Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Varná deska funguje ale trouba ne

Od: dosty odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, při předehřívání trouby vyhodila pojistky v celém bytě. Po nahození fungovala varná deska ale trouba ne. Koupil jsem celý nový sporák a po připojení je ten samý problém. Zkusil jsem vyměnit i jistič za nový ale stále nic. Jsem v koncích

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zase tajný spotrebič.

sss
hodnocení

2x

A co na to elektrikář? Co naměřil?

hodnocení

2x

Poprosim fotografie bytoveho rozvadzaca bez krytu, vyznacte, ktory istic bol vyhodeny a ktory bol meneny.

Tiez fotografie, ako je napojeny sporak na bytove rozvody, ci napevno alebo cez zasuvku. Ak napevno, tak tiez foto svorkovnice bez krytu. Byt ma jedno alebo trojfazovu pripojku?

Dalej stitok sporaku alebo uvedte presny model a vyrobcu.

yarda1
hodnocení

1x

Ty s tím nic nedělej, takový mezifázový zkrat udělá pěkný ohňostroj, taky se mi to jednou povedlo. Elektrikář asi nejdřív zkontroluje, jestli sporák je zapojený na jednu, dvě nebo tři fáze a jestli všechny fáze jsou pod napětím. A pak bude pokračovat dál.

riva
hodnocení

0x

Asi by bylo lepší popsat, popřípadě nafotit o co jde. Málokdo dovede věštit jestli se jedná o 1f nebo 3f zapojení.

A obecně je při poruše vhodné nejprve změřit vše potřebné aby bylo jasné, co je špatně.

Tipnu si, že se přepálilo topné těleso v troubě a přitom došlo ke zkratu na kostru. Zkratovým proudem se někde v přívodním vedení toto přerušilo na vodiči, který je pro troubu (třeba v hlavním vypínači, který bývá obvykle na zdi nad sporákem). Pokud jste teda nějak nepopletl zapojení nového sporáku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]