Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak najít holící strojek na 230V

Od: medvidek180® odpovědí: 24 změna:

Dobrý den dobří lidé, moc a moc se omlouvám, že zase otravuji, ale když vy jste mi vždy tak dobře poradili! Že jsem to vždy koupil a jsem moc spokojený!

Stačí poslat jen odkaz.

Já na netu nemůžu za BOHA živoucího najít holící strojek, jaké mám už dva, ale oba časem i po čištění a mazání přestaly stříhat.

Jedná se o vybrační strojek (bez mřížky pro každodenní holení), ale aby byl na 230V (do zásuvky) a jelikož už sedím čertovi na lopatě, tak abych to mohl oholit cca po 2 měsících celé dolů (když to začne svrbět) a začal nanovo. Nejlíp, kdyby k němu byly i náhradní nože. Žádné nástavce na délku fousů nepotřebuji, ale to je fuk – ty vyhodím. Jestli je nějaký, byť dražší, který mně už přežije (což mu nedá asi velkou práci)

Já nalézám samé nabíjecí, ale to by se sem asi nevešlo.

Moc předem děkuji, za každou radu.

Michal

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Podle mého dojmu nesháníte holicí strojek, ale spíše zastřihovač vlasů a vousů. Například něco z tohoto zastrihovace.heureka.cz/...

Když se zapnou filtry na vousy a na síť, zbyde toto:
zastrihovace.heureka.cz/...

hlavicka
hodnocení

0x

Já mám dobré zkušenosti s holícími strojky Remington a jinou značku bych asi nechtěl. Jsou to dobré holící strojky a většinou za rozumnější cenu než jiné známější značky kde značná část ceny je asi za tu známou značku. Já mám už 6,5 roku Remington XR1450 a jsem s ním velmi spokojený. Pouze by už asi pomalu chtěl vyměnit hlavici s frézkami. Proč zrovna chceš ten holící strojek síťový do zásuvky a ne třeba akumulátorový na nabíjení? Podle mne ty akumulátorové jsou lepší, protože při holení nepřekáží síťový kabel a není třeba být nutně někde v blízkosti zásuvky. Jinak síťové Remingtony jsou např. zde.

Přijde mi to logický požadavek, když se holí jednou za dva měsíce. Tato generace byla na "poctivé" síťové strojky zvyklá, fungují, i když se po 20 letech vytáhne z krabice, to se o tom bateriovém říct nedá. Ale samozřejme že dnes se dělají především malé lehké levné na baterky, protože motorek na 230 je drahý, velký, těžký a většina lidí preferuje akumulátorový.

Vousy zastřihuji tak jednou za 3 týdny. Se starým "síťovým" strojkem jsem se nemusel starat o to, jestli náhodou nemám vybitou baterii a jestli jí nemusím dát den předem nabít. Je totiž úžasné, když Vám dojde baterie uprostřed stříhání a pokračovat můžete po několika hodinách. Strojek používám v koupelně, kde je zásuvka, nikam ho s sebou nenosím, takže ta šňůra mi nijak nevadila. Starý strojek mi vydržel 16 let (při pokusu o opravu ložisek už se rozpadal plast). To ten nový vydrží sotva. Blíží se mu konec záruky, takže bych se asi měl začít poohlížet po jiném *zmateny*.

hlavicka

Ten můj 6,5 roku starý Remington XR1450 vydržel záruku a až na to, že by už asi pomalu chtěl vyměnit hlavici s frézkami je stále dobře funkční a snad mi ještě nějaký rok bude bezproblémově sloužít. Nemyslím si, že na kvalitu a výdrž holících strojků by měl vliv to jestlí je síťový nebo batériový. Pokud je některý kvalutní nebo nekvalitní tak to určitě na to vliv nemá. Vousy holím podlůe potřeby tak jak kdy potřebuji nebo chci být oholený. Holícím strojkem se holím tak 3 - 4x týdně, ale pokud chci abych byl vyholený důkladnějí a aby mi to holení trochu déle vydrželo tak se holím žiletkou. Žáden holící strojek nedokáže vyholít tvář tak důkladně jako žiletka. U toho mého akumulátorového strojku nemám problém s tím, že by se mi vybil uprostřed holení a přestal holit. Nikdy ho nenechávám vybít úplně a snažím se ho dobíjet když je vybitý z poloviny nebo někdy i více, ale nikdy nečekám s nabíjením až se úplně vybije a přestane holit. Nabíjení téměž vybitého mi netrvá více jak hodinu. Holit se jde i s částečně nabitým strojkem a nemusí být vždy nabitý naplno. Plně nabitý strojek mi bez dobíjení vydrží na několik oholení. Ti co používají síťové holící strojky do zásuvky což byl kdysi i můj případ si asi příliš nedokážou uvědomit jaká je to výhoda mít strojek akumulátorový a nebýt omezený pouze na místa kde je zásuvka nebo délkou kabelu.

15.10.24 13:24
hodnocení

Děkuji

hodnocení

0x

Obávám se, že máte smůlu *zmateny*. Síťový zastřihovací strojek jsem marně sháněl několik let. Už se prostě nedělají. Nakonec jsem koupil "Braun", který je sice akumulátorový, ale podle reklamy měl fungovat přes nabíječku i během nabíjení (je totiž úžasné, když máte oholenou půlku xichtu a dojde baterie). Nefunguje. Jeho plus je snad akorát v tom, že po vybití je schopný stříhat už po 10 minutách nabíjení (ten, co jsem koupil před tím, se musel nabíjet několik hodin. Leží někde v šuplíku). Původní síťový strojek mi odešel po 16 letech (ložiska motoru). Počítám s tím, že ten nový vydrží možná 1/2 roku po záruce :(.

doplněno 14.10.24 09:32:

Ani ten starý strojek nebyl čistě síťový, byl napájený přes trafo, připojené do zásuvky. Takže vlastní strojek byl prakticky stejně těžký, jako je ten akumulátorový. Jen z něj teda plandal kabel, což mi nijak nevadilo.

thetruth

S tím kombinovaným holením na elektrické síti to byl vždy u Brauna chyták. Lišily se tím ty vyšší modely, které to umožnovaly. Levnější modely ne. Taky jsem tenkrát koupil Brauna, a na síť chodit neuměl. Kdybych koupil ve stejné řadě jen o stupeň vyšším model, ten by to už zvládl. Smutné je, že se touhle informací moc nechlubí. Třeba teď jsem namátkou koukal na stránky Brauna, a na první pohled tuto informaci v popisu nevidím.

To je dané tím, že na vlastní dobíjení stačí zdroj např. jen 5V/200..500 mA, ovšem aby to utáhlo motorek, tak už musí dát zdroj proud násobně vyšší. Ten je samozřejmě dražší i trošku větší.

tomkk - Jo, to má logiku. Jenže by neměli v nabídce přímo udávat, že to ten strojek umí. Já si ho vybral právě kvůli téhle vlastnosti. Je to v podstaě klamání zákazníků.

hodnocení

Moc děkuji všem

To magdon: Ono tím "umí" ze sítě mohou být myšleny dvě věci. Jednak že to při připojení do sítě strojek utáhne i při vybité baterii, nebo pouze to, že se při připojení zdroje strojek nevypne. Protože spousta strojků při připojení zdroje neumožňuje zapnutí. A nebo byl popis klamný. Dejte odkaz na model, třeba půjde dohledat, jak to soudruzi mysleli.

hodnocení

0x
Taky je možné koupi levný zastřihovač na tužkové baterie. Sice to považuji za nejhorší kombinaci pro denní holení, ale pokud se někdo holí jednou za dlouhou dobu, tak to nemusí tak vadit, stačí mít doma náhradní baterky.
14.10.24 10:51
hodnocení

děkuji

asd1
hodnocení

0x

Dnes je drtivá většina na akumulátory.. Ale stačí dobastlit zdroj - trafíčko a kabel.. A když strojek chcípne tak to přendáš zase na novej.

14.10.24 14:04
hodnocení

Díky

wahl
hodnocení

0x

Používám strojek na vlasy wahl.

kadernickyservis.cz/...

Velmi snadno se čistí. Nic nerozebírám. Hlavně mazat olejíčkem ty kovové nože (hřebeny) na strojky na vlasy. Pak neškube a krásně holí.

Slouží mi už přes 10 let bez poškození.

hodnocení

Já moc děkuji a budu o tom fakt přemýšlet. M.

hodnocení

0x
Kluci, já nemám tedy úplně pořádek v tom, co to je holicí strojek a co už né, ale můj muž měl nějakou letitou Teslu, která už dosloužila..hledala jsem náhradu- také chtěl do sítě. Volba padla na Wahl. Strojek máme už více jak šest let a pořád funguje bezvadně. Ale stříhám mu tím i vlasy. Tak nevím, jestli tazatel myslí toto a nebo takový ten klasický, jen na vousy. Stál tehdy cca 4500 Kč. Aha už to vidím.. vibrační, tedy ne tento..jsem to ale popleta.

hodnocení

Ale stejně moc díky. M.

hodnocení

0x

Oba Brauny, co mám, umí holit / stříhat při zapojení nabíječky do sítě (230V AC) a druhého konce nabíječky do strojku.

Braun Series 3 5411 / 3090 cc (holící strojek)

Braun Beard Trimmer BT5040 (zastřihovač vousů a vlasů)

hodnocení

Moc díky, ale to ne. Libovolný zdroj si umím vyrobit, ale už sedím čertovi na lopatě, tak chci něco hotového

Braun Smart Plug napájecí adaptér pro holicí strojky (599,- Kč a právě dnes není na skladě)

holime.cz/...

Na stránce je seznam strojků, ke kterým pasuje - také Braun Series 3-3020s holicí strojek (1999,-)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]