Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placení v Temu

Od: huhajda odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá zkušenosti s Temu?
Dnes jsem objednával skrze prostřednictví Apple Pay a poté jsem se dozvěděl, že Temu není tak úplně důvěryhodná stránka, co se týče údajů a jsou zde možné i platební podvody, že poté mizí peníze z účtu, nebo už to tak není a je Temu lépe ověřené?
Každopádně jsem platil přes Apple Pay, takže by to mělo být bez rizika ne? Nebo se mýlím?

Děkuji za odpovědi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Proti Temu teď v mainstreamu pravidelně vycházejí odstrašující články, jak sbírá naše data a sleduje nás, ale nezdá se, že by Temu dělal cokoli jiného, než "hodný" Google a další služby a eshopy. Hlavní problém asi bude v tom, že pokud okruh zákazníků třeba Alíka byl docela omezený, tak na Temu uż objednává kde kdo a tuzemským prodejcům utíkají kšefty.
Tak tak, Temu a postihy za starý kotle :)

id
hodnocení

2x
Světe div se. Nakupuji co Temu existuje a žádné mizení Kč se nekoná.
Záleží také na vás jak se chováte nejen na Temu. Múžete mít samostatný účet pro placení na int, nastavit si limit jen do výše platby a jiné možnosti.
huhajda
hodnocení

Objednával jsem ze stránky, kde je 43+ tisíc objednávek a většinou kladné recenze... Stálo mě to pouze "blbých" 28kč, ale spíš se bojím, aby teď neměli mé přihlašovací údaje, doufám tedy, že by to mělo být v pořádku, objednával jsem to ze svého hlavního účtu, ale jak už jsem říkal, tak přes Apple Pay, což by měla být aktuálně snad nejbezpečnější forma...

Myslíte si tedy, že se nemám čeho bát?

Děkuji moc za vaši zpetnou vazbu a předem za vaší další odpověď.

id
Když vám napíši, že se máte bát, třepat jak ratlík, k čemu vám to bude? Neřešte zpětně věci co neovlivníte. Příště přemýšlejte předem co vlastně chcete. S úsměvem vykročte do dalšího dne.

hodnocení

1x

Nakupoval jsem tam asi 20x a vždy vše v pohodě... Platím tedy kartou...

rajskyprotlak
hodnocení

1x

V internetovém bankovnictví si můžete vytvořit dočasnou kartu, kterou vám to vygeneruje pouze na zadanou částku a která po odchozí platbě zanikne. Nikdo se vám tak na účet nedostane.

platebnikarta
hodnocení

0x
Je to v pohode, zadny strach a pres apple pay bezpecne. Jako samozrejme se muze stat, ze narazite na podvod, ale to se muze stat i v CR, jinak ja nakupuju pres internet vsude mozne leta a v pohode. Temu je proste velke trziste a jinak nema problem s reklamacema nebo nedodanim zbozi. Platebni data nejsou nijak ohrozena.

hodnocení

0x

Nakupovala jsem tam mockrát, platím kartou, kterou tam neukládám. Vždy zcela bez problému..

Každopádně na některé stejné věci jsem potom narazila např. tady u nás v Tedi, ovšem za daleko vyšší cenu, takže asi tak...

hodnocení

0x

Na temu jsem poprvé nakoupil loni v prosinci... od té doby je to aktuálně 34 nákupů. Nikdy nebyl žádný problém.

Nákupy platím přes Google Pay a objednávám přes internet. Dřív jsem měl i aplikaci v telefonu, ale tu jsem přestal používat, protože na počítači mi to přijde přehlednější. Sice jsem se tak připravil o různé akce a kupony, ale co už.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]