Nejste přihlášen/a.
Může tento převodník velmi tiše, ale slyšitelně "vrčet", setkal jste se s tím někdo? Mně teď vrčí dva na stole!
Toto je odpověď GPT, ale on si občas vymýšlí
Ano, je to možné! RS485 převodníky mohou způsobit slyšitelný "vrčivý" zvuk. Tento jev vzniká díky velmi vysoké frekvenci signálů v kombinaci s indukčností či vibracemi komponent, zejména pokud jsou osazeny cívkami nebo kondenzátory. Takový zvuk může být více patrný, když se přepíná mezi režimy vysílání a příjmu, což u "handshakingu" a rychlé komunikace nastává často.
Slyšel jste někdy někdo vrčet tyto převodníky?
Mám sice nepříjemné náběhy na tinitus, ale i tak mám nepříjemné hranice poslechu. Slyším pískání nabíječek mobilu nebo elektroniky... pokud je tam něco nedobře nastaveno či spájeno, může to vydávat nepříjemné zvuky, většině lidí neslyšitelné.
O chatu si myslím své. Ale třeba kolegyně to používá v práci na dost zásadní kontroly a rozhodování. Pak dopadá takto:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.