Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vložení fotek do notebooku

Od: majda® odpovědí: 8 změna:

Koupila jsme nový počítač, nechala jsem si poradit od prodavače. Což asi byla chyba. Počítač nemá zdířku na

stáhnutí fotek do počítače. Je nějaké řešení? Děkuji za radu, jsem seniorka.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ml1
hodnocení

7x

Nějaké to USB vždy mít bude. I když poslední dobou je vybavení ntb minimalistické, tak jedno normální USB snad mají ještě všechny, plus minimálně jedno USB-C.

K tomu pořídíte čtečku karet a nebo kabel k propojení s foťákem (osobně radši strkám kartu do čtečky, stahování fotek z foťáku bývá pomalé a ve windows i trochu nešikovné).

Notebooky taky běžně mívají otvor na SD nebo mikro SD kartu.

hodnocení

3x

1. Jaky presne pocitac to je? Idealne kompletni oznaceni, bude nekde na krabici nebo na tele notebooku.

2. Jakym presne postupem jste byla zvykla stahovat fotky do PC doposud?

jano123
hodnocení

0x

Mne sa ľúbi formulácia otázky slečny, resp. pani "majdy",

na to sa ťažko odpovedá...*uspech*

hodnocení

0x

Nenapsala jste odkud ty fotky chcete stahovat, ale předpokládám, že z telefonu.

Pokud má notebook Windows 11, BlueTooth a WiFi (což lze u nově koupeného notebooku předpokládat), tak ten má přímo v systému aplikaci na bezdrátové připojení telefonu a notebooku a sdílení fotek, kdy lze soubor jednoduše poslat na druhé zařízení.

viz: support.google.com/...

Další možností je stáhnout fotky z internetu. Telefony s Androidem vyžadují Google účet se kterým jsou propojeny. Součástí tohoto účtu jsou Google Fotky, kam se automatizovaně zálohují fotky z telefonu (pokud to uživatel nevypnul). Není pak nic jednoduššího, než ve webovém prohlížeči přejít na svůj Google účet - Fotky a požadované fotky stáhnout ze zálohy.

hodnocení

0x
Pokud nemůžete najít na notebooku USB konektor, pusťte si na YouTube video tutorial. Anebo si na jiném počítači nahrajete fotky z flashdisku na webové úložiště, třeba Úschovnu, a pak je k nim možno přistupovat odkudkoliv, kde je internet. Jinak od prodavače si ve věcech elektroniky zásadně nenechat radit. Buď si nastudujte odborné recenze nebo si nechte poradit od kamaráda, co tomu rozumí. Případně na odborném fóru.

thetruth
hodnocení

0x

Nějak se mi nechce věřit tomu, že by se dal koupit počítač bez jediného USB. Na jakoukoli radu je zcela nedostatek informací. Modelová čísla obou zařízení jako minimum, aby bylo jasné, co s čím chcete propojit. Každopádně za mne je tohle případ, kdy je kdokoli trochu technicky šikovný (tj. pozná konektory a co kam patří) ideální na místě, aby se na to podíval a vyřešil to rovnou.

hodnocení

Děkuji všem za rady. Já jsem byla zvyklá na starém notebooku že jsem kartu z foťáku vložila do otvoru na počítači

a fotky stáhla. Ale na tomto novém počítači ten otvor není. ( snad se mi odborníci nesmějí)

hodnocení

0x

Budete si muset koupit něco takového.

Vložíte vaší mikro,SD, SDHC kartu, připojíte k pc a stáhnete.

ctecky-pametovych-karet.h/...

Nebo připojíte přímo fotˇák k pc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]