Nejste přihlášen/a.
Sousedi si pořídili televizor i do ložnice a v podstatě ke stěně /v paneláku/, za níž mám na stole PC a router Tp-link. Sousedka je přesvědčena, že můj routr jim způsobuje pruhy na obrazovce. Je to možné? Na jakou vzdálenost už bych nerušila? Nebo existuje nějaké odclonění? V této oblasti jsem naprostý laik.
Schválně vše na jeden večer vypněte, neřekněte ji o tom a pak se ji zeptejte, jestli v té době taky měla pruhy.
Přes zelezobetonový panel toho moc neproleze.
Připadá mi to jako lidi, co si stěžují na citlivost na vyzařování nových 5G vysílačů a přitom v jejich čtvrti nainstalovali zatím jen příhradový stožár bez jakýchkoliv antén a kabelů.
Dobrý nápad. Ale i kdyby přes zeď prolezlo cokoli, ten router, tak jak je to popsáno, televizi rušit nemůže.
Jednou přišla vzdálená sousedka, že jí nejede pračka, tak ať přestanu dělat s tou elektřinou - aby si mohla vyprat. Ne, nedělal jsem "s elektřinou". Dělal jsem zemní práce a nejbližší kabel v zemi byl 10 metrů daleko. Někteří lidé nemají o technice páru. Zajímavé že si chodí často stěžovat právě ženy. Proč asi
Aby to mohl být platný dvojitě zaslepený experiment, Musela by tam být ještě 3. osoba, která by teprve posoudila stav výsledku Na sousedovic televizi
Takové nějaké dohadování na chodbě je v tomto případě úplně k ničemu, tedy pokud Eliška nechce na týden odpojit od elektrické zásuvky jak router tak staré PC... Pak by to asi nějak přes tu chodbu šlo
S největší pravděpodobností ne. Nakonec, můžete to snadno vyzkoušet tím že budete stahovat velký soubor a zároveň bude TV paní sousedky viditelně rušena, a pokud přestanete (odpojíte router ze zásuvky), tak porucha viditelně ustane. Takto když to vyzkoušíte 3x, máte jasno. Pokud se však jedná o "duchařskou" poruchu, tj. někdy to dělá, jindy ne, záleží kdy to používáte (ne, na tom nezáleží), jak dlouho to použítáte (ne, na tom taky nezáleží) atd, tak to můžete s pozdravem paní sousedku rovnou poslat pryč.
Na 99,99 % je to nesmysl... A to nemluvím o tom, že v paneláku jsou armovací dráty které půdobí jako stínění... Vidím to doma jak zdi a kovová futra co působí v podstatě jako závit "nakrátko" zeslabují signál... Za zdí doma za routerem a PC mám hned TV a za zádama druhou TV... Ale nikdy neříkejme nikdy... Objevují se různé jevy...
Možné to je, může to dělat jak router, tak zdroj napájení routeru. Samozřejmě že správně by to dělat neměl, a ani TV by neměla takové rušení interpretovat a přijímat, ale otázka zněla na to, zda to je možné - ano je to možné A spíše bude rušení generovat ten počítač než router...
Nechal bych si ty pruhy ukázat a pak udělal pár experimentů, pro zjištění příčiny. Nechce baba pruhy ukázat? No tak sorry paní, nemůžu vám pomoci... neřeším. Chce ukázat? No tak provedu ty experimenty a postupně vypínám a jdu se podívat co to dělá,
Předpokládám však že ta(za)telka si ty pruhy ani nenechala ukázat jinak by jsi se mě obracela stack podivným dotazem...
Ps: V ložnici je hloupé mít jak televizi, tak router, Alekto mu se nehodlám vyjadřovat... Není to předmětem otázky
Dobrý den!
Z vlastní zkušenosti. Kompletní sestava stolního PC / PC,monitor, tiskárna,reproduktory, router, VoIP adapt. AP-WIFI/ dokáže celkem obstojně "přes panel" rušit VKV radio /jen prut. anténa/ při příjmu slabých stanic. Silnější místní vysílač to neruší.
Televizor v téže místnosti jako PC sestava /příjem poz. vysílání koax. kabelem z vnitř. antény umístěné v další místnosti/ to nijak neruší. A to je TV ještě propojena kabelem na router.
To je nesmysl, protože to bude způsobené jejich slabým signálem. Zjistěte kolik těch TV mají.
Jinak první co mě napsadlo byla komická představa jak jsem si to představil tu zeď mezi vámi jak ona čučí na tu TV a vy hned z druhý strany proti ní protí té stěně masturbujete u PC... Nechápu jak si někdo může tak blbě dát PC
To mi připomíná, jak nás kdysi v 90. letech jedna nevrlá zastydlá zasloužilá soudružka obviňovala, že ji náš vysavač ruší její televizi, kterou si přivezli s manželem z Japonska, kam je strana vyslala. Nedala pokoj, vyhrožovala, že nás oznámí, jak bylo jejím zvykem. Sklaplo ji až poté, když jsem se ji zeptal, zda může pro svůj televizor z Japonska prokázat řádnou certifikaci CE pro použití v ČR, že já toto u svého vysavače prokázat mohu.
Já bych se vůbec nedivil kdyby sousedka mela jen pokojovou anténu a k tomu kmital koncový stupeň Wifi . Nebo je probuzeny vstup Tv vytvoří si harmonické a je vymalováno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.