Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reproduktory do koupelny

Od: pletiplot® odpovědí: 20 změna:

Ahoj,

chtěl bych v panelákové koupelně místo toho infračerveného zářiče přidělat reproduktor. Chtěl bych ale odolnost IP44 nebo vyšši, bluetooth, možnost provozu na napájení (nechci to furt nabíjet)

Má někdo tip?

Díky

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Koupelna / jádro má podhled, není-liž pravda?

Dejte repro do podhledu (s pěknou mřížkou) - a můžete k němu natáhnout i kabel.

hodnocení

Nechci řezat do podhledu.

Nejlepší bezdráto/...

https://www.testado.cz/nejlepsi-bluetooth-reproduktory/

Napájecí zdroj stejně musí být mimo koupelnu.
hodnocení

S tím, že napájecí zdroj bude mimo koupelnu, po tom infrazářiči tam zůstal průchod, tudy bych to přivedl.

halamus
hodnocení

0x

Zkuste hledat na datart.cz/...
Rozkliknete si "Další parametry"a mezi filtry je také IP krytí.

Vybraný typ pochopitelně můžete koupit i jinde.

Reproduktory do koupelny
hodnocení

Vím, co znamenají ty odolnosti, pro mě je podstatná funkce "lze provozovat s napájením trvale připojeným" a to tam jako kategorie není. Za mě by to ani nemuselo mít baterii.

111®
hodnocení

0x

Když vezmeš reptal a dáš ho zatavit do igelitu jako maso klidně ho pouzij. Samozřejmostí je vodotěsná průchodka pro přívod. To jsem zvědav na odezvu

kdosi

Jenom bych to, na rozdíl od toho masa, rozhodně nevakuoval. To by bylo kontraproduktivní *smich*

Když už něco, tak to raději nafouknout, aby ten igelit byl napnutý, dobře vedl zvuk a nešustil.

halamus

Dostal jsem dva nápady, první jsem rychle zavrhnul, ale napíšu ho sem přeškrtlý. Pánská ochrana, dobře se nafukuje.

Zavakuovat krom přívodu i hadičku a veltilek, "igelit" půjde dofouknout.

Přišel třetí nápad, když už se vakuuje/nafukuje. Obyčejné zavakuované repráky, přívod ze suché místnosti. Ale to zas musí být cosi, co má výstup na repráky, a to dneska není běžné, krom High-end elektroniky. Takže zase nic.

111®
hodnocení

0x

K tomu napojení. Jsou repraky nabíjené 5V takže by ti mohly vyhovět. Jde o to jak kvalitni jsou nabíječky, jestli výdrží trvale v zásuvce.

re4zon
hodnocení

0x
A jak si takovy reprak predstavujes? Jak ho chces napajet? I kdybys sehnal s krytim ip44, tak jsou vsechny do zasuvky. Budes ji tam dodelavat? A uchytis ho jak? A zapinat ho budes natahnutim ruky do te vysky?
Bud to udelej poradne, tzn. podhled jak uz nekdo radil, nebo si tam dej normalni repracek jako ja. Mam soundcore 2 ve sprse na polici a holt ho jednou za cas strcim pres noc do nabijecky. Kdyz vyresis vhodnou nabijecku, muzes ho klidne mit v napajeni porad.
Psal, že ho chce dát misto infra zářiče, takže napájení tam je :)
re4zon
Cist umim. Ale co jsem videl panelakove infrazarice, tak ty byly napojene primo, cili by minimalne musel na ten kabel povesit zasuvku..
To je jasný, když už tam ten přívod je, tak proč na něj tu zásuvku nepřidat, nad tím mě nenapadlo, že by se někdo mohl pozastavovat. Nebo už rovnou nějakou s USB dírou místo adaptéru, ale tam bych se asi obával životnosti a navíc umístění v papundeklu...
re4zon
Pointa je, proc se patlat se zasuvkou a umistenim repraku nekde u stropu, kde na nej navic blbe dosahne, kdyz muze mit normalni repracek polozeny na policce. Kdyz nevybere uplne blbe, tak doba provozu z baterky je 15+ hodin a kdo se vali denne ve vane, nabije ho 2x za mesic, prumerny clovek pak max 1x za mesic. Delat polovicate reseni jen proto, "aby to bylo misto zarice" mi prijde jako blbost. Bud jednoduse, nebo poradne, ale to uz vyzaduje trochu vic prace nez odmontovat zaric a namontovat reprak..

hodnocení

Po zářiči zůstal jen průchod do prostoru nad podhledem (je to taková ta kostka z umakartu vložená do panelu). Do ní se dá po odmontování jednoho deklu dostat. Zásuvku bych udělal nějak zvenku, to se ještě s někým poradím.

Fakt to nechci nabíjet, nezvládám nabíjet ani sluchátka a mobil.

haha
hodnocení

0x

V Lidlu mají stropní svítidlo s BT reproduktorem i DO A nastavením svítivosti, stávalo to okolo 500 až 900 Kč. Taky ho mám.

Sice to nemá IP krytí pro koupelnou, ale ničemu nevadí když do toho nebudeš makat.

Dříve taky žádný IP krytí na světlech v koupelně nebyli ani chrániče a v pohodě to funguje dodnes :))

Ovšem Z názoru: nechceš zezadu podhledu, čtu, že tazatel bude nešika, No tak výměna světla asi nepřipadá též v úvahu:) Kup si jakýkoliv přenosný boxík, myslím že ten co mám 10 let vydrží já nevím minimálně 15-25 hod. Bez dobíjení, je to nějaký Philips

halamus

> Dříve taky žádný IP krytí na světlech v koupelně nebyli ani chrániče a v pohodě to funguje dodnes :)

Ale že bylo těch úrazů elektrickým proudem, to mi jako pohoda nepřijde a navíc se kdysi šetřilo a rozvody se většinou dělaly v hliníku (a ještě dříve předtím v mědi), jen co je v téhle poradně dotazů kvůli problémům kolem rozvodů v hliníku.

hoho

No a kolik jich bylo, máte nějakou statistiku? Nebyly ty nehody náhodou způsobený spiš upadlým PEN, kdy se pak fáze dostala na kostru cooo? Já teda rozhodně žádný problém s úrazem že světla v koupelně neznám, nepamatuji, a nedovedu si ho dost dobře představit :))

Problém s Hliníkem je pouze v tom, že upadne Špatnou manipulaci anebo se upálí, když se nedotáhnul spoj. Jinak s Hliníkem žádný problém není

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]