Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, vlastním 5 let pákový kávovar Delonghi Dedica a k ni mlýnek Delonghi KG89. Mlýnek jsem upravil aby mlel kávu jemněji ale po 5 letech skončil. Zvažuji jestli jej koupit znovu, nebo koupit automaticky kávovar Magnifica S. Mam obavy z údržby a tvoření plísní i přes pravidelné čištění, také nad kvalitou kávy. Paka je prý lepší. Také bych vyšší obnos možná investoval spíš do nové lednice.
Co mě na tom mlýnku KG89 překvapilo, že ten mlecí kamen je černý, to ale není přírodní barva nerezu, ne? Nemůže stejně tak být zdravotně závadné když ten mlýnek upravím, aby mlel jemněji, tím, že ty kameny budou blíž u sebe...nemůže docházet k nějaké degradaci nebo uvolňování? Byl jsem s mlýnkem spokojený a rád bych sis jej koupil znovu.
Kameny u KG89 výrobce deklaruje jako kovové, nemusí být tedy z nerezi.
Nějakého uvolňování něčeho z kovových kamenů bych se nebál.
Staré mlýnky třeba na mák šly dotáhnout úplně kov na kov a ničemu to nevadilo.
Jinak jste to shrnul pěkně.
Pákový = větší možnost vyladit si kávu dle svého, ale pracnější.
U automatu je to naopak.
Pokud se dodrží pokyny výrobce co se týká čištění, plíseň nehrozí.
S tim Delonghi mlýnkem jsem byl spokojený, pokud se trochu přitáhl, aby mlel jemnější. Ale po 5 letech skončil. Jako náhradu jsem si koupil Catler a ta chutnala divně i když ji připravuji furt stejne a zkoušel jsem hrubější mletí. Nic jiného než ten Delonghi KG89 mi nedává smysl, kdyz jsem se s tim dražším Catlerem takhle spálil. A kupovat nejaky za 10 tisíc mlýnek se mi úplně nechce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.