Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit náhradní díl do pračky AEG?

Od: vojta odpovědí: 24 změna:
Dobrý den,
mám pračku AEG LTX6G271C a potřeboval bych osu k ložiskovému domečku, nemohu to nikde tady v tom shopu sehnat.
Nevíte, kde by šel koupit?
Děkuji

Kde koupit náhradní díl do pračky AEG?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Pokud neni v seznamu náhradních dílů tak vyrobit nebo vzít z vraku...

Pokud v seznamu je, tak hledat podle čísla dílu, nejen v ČR ale celosvětově..

vojta
hodnocení

Kde najdu prosím číslo toho dílu?

hodnocení

2x
Na webu AEG jsi to nesehnal?
vojta
hodnocení

Tady jí nemají.

lmgify
hodnocení

2x

Zkus dohledat číslo dílu na jejich stránkách.

Celé kříže jsou třeba tady.

Edit: Nedal jsem Refresh a mezitím se objevily 2 další příspěvky radící to samé, jako píšu já.

vojta
hodnocení

Tady jí nemají

hodnocení

2x

Já kupuju ND na pračky, sušky a pod u Dvořáka v Hradci. Zkuste se poptat tam, je možné že to mít budou. V každém případě chtěli přesný typ spotřebiče a díky tomu vždy vše od nich sedlo

elektra-dvorak.cz/...

vojta
hodnocení

Právě jsem položil dotaz.
Na e-shopu jsem to u nich nenašel.
lmgify

Můžeš dát vědět, až se ozvou a co ti řekli? Zajímá mě, jestli to vůbec jde sehnat.

Servisní manuál na pračku jsem také nenašel. Ten web shop.AEG.cz mi pokaždé spolehlivě shodí prohlížeč.. *bum*

hodnocení

0x
A k čemu vám ta osa bude, když je to vylomené? Pokud tedy dobře vidím.
vojta
hodnocení

Rozřezal bych vanu a opravil to.
lmgify

Můžeš poslat fotku místa, odkud se to vylomilo? Chtěl bych se podívat, jak je to přidělané k vlastnímu bubnu. Protože to podle seznamu a náčrtu dílů vypadá na nerozebíratelný spoj a tak se to bude prodávat jen s celým bubnem (a opravdu jsem to viděl nabízet, ale za cenu snad 1/2 až 2/3 nové pračky).

lmgify

@coze zrovna dole přidal odkaz na pěkný seznam náhradních dílů na Ukrajině a mají tam i ten buben za 8,5 tisíce. *ee*

Mají tam ale i detail té osy, tak to rovnou přiložím.

Kde koupit náhradní díl do pračky AEG? #2

vojta
hodnocení

Ještě mě napadlo to najít na Allegru.
Neumím to tam ale najít, nevíte jak to pojmenovat?
Děkuji
lmgify

Pro jiné modely to měli jako hřídel.

vojta
hodnocení

Nenašel jsem, je možné použít hřídel i z jiného modelu?
Děkuji
lmgify

Nevím, jestli všechny pračky AEG mají stejné hřídele. Ze stránky výše s těmi kříži/rameny (angl. spider) pro různé pračky je ale vidět, že jich je několik druhů.

Anglicky jsem ty hřídele viděl jako axle, ale samostatně jsem to prodávané neviděl.

Také bych teď jako nejlepší možnost viděl vybrat celý kříž z jiné pračky AEG v recyklačním dvoře nebo u někoho, kdo se chystá svoji AEG tam odvézt.

Nebo rovnou naopak do vyhozený pračky s jinou vadou přehodit dobrej díl z tý svojí rozebraný a je to skoro bez práce:(

hodnocení

0x

Podle domečku bych hledal seznam "stejných"praček:

AEG Electrolux ZA/...

A pak možná seženete něco pasujícího třeba u tohoto prodejce:

Křížová osa bubnu/... (je potřeba prohledat nabídky podle seznamu, popře podle rozměrů osy něco, co půjde přitesat).

hodnocení

0x

Pokiaľ vám to nebude vadiť zo Slovenska,tak skúste tu. Podľa čísla práčky ochotne poradia,či majú daný diel a či vám tam pasuje. Nakupujú u nich najmä opravári,no nemajú problém ani s obyčajným kupujúcim.

avelmak.sk/...

lmgify
hodnocení

0x

Není to jeden z těchto křížů? Pak by se to dalo dohledat blíže k nám podle čísla součástky.

lmgify
hodnocení

0x

Tohle by údajně mělo být stejné schéma jako pro tu tvoji pračku (tohle je Electrolux, ale vevnitř je to údajně stejné). Který díl potřebuješ?

Kde koupit náhradní díl do pračky AEG? #3

Nepotrebuje ani jeden, lebo výrobca neuvažuje o náhradnom dielu na prací bubon keď bubon na vodu je zváraný. Predáva len celok ako komplet v cene cca 200 €. Prírubu na bubon len u alternatívnych výrobcoch dielov.

coze
hodnocení

0x
Zde je katalog dílů pro Vaši pračku:
electrolux-spares.com.ua/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]