Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Synkovi jsme koupili hodinky se SIM, ale aby si mohl uložit kontakty, musí se to robit přes chytrouše. Chytrouše nemá.
děkuji
Jak to myslíte "k čemu". Je to moderní a všechny děti ze třídy to už mají, tak snad pan tazatel nebude pozadu a koupí to i kdyby se to vůbec nevyužilo. Zde jde o hrdost a ukázání se před ostatními rodiči/spolužáky, že na to máme, a ne o praktičnost.
Prej k čemu :D Vy nevíte, že dnes musí mít děcko všecko aniž by to vůbec potřebovalo? Kde to žijete?
chlochydess:
Toto se mě netýká. Nemáme ani chytrouše, neboť s babou jsme na kompech. Děcka mají svůj herní 17palc notebuk. Dal jsem jim vybrat, že buď NB, nebo chytrouš. Všechno mít nemohou. Nikdo na světě nemá všecko... Ve třidách mají jen pár spolužáků, co mají oboje. Většina má chytrouše a čumí buď na YT, nebo hrají na tom takové ty hry ve stylu super mario, ale ve 3D. Nebo sestřelují padající ovoce. Syna tyto hry vůbec neberou. Hraje strategické hry, kde se hodí velká obrazovka. Někdy hraje Armu. Spolužácí sem tam příjdou a třepou se na ten NB a pořádné hry. Si pamatuju, jak někdy počátkem devadesátek jsme takto chodili k jednomu kamarádovi, co jeho tata používal k práci PC a měl tam formuli, prince of persia a ještě cosi. Černobílé. A my měli jen nějaké TV hry od vietví co měly snad jen 2bity :D Jsme se dycky na to třepali úplně stejně, jak ty dnešní.
Na jejich škole děcka founy mít nesmí a po škole jdou většinou všichni dom. Není tedy důvod jím chytrouše dávat. Starat se o to, kupovat co 2 roky nový. Jako vůbec se mi nechce do práce, abych na to robil.
Ty hodinky, si myslím, by mohly být praktické, kdyby byly samostatné úplně. Líbí se mi myšlenka mít founa na ruce a ne v kapse.
Do dnešní doby patří digitalizace. Domácnost připojená na internet, pokrytá wifi signálem. Členové domácnosti mají smart mobily. Když dětem nechcete platit data, tak děti rychle zjistí, kde je zdarma wifi (třeba knihovny) a tam se budou zdržovat. Brzy vás děti doučí jak se takový mobil používá a k čemu všemu je dobrý.
To je naprostá pravda. Se vším souhlasím. Nicméně nemusím mít všechno, co někdo tvrdí, že patří do dnešní doby. To bych musel otročit v práci 40h/týdně. Chytrouše bych ocenil mít při sobě tak max.2x do roka. A i tak se nic zásadního nestane, když si něco hned v těch dvou případech nezjistím, nebo nevyfotím/nenatočím. Fakt teď přemýšlím, kdy bych prodělal na tom, že ho nemám. Možná párkrát za posledních 10let. Chytrý telefon řeší hlavně problémy prvního světa.
Proč by děcka chodily na wifi do knihovny? Vím, že tam wifina je a že tam cizí děcka chodívají. Starší generace si stěžuje, že se děcka spolu neumí bavit, bo furt tlemí do mobilu, ale sami jim mobil a data koupí. Jak už tady někdo psal. Rodiče se hlavně potřebují vytáhnout, že jejich děcko není socka. Slyším jen od rodičů, že "dneska děcko jak nemá chytrouše, tak je out". Bo mám turisťák, tak mám možnost se bavit i s děckama druhého stupně. Někdy i o tomto. Tak z 6ti případů mi řekl jeden, že by spolužák bez chytrouše byl out. Ostatním to bylo jedno. U rodičů je to ale opačně.
Net mám doma přes 20 let. Na kompu jsem furt. Trochu i programuju. Umím opravit HW jak na PC/NB, tak i ty chytrouše. Nevím, co by mě děcka učily. Se synkem hrajeme denně online hry.
Přestože máme doma 4 kompy(všechno DDR4) i wifinu, přesto by mě nenapadlo si pořizovat chytrou domácnost. Jako že bych z gauče ovládal světla na wc? No tak tam necham svítit a zhasnu až tam půjdu. Že bych si zapl topení na dálku při cestě z dovo? Nastavím si to než odjedu. V 99%, možná ve 100% se vracíme v přesný čas. A když bude doma trochu chladněji, když bychom přijeli trochu dříve? Asi se nezblázníme. Nebo že bychom se zdrželi a bylo zbytečně déle teplo? Mame fest zateplené a roční náklady na teplo jsou směšné.
Nebo si mám skenovat v ledničce co tam dávám a vytahuju, abych v obchodě mohl koupit co potřebuju? No to už je úplně úlet. Vím poměrně přesně co v ledničce mám(nakupovat chotím převážně já).
Nebo se mám nechat upozornit pračkou/sušičkou, že už dokončila cyklus? Dyť to slyším, že je hotovo. Jako co mám chtít digitalizovat? Furt mi z toho vychází, že se mám chtít vychloubat před druhýma že jsem moderní. Mě se vcelku líbí být nemoderní. Vidím, jak to druhé dráždí, že se nemohou se mnou poměřovat. Narušuje to jejich důležitost a možná se cítí trochu blbě, že si kupují a nosí krámy a někdo jiný to nedělá a taky žije a spojeně. Možná i spokojeněji.
Právě i proto, že se vyhýbáme každé blbosti, co někdo uvrhne na trh, tak můžeme pracovat jen po deseti hodinách týdně a máme vše co potřebujeme. Jídlo bez nahrážek. Auto si půjčíme v půjčovně. Nenosíme staré hadry(ale ani ne značkové). No a pak mám čas sedět celý den na kompu a hrát se synkem OL hry :D :D
Na toto vesměs lidi příjdou až na smrtelné posteli, že se celý život honili za zbytnými věcmi, nikoho to teď nezajímá a oni umírají. Přemýšlet takto jinak mě naučila práce mezi starými lidmi. Poslouchat jejich osudy, moudra, "moudra", zášť, trápení, ale taky i ohlédnutím za kusem práce, které odvedli.
:D :D jasně, z nějakého důvodu jsem si smazal tu otázku. No, stane se...
Otázka měla být, jestli jsou nějaké chytré hodinky bez nutnosti mít chytrouše pro vkládání kontaktů.
Ne, doma chytrouše nemáme. Tak nějak to velký pádlo nepotřebujem.
Děckam(zatím je má ale jen synek) jsme chtěli koupit hodinky kvůli tomu, že by si nemuseli tahat furt mobil(ten obyč) a mohli by přes to volat. Měli by to pohodlněji na ruce. Šmírovat děcka kaj lazí nechcem. Ty zhýčkané, neustále kontrolované děcka, co se hroutí z každé blbosti(ano, mohou za to rodiče, že vychovali sněhové vločky) budou sloužit těm nezhýčkaným a dravým. A tak je to v pořádku.
Děcka by si chtěly možná spravovat kontakty samy a ne aby si psali číslo na papírek, došli k prarodičům a tam si to zavedli. Nebo i kdyby měli chytrouše vlastní, tak je kravina muset mít další zařízení k tomu, abych mohl ovládat ovladač.
Ty hodinky co má, tak na ně se lze dovolat i z nich volat. Mají svou simku. Jde mi o to, že by měly mít nějaké hodinky i možnost do toho ťapat údaje. Nejspíš s dotykovou obrazovkou.
díky
Jako že by se děcko zatoulalo v nějakém cizím městě? Super dobrodružsví bych řekl. By mě zajímalo, statisticky, kolik děcek se někde zatoulá. Všecky děcka nosí hodinky a zatoulá se tak jedno z milionu. No super kšeft. Nejlépe se vydělává na strachu. Já mám na prodej kouzelný amulet proti zatoulání. Nechce někdo?
A jako že necháš po kempu běhat volně psa,jo?
A vyzvedávat dítě ve škole,jo? Vrtulníkoví rodiče vychovávají sněhové vločky...
To jsou všechno krásné možnosti.
Narvanou tramvaj jsem už neviděl pěkně dlouho(Ova). Naposledy, jak se hrál MS v hokeji a to jen kolem arény. Že dítě přejelo za tmy zastávku a zavolalo si o radu rodičům je v pořádku. Pro tyto případy jsme dali v 1.třídě děckam ty obyč.telefony. Ale ty hodinky by byly lepší. Jaj je je nutné provozovat s chytroušem, tak to není moc přívětivé.
Když byly děcka v 1.třídě, tak jsme z počátku s nimi chodili. Ale hned od září jsme je učili chodit samy. Dycky jsme čekali o kousek dál. Možná to trvalo tak 2 týdny. Přes koleje vlaku taky chodí od 1.třídy. To jsme je učili už od školky. Od 4 let jsme s nimi jezdili na kolech po okolí a ať trefí domů.
A sorry jako, v 1.třídě děcka mají jednu třídu. Tam se nestěhují z budovy do budovy. Spíš bych typoval na 4.-5. třídu. Vidím to u naší školy, jak mamy(tak v 90%) vozí ještě staré cahuně do školy. Odvezou je a pak jedou zpátky dom. Nepokračují do roboty/obchodu a že ho vemou při jedné jízdě.
Psa nechat běhat po kempu na volno a s tím, že je na to zvyklý ze zahrady, je bezohlednost k druhým uživatelům kempu. Kdo po něm sbírá hromádky?
Napiště nám, jaké hodinky jste koupili. Smart phone si můžete půjčit třeba i mimo nejužší rodinu (vzdálenější příbuzní, sousedi, kamarádi, ...). Nebo si kupte rodinný smart phone, nemusíte ho nosit, používejte ho jen doma. Mimochodem jsou i s rozměry 13 x 6 cm.
U těchto je v recenzích, že není třeba aplikace: alza.cz/...
díky za odkaz. Ty hodinky, dle recenzentů, stojí taky za starou 3,14ču. Kontakty nelze přejmenovat. Je tam pouze možnost mama, tata, kamarád 1...
Rodinný smartfone :D :D Tak to mě pobavilo. Určitě vyhodím třeba 5 litrů a nechám to ležet v šuplíku, kdyby si děcka nááhodou chtěly přidat kontakt. Chytrouš bez placení si dat je celkem zbytečný. Nejsem ochotný jít do práce navíc, abych si koupil data.
No a chytrouš o veliosti 13x6? To je pořádný pádlo čéče. Ty naše nokie mají 10x4cm. Fakt nechci mít po kapsách cihlu jak na konci devadesátek.
Nic z toho mě nebere. Navigace- asi tak 2x za rok si cestu ofotím do foťáku.
Video rozhodně nebude na modelu za 1500 lepší než má poloprofi kamera. A stejně toho už moc netočím. Za těch 26 let, co mám nějakou tu kameru mám natočeno fšecko. Je to několik set hodin v asi 1200 sestřihaných videích.
Fotky- opět vše stokrát vyfoceno a většinou upravené. Na LX15 se lepí až tak z founy za 25000 a více. Nutno říct, že fotky promítám(spoříč) na 27palcu, takže ty neduhy, co dělá AI v mobilech jsou vidět. Stačí trochu šera a je to tam to domýšlení obrázků.
Když mě tak 6x za rok(naposledy v půli srpna) popadne chuť si zanatáčet, kameru dám do ledvinky a vůbec mě neštve, že bych s mobilem ušetřil místo. Mít chytrouše, tak od té doby každý den tahám v té ledvince půl cihly a nic z toho.
Co to ještě umí? Kámoš mi ukazoval, že ma v iphonu vodováhu. No málem jsem letěl si to koupit :D
Na hudbu mám Hiby R2 g2, sluchátka bajerdynamic a flakoty samosebou. 17000písniček(ale né vše je FLAC). Poslouchat hudbu ze spotify, nebo YT fakt nemusím.
Ale těším se, až budou robit chytrouše s podobnými parametry výše uvedených zařízení a budou to nabízet za litr.
A kolik myslíte, že budou stát ty hodinky, které hledáte, když je pro Vás 15 stovek hodně? Vlastně můžete vzít i nějaký smart phone z bazaru za ještě méně. Jako nejjednodušší by mi přišlo utratit pár stovek za smart phone s aplikací a můžete použít model hodinek, který jste už koupili.
Hele, pádlo děcka nosit nechcou. Aby pádlo bylo doma a že si něěěkdy přidají nějaký kontakt do hodinek, to je taky blbost. Si ten kontakt jako ve škole/venku opíšou na papírek a pak doma přidají? No ty kráso. Nebo kamošovi řeknou, "počkej, zítra si donesu pádlo"?
Chudí lidi jsou chudí proto ,že si nechali vnutit marketingem do paly, že si mají kupovat věci, které jsou úplně zbytečné. I 200 je v tomto vyloženě zbytečně vyhozený peníz. Jak se říká:"chodím do práce kterou nemám rád proto, abych si koupil věci, které nepotřebuju, abych ohromil lidi, které nenávidím". Chytří potřebují hloupé, aby na ně robili :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.