Nejste přihlášen/a.
Apple je značka, Android je operační systém.
Asi vám jde o mobily značky Apple (pár modelů) oproti tisícovkám různých mobilů od pár stovek Kč po desítky tisíc s Androidem.
No, to se asi obecně a objektivně říct nedá. Někomu, kdo chce spolehlivý, jednoduchý (na ovládání), kvalitní a funkční mobil, který mu pár let vydrží, rád klidně doporučím Apple iPhone. Já sám bych si ho nekoupil, protože mi osobně nevyhovuje a takto drahé telefony si nekupuju.
Pokud bychom brali vrcholový model iPhone proti stejně drahému mobilu s Androidem, tak dle mě vede v poměru Cena/výkon/funkce Android.
Dobry den, to samozrejme velmi zalezi na tom, co pozadujete. U androidu mate tisice produktu, stovky znacek, ruzne parametry a cenove skupiny. Muzete si koupit mobil za 3 tis., ale i za 30 tis, nabidka je obrovska. Pri nakupu je tomu urcite venovat pozornost a i se v tom vyznat. Take nastaveni je u androidu velmi prizpusobive, muzete stahovat co chcete, experimentovat a zkouset. To muze byt ale i nevyhoda - vetsi nachylnost k virum, potize se zabezpecenim, zmatek s nastavenim mobilu, apod.
Apple, na druhou stranu, proste funguje. Neresite nejake parametry (snad jen uloziste) a vite, ze bude ve vsem decentni - decentni fotky, vydrz baterie, vykon, apod. Jednoduche ovladani, spousta funkci, vir snad nemozne dostat. Zase ale nemuzete stahovat neofiko aplikace, je mene prizpusobivy a cenove si priplatite (nevyrabi zadne low end telefony jako u androidu). Mate perfektni propojeni s ostatními jejich vyrobky (ktere taky jsou proste decentni - a drazsi)
Ono fakt zalezi, co chcete. Jestli rad experimentujete s telefonem a stahujete neofiko aplikace - i treba kvuli praci a nemusite za mobil dat 15k, tak android je idealka. Jestli chcete, aby mobil proste fungoval a nebojite se priplatit, tak urcite rikam Apple (zvlast pokud chcete mit dalsi vyrobky jako sluchatka, tv apod. Toz muj nazor jako clovek, co mel oboje. Zkuste jit so obchodu a telefon si vyzkouset. To bude ale nejlepsi.
Jenže Apple (tedy Ohryzek) znamená problémy s aplikacemi, je jich málo a nejsou tak kvalitní jako na Android. A to neuvažuju fakt, že u Applu se prakticky všechny aplikace platí.
Takže v mnoha případech je rada jednoduchá: Apple na parádu a telefonování, Android na používání.
@arne1: Nezapomněl ses někde v minulosti? I k iOS je dostatek aplikací, stejně kvalitních, někdy i lepších, než "androidí", a s tím placením to také není tak horké. Ano, rozumím tomu, pokud jsi fajnšmekr, pak si holt připlatíš. Na druhé straně musím říci, že iOS není pro "blbce", vyžaduje od člověka jistou přirozenou inteligenci. I proto málokdy uvidíš iPhone u jednodušších lidí, zejména u tzv. nepřizpůsobivých
Lepší je Apple protože to je jednoduchej bezúdržbovej systém, kde máš jeden Apple účet, jeden obchod s aplikacemi, který je poměrně hlídaný, takže žádné riziko bloatware aplikací. Taky v momentě pokud by sis koupil další zařízení od Applu tak jejich propojenost v rámci ekosystému je bezkonkurenční. Na iOS také nejsou viry nebo né v takové míře, když se píše o viru který útočí na mobilní bankovnictví tak se jedná skoro vždy o Android. Ale ve finále záleží co každému vyhovuje nejvíc.
kupte si co chcete, jen jeden postřeh s dlouholetou majitelkou iphonu, gympl , vedoucí funkce, chtěl jsem aby mi poslala nějaké fotky mé dcery co tím "jednoduchým" iphonem fotila, pro ni neřešitelný problém dostat ty fotky z mobilu ven, prostě ty fotky nikdy neuvidím.Na tak "jednoduchém" zařízení by snad něměl být problém naprosto jednoduše dostat ty fotky ven aby to i ta blondýna dala na první dobrou ... Na androidu bezproblémová záležitost
sám jsem měl kdysi dávno ipad, aby byl k použití musel jsem ho jailbreaknout
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.