozu musí být ale v pořádku. O skutečné kapacitě toho krámu za šest stovek, bychom mohli diskutovat...
Funguje ale omezeně. Neni to náhrada baterky ale pomoc když už baterka sama nestačí ale s pomocí ano. Čim lepší parametry tím je ta pomoc větší, nejen kapacita a max. dodávaný proud, ale i průřezy kabelů atd.
Funguje to dobře. Nedávno sousedovi v sobotu ráno klekla na autě baterka. S tímhle přežil normálně vikdend, než v pondělí koupil novou. Ano každý start musel dělat s ní, ale mohl si zajet nakoupit,na návštěvu... Rozhodně dobrá investice.
Jeden čas jsme používali tu zmiňovanou startovací powerbanku z Lidlu. Úplně nám to postačovalo a plnilo to, to jsme od ní požadovali. Ale jak je tu už několikrát zmíněno, nenahradí startovací vozík, ale pomůže stávající baterce. Takže je dobré zbytečnými pokusy o nastartování nevybít autobaterku, ale včas připojit booster.
Za mě je to super pomocník. Už mi mockrát pomohla tahle věcíčka a to i když byla baterka v takovém stavu, že ani nešlo otevřít auto na dálku a musel jsem klíčem.
Nemám teda tak slaboučkou. Co si pamatuju tak má nějak 20-25000mAh psaných a je z číny, ale známá značka a když jsem ji kupoval tak stála cca 1300-1400kč
Jako záloha je to určitě dobré. Pomůže to v tom, že klasická slabá baterka v autě při startovacím proudu už dá třeba jen 9 V, nebo i méně, startér pak točí pomalu, motor nechce chytit a baterka se víc a víc vyšťavuje. Ten booster dokáže po krátkou dobu startu napětí na baterce udržet kolem 12 V, protože elektronika zajistí nízký výstupní odpor zdroje. Pokud motor nemá jiné problémy se startem, tak místo dlouhého trápení může plnými otáčkami startéru chytnout okamžitě, tedy odebrat si z baterie i boostru mnohem méně energie. Ještě bych rozlišoval, jestli to má být pro 1.0 benzín, nebo 2.0 naftu, která potřebuje skoro 2x větší startovací proud, pro tu bych raději koupil větší kapacitu.
(Já pro tento účel s úspěchem používal druhou starou baterku vozenou v zimě v kufru. I malá stará baterka s malou zbytkovou kapacitou připojená k té v autě pomohla snížením odporu zdroje startům zcela zásadně. Je to méně komfortní, ale zadarmo.)
Kolega takhle kdysi se dvěma špatnejma baterkama a kratkejma silnejma kabelama odjezdil celou zimu Ještě to vylepšil o ranní starty, kdy auto po rovině dotlačil kousek na hlavní, co byla zkopce, kupodivu se mu celou dobu nepoštěstilo to tam strčit rovnou třeba před projíždějící autobus
Tak denně by mě to nebavilo, využil jsem to jen párkrát v mrazech mimo dům. Prostě to byla hlavně záloha. Ty ranní mrazivé starty jsem řešil horkovzdušným ventilátorem vloženým v motoru a spínacími hodinami načasovanými na 40 minut před startem. Motoru to medilo, krásně hebký chod jak v létě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.