Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
pronajímáme si byt, ve kterém je starší trouba Fagor 414. Je to elektrická trouba s plynovými vařiči nahoře. Trouba je jakoby vestavěná do kuchyňské linky.
Dneska trouba přestala péct. Světlo uvnitř se nerozsvítí, větrák neroztočí, topná tělesa se nerozžhaví. Jediné světlo, které svítí, je oranžová kontrolka u nastavení způsobu ohřevu. Zásuvka, ve které trouba je zapojená, je funkční a v pořádku.
V nájemní smlouvě máme toto:
(5) V případě poškození či nefunkčnosti vybavení Předmětu nájmu není Pronajímatel povinen vyměnit předmětné vybavení.
Takže si musíme opravu zajistit sami. Jenže teď jsem na vážkách. Když zaplatíme opravu, může to stát v řádu tisíců. Nevím, jestli má smysl do staré trouby investovat. Ale zase na druhou stranu se mi nechce kupovat fungl novou troubu, když to není náš byt.
Napadlo mě ještě zkusit svépomocí zjistit jestli to není nějaká pojistka uvnitř trouby (zatím nevím jak) nebo koupit troubu z bazaru a nechat si ji někým nainstalovat do linky.
Co myslíte? Díky moc!
Kdybys napsal, že svítí světlo uvnitř, tak bych odepsal, že jsem měl podobný problém a bylo to způsobeno roztaveným blokem na zadní straně sporáku, kde se připojuje šňůra ze zásuvky.
Nemyslím, že bez vytažení sporáku z linky a prohlídkou zezadu, budeš schopný zepředu zjistit příčinu závady.
P.S. Zase jsem se dozvěděl o nějakém dalším vojebu v nájemních smlouvách. Schválně kdo jako první přestane garantovat přítomnost všech 4 stěn.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.