Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fakt je placení hodinkami NFC pohodlné?

Od: panet® odpovědí: 27 změna:

Líbilo by se mi placení hodinkami přes NFC, ale když jsem se díval, jak se to technicky dělá (podle YT), tak mi teda moc cool nepřijde. Musím to na hodinkách aktivovat, zadat na hodinkách pin a pak teprve zaplatím.

Když platím kartou, přidělám kartu a když je to malá částka, nic dalšího neřeším, jinak dám 4 čísla jako pin, ale ne velké klávesnici, na kterou vidím (nejsem mladík). A tak přemýšlím, jestli není jednoduší z kapsy vytáhnou tu kartu...

Jak to máte vy?

díky

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eplpej
hodnocení

6x
Za mne hodinkama super. Mirne se to lisi, ja mam hodinky od Apple a tam staci dvakrat zmacknout bocni tlacitko, PIN se uz nezadava.
Je to fajn, vzdy po ruce. Vyhrnovat rukavy a sermovat jak nekdo psal, se samozrejme nemusi. Ale uznavam, ze jestli nekdo nosi nejake pevne rukavy, to moc pohodlne asi nebude a neni to produkt pro nej.
Jedine co muze vadit, je treba specificke umisteni terminalu a potreba ruku trochu vykroutit, abyste se hodinkama priblizil do spravne polohy.

hodnocení

4x
Hodinky mají výhodu,že pokud je vysloveně nesundáte tak je mám u sebe. Telefon musím strčit do kapsy. Měl jsem hodinky Charge5 a měl jsem pocit že někdy je signál dost slabý a pro provedení transakce jsem musel kroutit rukou kolem terminálu. Další nevýhodu jsem zaznamenal při častějším překvapivém vybití baterky a najednou jsem byl “ bez peněz” což u telefonu se mi tak často nestane. Tj nyní využívám převážně telefon a bez problémů. Jinak hodinky mají zřejmě ochranu, že při sundání z ruky je nutné aktivovat platbu zadáním kódu-4 místní a někdy se mi stalo, že jsem s nimi na zápěstí hnul a tato funkce se aktivovala.

Ta ochrana není "zřejmě", ale vždy, jinak při ztrátě nebo odcizení hrozí zneužití!

hodnocení

3x

Mě osobně placení hodinkama moc nevyhovuje, je pohodlnější k terminálu přiložit mobil/kartu než vyhrnovat rukávy a máchat zápěstím přes terminál.

hodnocení

2x
Já nevyndávám ani kartu, platím prstenem. Jen asi dvakrát za měsíc to chtělo pin pro kontrolu. Ale ani telefon nezatracuju, kde mám více karet.

Hele to me zajima.

Jak na to ted furt byli reklamy, jaka ze je to uzasna vec, tak sem si rikal, to urcite, jaky vul by se na ruce furt nosil s prstenem jen proto, aby to jednou za cas pouzil...
Cimz nemyslim nic spatneho proti Tobe, jen by me zajimala prakticka stranka veci. Byl si zvykly nosit nejake prsteny i pred tim, nebo si zacal ciste kvuli tomuto?
Me to totiz osobne prijde jako ta nejmene prakticka vec vubec - zacit nosit nejaky dalsi doplnek jen kvuli tomu, ze s nim jde zaplatit, a navic ho mit furt na prste, i kdyz ho treba cely den nepotrebuju (co kdyby, ze) - obvzlaste vzhledem k tomu, ze telefon dnes ma u sebe kazdy a prakticky porad.

To placení prstenem je bonus. Primárně je to určené jako "medical wereable", tedy zdravotní nositelnost... počítá to kroky, měří tep, spánkový rytmus a další věci. V podstatě to má být alternativa k chytrým hodinkám.

No nijak mě to nepřekáží, člověk si na to zvykne a už to ani potom nijak nepozoruje, takže se ani nestane, že bych ho zapomněl. Třeba vyletím ven se psem a u pekárny zjistím, že nemám mobil nebo třeba když jdu plavat a něco chci koupit, mobil či peněženku ti leckdo ukradne,takže výhody nějaké to má, je to vodotěsné a nemusí se nabíjet, nikdy se nevybije. Také v létě na kole, Rakousko a Slovensko mám za rohem a mkarta svět má skvělé kurzy. Sranda je když někde platíš a máš cyklistické rukavice a prsten není vidět, tak se každý diví. Samozřejmě sebou vozím i mobil kvůli třeba Spotify, ale něco se může stát nebo někdo volá. Nijak mi nevadí platit mobilem, stačí se do něj podívat, odemkne se a je to. Jinak ten prsten žádné jiné funkce nemá, je to jen na placení. A za korunu je to zdarma, jinak bych ho nekupoval. Nakonec kdyby ho někdo chtěl za korunu a nemá ještě mBank, tak napište, můžu poslat odkaz, přes který si uděláte účet a prsten za korunu je k mání. Akce platí tuším do konce roku.

Moment... Jak nevybije? Co je to za prsten, že se nemusí nabíjet?

Není to nějaké "samo-domo" (občas jsou návody na YouTube), který obsahuje čip z karty?

Normální nfc prsten. Nabízí ho pouze mBank ve spolupráci s MasterCard, dodavatel niceboy, normální cena dva tisíce. Mají i náramky. Běžný nfc čip stejný jako v kartě. Kartu také nenabíjíš.

Prsten za korunu je k mání první tisícovce zákazníků a začalo to platit někdy v červnu.

Jo takhle... takže je to vlastně jen "hloupý prsten" s NFC čipem jako náhrada platební karty. Já myslel, že máte Ouru, nebo něco podobného... proto mě zarazila ta informace o tom, že se nenabíjí.

Dragonz teď je akce za doporučení klienta. Pokud založíte mBank přes můj odkaz, kód při registraci, získáte prsten za korunu. Já dostanu pětikilo. Proto jsem psal, kdo ho chce ať se ozve.
30.11.24 16:48

OK, dík :)

Můžete mi prosí poslad odkaz? Dík.

Omlouvám se, tak ne. Projel jsem recenze na mbanku a tuhle banku raději ne.

hodnocení

2x

Platím telefonem. PIN nezadávám, ověření provádím přes otisk prstu. Ověření není nutné vždy, jen u větších částek, nebo jednou za čas.

Moje hodinky sice umí NFC také, ale platba přes ně není v ČR podporována, takže jsem to ani nenastavoval.

hodnocení

2x

Platim mobilom, ako bezpecnostny prvok je nutnost odomknut ho, co robim otlackom prstu. Rychle, pohodlne, PIN nezadavam.

hodnocení

2x
Já platím už jen telefonem, který mám stejně po ruce v kapse. Vytáhnu, otiskem odemknu, zaplatím, zamknu. Odpadá harakiri s hodinkama, proti kartě mi nikdo v případě krádeže či karty neudělá nákupy na můj účet - je to bezpečné. Žádný pin apod neřeším.

hodnocení

1x

Hodinky mám jako nouzovku (PIN se při placení nezadává, ten se zadává když si je dám na ruku, pak už ne), jednodušší je ale placení mobilem...

hodnocení

1x

Hodinky já osobně vidím jen jako variantu, když se vybije mobil.
Stane se třeba jednou do roka.
U Garminu to funguje tak, že pin zadám 1x za 24h pokud nesundám hodinky z ruky.

Jinak mobil je nejvíc po ruce a jediný co musím je odemknout mobil přiložením prstu.

vernon
hodnocení

0x
Kartou je to nejjednodušší a nejspolehlivější. Hodinky nemám a mobilem je to složitější, těžkopádné (musím ho probudit a rozjet aplikaci, zadat pin) a nespolehlivé.
Mobil se jen odemkne otiskem, žádná aplikace se rozjíždět nemusí. Odemknuto mám než mobil doputuje od kapsy k terminálu.
Žádná aplikace není třeba. U iPhonu stačí dvakrát stisknout postranní tlačítko, hned se ukáže výchozí karta, mobil se odemkne sám když se do něj podívám. Je to rychlejší než tahat kartu z peněženky a zadávat pin. O hodně jednodušší a rychlejší.

jasně.., ale já když vidím ve frontě u pokladny ty lidé co vytahují karty složitě z peněženky a potom tam ťukají PIN, tak je to většinou nadlouho, nebo tak bývá.. :)

A ano, dvakrát stisknout postranní tlačítko, pípnout (nic nezadávat) a mizet pryč. Nevím co na mobilu rozjíždíte a co zadáváte..

A hodinky (záleží jaké), jsou ještě pohodlnější, žádné sahání do kapsy..

Opravdu to dnes není žádná věda..

hodnocení

Já kartu nevytahuju, mám ji v dokladech, které vozím sebou (všude jsem autem), přiložím "doklady" v kapsičce na doklady a je to.

No vidíte... ani doklady už nejsou třeba nosit. Lze mít v telefonu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]