Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

IPhone 7 Plus - rychlé vybíjení baterie

Od: krystof odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mám menší problém s tímhle mobilem. Ze dne na den se baterie začala nesmyslně vybíjet, a to i při nepoužívání. Začalo to tím že jsem šel tak na dvě hodiny ven a na mobilu bylo 22% baterie, tak jsem si říkal ok za chvíli budu zpět, to v pohodě vydrží. Jsem tedy venku, po chvíli se podívám na mobil a na mobilu jsou 4% baterie. Po návratu jsem dal mobil na nabíječku, nabil na 100% a odložil. Po pár hodinách vidím že je tam už jen 88%, večer nějakých 70 a přes noc do rána to kleslo na asi 50%. Podotýkám že mobil jsem po celou dobu od nabití neměl v ruce. Když se podívám na kondici baterie, tak to píše 95%. Co se s tím tedy mohlo najednou stát?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

6x

baterie se chystá na pohřeb...

hodnocení

4x
Restart jste zkoušel? Možná jen běží nějakej zblblej zaseklej proces na pozadí.
iPhone se nerestartuje, pak je spotřeba ještě vyšší.

hodnocení

3x

Toť prosté, žádná baterie nevydrží věčně. Má to holt za sebou. Nechte jí vyměnit (sám to asi nezvládnete).

hodnocení

0x

Zdravím,

odpovím dle vlastní zkušenosti...

Starší nebo skoro stará baterie se chová podobně, mohou vám spíše postupně ale i najednou klesnout procenta, víc v zimě venku, ale i při nečinnosti. Bývá to zpočátku většinou nahodile, později ale častěji. Ale co je divné, že vám ukazuje kondici 95%..

!.... Neuvádíte stáří baterie... A předpokládám dle kondice že není originál.. Kdo a kdy měnil baterii? Baterie s kondicí 95% se takto nechová... !

Tipuji, baterie byla sice kompatibilní na výměnu, ale nebyla synchronizovaná nebo nerozumí s iOS.

Baterie která byla měněna v autorizovaném servisu většinou funguje dobře a ukazuje kondici dobře.. A.. s klesající kondicí se běžně tyto jevy vyskytují, ale to se můžeme bavit o cca stáří 3-6 let dle používání a kondice hlouběji pod 80%.

ps: mám známého který koupil starší iPhone 8 u kterého byla uvedena nová baterie.. A ano kondice 100%..

Ale ten známy má tuto kondici po více jak roce od koupě stejnou a to 100% a říká že už baterie tolik nevydrží...

Takže, asi tak..

hodnocení

0x
O kondici baterky hodně napoví 2 věci, který využívám. První, zadarmo, je apka "Voltage notifier" (pro android) zobrazující pořád napětí nahoře. Procenta i chování při nabíjení občas nemusí moc odpovídat realitě, napětí ale jo. Třeba starší tablet Acer s microusb konektorem a 2A nabíjením - tam se běžně děje, že při pomalým nabíjení mizernym kablikem se procenta za den a noc ani nehnou, ačkoli napětí vyleze o 3/4 voltu a srovná se to třeba až při dalším dlouhým ponechání na nabíječce. Máme jich několik, nejedná se i nějakou anomálii jednoho kusu, chovají se stejně. Druhou věcí je měřácek z Alíku za stovku, co se píchne mezi nabíječku a telefon a kromě aktuálního napětí a proudu ukáže i kapacitu dodanou nabíječkou do telefonu.

hodnocení

0x
Máme doma 6 plus a ukazuje 80%. Baterie nevím, ale při nepoužívaní vydrží tel možná i měsíc a to není vyplý. Jinak je běžné, že po nějaké aktualizaci bývá vybíjení rychlejší. Nedávno jsem aktualizoval na 18.0 za pár dní 18.0.1. a vybíjení bylo rychlejší. Mám 11tku a ukazuje 86%. Další aktualizace byla předvčírem 18.1 a baterie se už ustálila. To může pár dni trvat. Jinak baterii nabíjím v rozmezí 40-80%, to běžně na den stačí. Časté nabíjení na sto procent baterii zkracuje životnost, taktéž vybíjení pod 20. Myslím, že do sedmičky už se výměna baterie nevyplatí, už se nedá aktualizovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]