Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smart spínač s časovačem pro ventilátor v koupelně

Od: hs odpovědí: 2 změna:

Prosím o doporučení - nejlépe konkrétní odkaz - na smart spínač (vypínač) s časovačem pro ventilátor v koupelně. Chci nahradit stávající běžný spínač (vypínač), pod kterým mám v instalační krabičce schovaný časovač. Výsledkem má být, abych mohl zapínat ventilátor nejen rukou v koupelně ale taky na dálku přes WiFi mobilem, když bude v koupelně vysoká vlhkost (zjistím přes senzor propojený s WiFi). Poté aby se sám vypnul po cca 15 minutách.

Nejlépe Sonoff (resp. aplikace eWelink) nebo Tuya.

Napájení ze sítě, ne z baterií.

Za rozumnou cenu.

Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nemyslím, že něco takového najdete. Spínačů (switchu) sonoff je několik, ale nemají v sobě funkci časovače. Tu funkci jim dodává aplikace, která je řídí, např Home assistant.
Třeba tento
chytrevypinace.cz/...
Já mám sice chytrou domácnost s většinou Sonoff prvků, ale ventilátor mám autonomní. Má v sobě čidlo vlhkosti a časovač. Takže jde spustit ručně spínačem na zdi, mám tam doběh 15 min, např když někdo použije WC a potom funguje ventilátor samostatně, když čidlo vlhkosti naměří nad 65 % vlhkost, tak začne větrat, dokud se nedostane zpět pod 65 %. Typicky po sprše stoupne vlhkost na 80 %, ventilátor se sám spouští a vypíná se při dosažení 64%. Takových ventilátorů je dost na trhu.
Mohl bych si pod vypínač dát ten switch Sonoff, ale bylo by to o ničemu. Samotný ventilátor řeší situaci bez nutnosti dalších součástek, aplikací atd.

makk
hodnocení

0x

Shelly 1 mini nebo Shelly 1 PM mini (nutně nemusí být mini, ale mini je levnější a menší).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]