Je potřeba to poslat dál a koupit jinou svářečku. Uvedu vlastní zkušenost: koupil jsem velkou televizi Panasonic a po 6 měsících jsem ji rozbil, při nehodě praskla obrazovka. Televize stála 8 tisíc. Poptal jsem se v několika opravnách a oprava by stála min. 10 až 15 tisíc! Dal jsem televizi na Aukro za 500. Nikdo ji nechtěl. Dal jsem jí od 1 Koruny a prodala se za 1400... Koupil jsem jinou televizi se stejnými parametry na bazoši za 4000, takže to nakonec nebylo tak hrozný.
Kolko stoji nova? Ked uvazite cenu postovneho za pomerne velky a tazky balik (2x, tam a naspat), hodinovu sadzbu opravara a neisty vysledok, tak to nevidim ako ekonomicku volbu. Ste ochotny zaplatit na uvod cisto len diagnostiku? Lebo zadarmo vam to nikto nebude otvarat a merat, co je zle, aby vam oznamil, kolko stoja nove vykonove polovodice.
Při jaké příležitosti se to stalo? Nebyla připojená na elektrocentrálu?
Skutečně jsou to vadné tranzistory? Může být i jen vadný varistor. Pak to jde do zkratu taky.
jajamala
Pro ja 1 Děkuji za info,při jaké příležitosti k tomu došlo,nevím už jsem ji takhle koupil.Udajně se to stalo po pádu ze stolu.Kamarád mi vadné tranzistory označil,já je vyměnil,nicméně jsem byl natolik přesvědčen o tom,že je problém odstraněn,že jsem ji nezapnul přes ochrannou žárovku a tudíž se tranzistory odporoučely znovu.
jajamala
Pro ja 1 Když odpojím napájecí zdroj od desky,tak je to ok,zkrat je někde na desce svářečky.
Pokud to spadlo, tak mohl naprasknou tišťák, vyrvat nožka součástky, mohlo se přetížením poškodit trafo, propíchnout se mohla izolační podložka mezi nějakou součástkou a chladičem.. Myslím, že jste si vzal moc velké sousto, pokud i ty vadné trandy vám musel najít někdo jiný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.