Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Může RS485 po zapnutí vrčet?

Od: pansvacinka® odpovědí: 3 změna:

Může tento převodník velmi tiše, ale slyšitelně "vrčet", setkal jste se s tím někdo? Mně teď vrčí dva na stole!

Toto je odpověď GPT, ale on si občas vymýšlí *tyty*

Ano, je to možné! RS485 převodníky mohou způsobit slyšitelný "vrčivý" zvuk. Tento jev vzniká díky velmi vysoké frekvenci signálů v kombinaci s indukčností či vibracemi komponent, zejména pokud jsou osazeny cívkami nebo kondenzátory. Takový zvuk může být více patrný, když se přepíná mezi režimy vysílání a příjmu, což u "handshakingu" a rychlé komunikace nastává často.

Slyšel jste někdy někdo vrčet tyto převodníky?

Může RS485 po zapnutí vrčet?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Tady sice není nějaká součástka typu cívka, která pískává, ale celkem běžně pískají i konddnzátory, takže vlastně můże pískat cokoli, kde se vyskytuje něco mezi cca 2kHz..20 kHz.

hodnocení

4x

Věřím tomu, že to být slyšet může... Mám zkušenost třeba , že při spínání tyristoru bylo slyšet hlasité cvakání...

hodnocení

2x

Mám sice nepříjemné náběhy na tinitus, ale i tak mám nepříjemné hranice poslechu. Slyším pískání nabíječek mobilu nebo elektroniky... pokud je tam něco nedobře nastaveno či spájeno, může to vydávat nepříjemné zvuky, většině lidí neslyšitelné.

O chatu si myslím své. Ale třeba kolegyně to používá v práci na dost zásadní kontroly a rozhodování. Pak dopadá takto:

Může RS485 po zapnutí vrčet? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]