Nejste přihlášen/a.
Ahojte,
pro ověření správné funkce mám použít umělou zátěž. Zátěž má mít výkon přes 3 kilowatty. To chápu, musí to prostě vydržet nemůžu tam dát něco třeba jen s 500, protože to schoří. Jenže fór je tom, že to má mít jen 200miliohmů. Ve schématu je to označené jako velké R a za tím hned jako menší, ale přesto stále velké L. Předpokládám, že to znamená load. Napadlo mě použít například kus grafitu, který má velkou teplotní odolnost, bude mít docela velkou plochu k vyzáření a zároveň docela velký odpor. Například spirálu z vařiče použít nemohu, protože i přes velký výkon i kdybych poskládal několik spirát to bude mít velký odpor. Mám tu ještě hodně odporového drátu průměru 0.4mm a taky 1.2. Nenapadá někoho něco, například nějaké již existující zařízení?
"Zátěž má mít výkon přes 3 kilowatty. To chápu, musí to prostě vydržet nemůžu tam dát něco třeba jen s 500, protože to schoří".
Nějak nechápu, co si myslíte, že vlastně chápete. Mám opačný dojem .
Sice není jasné, o co Vám vlastně jde, ale jako zátěž můžete použít třeba elektrický přímotop. Teda v případě, že se jedná o síťové napětí 230 V.
Děkuji za odpověď.
Jedná se o nastavení svářečky a její test. Ano napětí tam bude přiblížně 25 voltů a ampérů do 150 ampér. Prolém je v tom, že těch spirál tolik nemám, musel bych jich mít hodně. Mohl bych použít ten odporový drát, musel by být ale opravdu dlouhý... Ten tenký drát 0.4 je nadějný, obávám se ale, že nezvládne ten výkon. A při paralelním použití by muselo být mnoho spirál.
No touhle se obvykle řeší pomoci 2 plechu ponořených ve slané vodě ale bude to vařit takže v něčem teplu odolném a izolantu
Umělá zátěž pro opravy svářeček. Pročtěte si toto a mnohé další na svarinfo.cz a některých dalších...doufám, že vám to pomůže tak, jak mě...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.