Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
všiml jsem si, že Android z nějakého důvodu vynechává aktualizace u aplikací, které člověk nějakou dobu nepoužil. Což je dost otravující v případě, že takovou aplikaci potřebujete náhle použít, ale musíte počkat na její update.
Jakým způsobem se dá vypnout toto omezení a nastavit, aby se aktualizovaly všechny aplikace bez ohledu na jejich využívání?
Díky za off-topic komentář, ale tohle mi opravdu nepomůže. Já třeba naopak aktualizuji všechno a vždy jakmile je to dostupné (v Androidu, ve Windows, firmwary zařízení atd.).
Díky, byl to sice pěkný opruz projít těch pár desítek aplikací a všude to vypnout, ale snad to zafunguje. Doposud jsem si myslel, že to je jen na to, aby appka neztratila práva, která potřebuje pro svojí funkčnost (což byl taky pěkný opruz zjišťovat, proč některé najednou nefungují, jak mají).
A ne, opravdu nestuduji, co aktualizace přináší, není na to čas a ani mě to moc nezajímá. Jen občas a tam, kde to je pro mě důležité - jako například u jedné aplikace od Mercedesu (Mercedes me Adapter), kde kvůli GDPR ukončovali podporu adaptéru a já zkoušel vše možné, aby mi adaptér fungoval v autě dál. Pak to bohužel vypnuli i u sebe na serverech a tak se z adaptéru stal jen elektroodpad..
Tak Google to má docela dobře popsané zde , ale aktualizují se jen aplikace získané z Google Play. Pokud byly nainstalované z jiného zdroje, tak ne. Mně se třeba neaktualizují aplikace instalované z Galaxy Store i když v Googlu jsou také. No a pokud je to appka z neoficiálního zdroje, tak tam to samozřejmě nefunguje vůbec.
Nemusíte to znovu vysvětlovat, však já vám to neberu. Jsou lidé, které aktualizace prostě nechtějí (ne nadarmo bylo na netu tolik otázek a návodů, jak ve Windows vypnout automatické aktualizace) třeba kvůli nějakému specializovanému SW anebo prostě z osobního přesvědčení, či aby nebyli "betatesteři". Já třeba ten Váš extrémní přístup nechápu, ale respektuji. Mě se zatím nikdy nestal žádný fatální scénář po aktualizaci a to můj PC už víceméně bez problémů přežil update z Windows 7 na Win 8, pak na 8.1, na 10 a finálně na Win 11 s několika skoro kompletními přestavbami (základní desky, procesory, grafiky, disky, atd.).
Já jsem prostě opak a chci mít vše aktuální. A ne pak například po roce otevřít nějakou parkovací appku, abych zaplatil místní parkování a zjistil, že před použitím je potřeba ji aktualizovat a já tam musel čekat, než se to stáhne (kór když tam není signál a máte jen Edge místo 5G). A to jenom proto, že ji Android automaticky neaktualizuje v klidu doma, když jsem na wifi a mám čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.