Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čtečka audioknih

Od: roman* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, rád bych koupil pro dědu (88 let) na Vánoce zařízení k přehrávání audioknih, chytrý telefon nechce, čtečku e-knih taky ne, PC nemá. Existuje něco jako reproduktor s možností záznamu nebo s možností připojení flash disku, kde bych mu jednou za čas nahrál audioknihy a on si to pak jednoduše přehrál? Vidíme se z důvodu vzdálenosti cca 1x měsíčně. Nic takového jsem nenašel, ale snad něco podobného existuje. Díky za rady nebo tipy.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Přenosný Bluetooth reprák, musí mít slot na SD kartu.
doplněno 22.11.24 19:58:

Nebo vrátit dědu do mladých let.:-D

allegro.cz/...

Nevím, zda se na BT reproduktoru dá dobře orientovat v obsahu karty / flashky

Spíš bych navrhoval internetové rádio, to mívá jak BT, tak USB pro flashku a větší displej.

- a když dědu přestane bavit kniha, pustí si rádio ...

Hama DIR3300SBT (FM/DAB/DAB+/, Bluetooth, USB/*, bílé)

/* USB-A zásuvka pro přehrávání MP3 souborů

Čtečka audioknih

hodnocení

2x
Přehrávat z USB, nebo karty, umí kdejaké aktivní repro, jenže zrovna u audioknihy bude dost problém, že ty obyčejné nebudou umět pokračovat tam, kde přestal poslouchat.

halamus
hodnocení

2x

Je to sice jako škřábat se levou nohou za pravým uchem, ale přehrát minimálně mp3 z flešky kdejaká televize. Třeba ta moje na dnešní poměry šunka má možnost vypnout obrazovku a pamatuje si, kde přehrávání skončilo, platí pro audio i video formáty, info zapíše na flešku. Takže lze spustit přehrávání, vypnout obrazovku (tak to pojmenovali display v návodu TV), poslouchat, obraz se zapno po stisknutí libovolného tlačítka (to tvrdí návod, ale stisk tlačítka pro vypnutí TV vypne TV). Po opětovném spuštění mám možnost výběru, kde jsem skončil, nebo od začátku nebo jít na jiný soubor.

Je mi jasné, že jiná telka to nak mít nemusí a že to na zvládnout nemusí být pro seniora jednoduché, jsou tací, co to dají bez problémů a tací, co budeu mít problém se přepnout z TV vysílání na přehrávání z flešky a zpět. Pak jedině dedikované zařízení, ale s tím radí ostatní lépe, než já.

ml1
hodnocení

0x

Přehrávat mp3 umí i některé hloupé telefony. Jinak by se dal koupit právě nějaký BT reproduktor nebo sluchátka, co mají dost často taky slot na SD nebo USB na flešku. Tam je výběr dost velký a ceny rozumné. Jak se jde na další funkce (garevné efekty, bezdrátové nabíjení), už jde cena prudce vzhůru, ale pokud si pamatuju, tak jsem za něj dal €25 (ještě má hodiny a rádio, prostě vše v jednom) což pořád neni mnoho. Teda u číňanů, tak nevím jaké jsou ceny v běžných obchodech.

hodnocení

0x

Děda nechce PC, telefon, ani čtečku. Jsi si jistý, že přehrávač ocení? Jestli ano, OK. Ale aby ten přístroj v opačném případě neskončil jako podložka pod květináč.

Tím tvého dědu nijak nepodceňuji, ale takovou věc by bylo vhodné nějak mazaně zjistit. Lidé v tomto věku žijí technologicky v jiné době, až na výjimky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]