Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada vysílačka rc modelu

Od: 2pavel odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, poradil by někdo jakou univerzální vysílačku bych mohl použít a nemá ji někdo naprodej.Děkuji za rady

Náhrada vysílačka rc modelu
Náhrada vysílačka rc modelu #2

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Trochu se obávám, že i nejlevnější samostatně koupená náhradní vysílačka bude stát několikanásobek ceny kompletu novýho autíčka:(
Není k dispozici nějaká od jiný hračky? Co pamatuju, tak 27 nebo 40 MHz ovladače fungovaly i na jiný hračky se shodnou frekvencí a nešlo třeba závodit s víc autama současně:)
makk

27 nebo 40 MHz už se dávno nepoužívá. Víc modelů současně šlo používat, protože ty frekvence mají spoustu kanálů, které se u modelářských souprav měnily pomocí krystalů a u hraček někdy bylo možno koupit např. A B C, tedy když si koupíte A a B tak můžete jezdit spolu.

Dnes to ale všechno chodí na 2,6GHz, což je v podstatě wifi a samo si to najde volný kanál. JENŽE ono je víc protokolů, které nejsou vzájemně kompaktibilní. Takže první problém je, že asi těžko zjistíte jaký protokol to autíčko používá a druhý, že i kdyby se vám to porařilo a existoval multiprotokolový vysílač, který to zvládne, tak bude stát mnohonásobně víc než celá nová sada.

Na mě to z fotek působí dojmem hračky za 2 stovky a co jsem před několika málo lety dětem nějaký auta v tyhle kategorii cca do pětikila kupoval, byly postaru na 27 nebo 40MHz a ovladače byly mezi úplně jinýma záměnný.

2pavel
hodnocení

Jak by se dala tato věc opět zprovoznit, je teměř nepoužitá

kdosi

Například jde vykuchat střeva a dá si tam nějaké arduino/ESP a řídit si to přez něj sám.

Ale obecně bude dražší jak na peníze, tak na čas takovouhle věc opravovat, než ji vyhodit a pořídit jinou.

halamus
hodnocení

0x

hodnocení

0x

Původní vysílačku máte?

hodnocení

Původní vysílačku nemám, zkoušel jsem s podobného autíčka, dle foto ale nefunguje

Náhrada vysílačka rc modelu #3
Náhrada vysílačka rc modelu #4

hodnocení

0x

Vysílačku nekoupíš podle délky autíčka. Koupil bych něco podobnýho a do auta to zabudoval. Ale nejlepší by bylo to vyhodit a když budeš chtít jezdit, koupit něco normálnějšího a ne tuhle atrapu.

mz-racing.net/...

hodnocení

Vyhodit to, je jednoduché a moderní ...

Problém je v tom, že v hračkách bývá přijímač v jednom dílu s regulátorem motoru a někdy i se servozesilovačem. A že to každý výrobce může dělat jinak. A vysílač může vysílat na 27MHz nebo 40MHz s amplitudovou nebo frekvenční modulací nebo 2,4GHZ v některém z mnoha digitálních módů (tady je také nutné přijímač s vysílačem také spárovat).

Pravděpodobnost, že se trefíte něčím jiným je hodně malá.

bum®
hodnocení

0x

Uvedená hračka je opatřena MECANUM OMNI KOLY které umožňují jízdu v osmi směrech bez zatáčení kol. Tak že potřebujete vysílačku která toto ovládání umožňuje. Používám podobný model autíčka s MECANUM OMNI KOLY který jsem si vyrobil ovládání mám tabletem přes bluetooth.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]